Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована свинина з овочами

Тушкована свинина з овочами

19-03-2015, 11:50
1 718
Тушкована свинина з овочами
Тушкована свинина з овочами - просте, ситне і разом з тим не занадто калорійне блюдо.

Тушковані овочі зі свининою


Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • болгарський перець різного кольору - 2 шт.;

  • цукіні - 1 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • морква - 3 шт.;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • перець горошком, перець мелений, сіль, лавровий лист - за смаком;

  • мускатний горіх - 05 ч. ложки;

  • куркума - 05 ч. ложки;

  • базилік - 05 ч. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо, викладаємо в глибоку ємність і присипаємо приправами, даємо трохи постояти. Цибулю і болгарський перець кубиками, цукіні - брусочками, близькими за розміром до м'яса. Часник чистимо і розрізаємо зубчики навпіл. Морква ріжемо четвертинками товщиною 05 мм
    М'ясо перекладаємо в розігріту сковороду і обсмажуємо на сильному вогні протягом 5 хвилин, постійно перевертаючи. М'ясо, обсмажене з усіх боків, викладаємо в миску, додаємо гірчицю , перемішуємо, накриваємо і залишаємо ненадовго. На іншій сковороді пасеруємо цибулю до золотистого відтінку. Потім додаємо туди часник, перемішуємо і обсмажуємо кілька хвилин.
    В ту ж сковороду, де смажилося м'ясо, викладаємо перець і цукіні і вливаємо соєвий соус. Обсмажуємо овочеву суміш 3 хвилини на сильному вогні. До цибулі і часнику додаємо моркву і обсмажуємо 3 хвилини. Потім овочі з двох сковорідок змішуємо і продовжуємо обсмажувати ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
    У глибоку сковороду або гусятницю викладаємо овочі і м'ясо, перемішуємо і наливаємо воду, щоб вона покривала вміст на 1 см, ставимо на середній вогонь. Солимо, перчимо, кладемо лаврушку, доводимо до кипіння, після закипання додаємо томатну пасту, перемішуємо, закриваємо і тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин. Потім пробуємо м'ясо, якщо воно готове, знімаємо з вогню, загортаємо посудину в ковдру і даємо потомитися 15-20 хвилин. Подавати можна з картопляним пюре і як окрему страву.

    Тушкована свинина з овочами в мультиварці


    У цьому рецепті тушкованої свинини з овочами використана заморожена суміш, до складу якої входять болгарський перець, цвітна капуста, морква і стручкова квасоля, якщо цей набір вам не до смаку, ви можете використовувати інші овочі.
    Інгредієнти:

  • свинина - 600-700 г;

  • свіжозаморожені овочі - 1 пакет;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо миємо, ріжемо невеликими шматочками. Мультиварку виставляємо на режим «Випічка» і обсмажуємо м'ясо близько 30 хвилин до появи золотистої скоринки. Потім засипаємо овочі і перемішуємо, обсмажуємо ще 20 хвилин. Після цього додаємо до м'яса, сметану і 1 склянку кип'яченої води, солимо, перчимо. Готуємо 1 годину на режимі «Гасіння». Після закінчення цього часу пробуємо, якщо м'ясо жорстке, то залишаємо ще на деякий час тушкувати на тому ж режимі.

    Тушкована свинина з овочами і картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • свинина - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Тушкована свинина з овочами
    Приготування
    Картоплю чистимо, миємо й ріжемо великими кубиками. Викладаємо картоплю в каструлю і варимо на середньому вогні. М'ясо миємо, ріжемо великими шматками, солимо, додаємо спеції. Цибулю і моркву дрібно шаткуємо. На розігрітій сковороді обсмажуємо свинину на великому вогні близько 5 хвилин, постійно перемішуючи. Потім засипаємо моркву і обсмажуємо ще 2 хвилини, додаємо цибулю, ще трохи обсмажуємо і додаємо томатну пасту. Все добре перемішуємо і тушкуємо 4 хвилини. В картопля, відварений до напівготовності, викладаємо м'ясо з овочами (головне не дати картоплі сильно розваритися). Тушкуємо все разом 10 хвилин, посолити потрібно в самому кінці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопля, тушкована з свининою
    Картопля, тушкована з свининою
    Тушкована картопля зі свининою - ситне блюдо і безпрограшний варіант для обіду або вечері. Така страва неодмінно сподобається вашим близьким і
    Рагу зі свинини
    Рагу зі свинини
    Рагу зі свинини - популярний, і в теж час проста у приготуванні страва. Інгредієнтів для його створення потрібно мінімум, а смак виходить
    Гречка зі свининою
    Гречка зі свининою
    Гречка - одна з найбільш корисних круп, в ній міститься багато безліч речовин необхідних нашому організму. І сьогодні ми розповімо, як її смачно
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Гуляш зі свинини в мультиварці
    Гуляш зі свинини в мультиварці
    Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
    Свинина в скороварці
    Свинина в скороварці
    Свинину можна приготувати абсолютно різними способами з використанням різних кухонних пристроїв. І сьогодні ми пропонуємо при приготуванні цього