М'ясні «гнізда»
У святкові або вихідні дні, до обіду або вечері можна приготувати м'ясні «гнізда». Це такі як б котлети з м'ясного фаршу круглої форми з поглибленням в середині. У заглиблення поміщають різні цікаві начинки з самих різних продуктів.
Пропонуємо приготувати м'ясні «гнізда» з мішаного фаршу з грибами, перепелиними яйцями, оливками і сиром, цей рецепт не так складний, як може здатися на перший погляд, а результат точно сподобається вашим домашнім і гостям.
Фарш краще всього використовувати змішаний, крупного помелу, обов'язково з додаванням курячого або індичого м'яса - так зручніше формувати «гнізда», вони виходять легше і цікавіше на смак.
Інгредієнти:
фарш - близько 600-800 г;
яйце куряче - 1 шт.;
яйця перепелині - по 2 шт. в кожне гніздо»;
оливки (темні чи світлі) без кісточок - по 1 шт. на «гніздо»;
гриби (білі, печериці або гливи) - близько 200-300 р;
сир твердий - 150-200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
спеції сухі мелені (різні види перцю, мускатний горіх, гвоздика, насіння фенхелю, кунжуту і коріандру);
олія рослинна;
зелень свіжа (кріп, кінза, петрушка, базилік).
Приготування
Зваримо круто перепелині яйця, остудимо в холодній воді і очистимо від шкаралупи. Дрібно нарізані цибулю і гриби обсмажимо до золотистого кольору на сковороді. Сир натремо на тертці.
Фарш трохи присолим, додамо спеції, 1 куряче яйце і рубаний кріп. Перемішаємо.
Давайте розберемося, як приготувати м'ясні «гнізда». Застеляємо деко пекарської папером і промасливаем її (або просто змащуємо деко жиром). Мокрими руками формуємо «гнізда» і викладаємо їх на деко. Робимо поглиблення, в які викладаємо спочатку потроху цибульно-грибної суміші (приправимо її продавлений часником). Присипаємо рясно сиром і рубаною зеленню. Можна відразу змішати цибульно-грибну суміш з сиром. Зверху викладаємо по 2 перепелиних яєчка і по 1 оливці (як ніби це, наприклад, яйце зозулі).
Зверху ще трохи присипаємо сиром. Запікаємо «гнізда» в духовій шафі протягом 40-60 хвилин (залежить від фаршу і від духовки) при середній температурі. Готові "гнізда" з фаршу злегка охолоджуємо і подаємо, оформивши зеленню. Сир приплавит перепелині яйця і оливки до «гнізда» - так зручніше їсти. Можна подати м'ясні «гнізда» як окрему страву або з будь-яким гарніром (добре підійдуть рис, відварна картопля , стручкова квасоля). З напоїв краще вибрати легкі столові вина.
Пропонуємо приготувати м'ясні «гнізда» з мішаного фаршу з грибами, перепелиними яйцями, оливками і сиром, цей рецепт не так складний, як може здатися на перший погляд, а результат точно сподобається вашим домашнім і гостям.
Фарш краще всього використовувати змішаний, крупного помелу, обов'язково з додаванням курячого або індичого м'яса - так зручніше формувати «гнізда», вони виходять легше і цікавіше на смак.
М'ясні "гнізда" з фаршу з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Зваримо круто перепелині яйця, остудимо в холодній воді і очистимо від шкаралупи. Дрібно нарізані цибулю і гриби обсмажимо до золотистого кольору на сковороді. Сир натремо на тертці.
Фарш трохи присолим, додамо спеції, 1 куряче яйце і рубаний кріп. Перемішаємо.
Давайте розберемося, як приготувати м'ясні «гнізда». Застеляємо деко пекарської папером і промасливаем її (або просто змащуємо деко жиром). Мокрими руками формуємо «гнізда» і викладаємо їх на деко. Робимо поглиблення, в які викладаємо спочатку потроху цибульно-грибної суміші (приправимо її продавлений часником). Присипаємо рясно сиром і рубаною зеленню. Можна відразу змішати цибульно-грибну суміш з сиром. Зверху викладаємо по 2 перепелиних яєчка і по 1 оливці (як ніби це, наприклад, яйце зозулі).
Зверху ще трохи присипаємо сиром. Запікаємо «гнізда» в духовій шафі протягом 40-60 хвилин (залежить від фаршу і від духовки) при середній температурі. Готові "гнізда" з фаршу злегка охолоджуємо і подаємо, оформивши зеленню. Сир приплавит перепелині яйця і оливки до «гнізда» - так зручніше їсти. Можна подати м'ясні «гнізда» як окрему страву або з будь-яким гарніром (добре підійдуть рис, відварна картопля , стручкова квасоля). З напоїв краще вибрати легкі столові вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гнізда з макаронів з фаршем
Макарони - це такий смачний продукт, який обожнюють багато без перебільшення. Страв з їх використанням досить багато. І сьогодні ми приготуємо не
Гнізда з грибами
Гнізда з грибами - чудове і смачне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі та друзі. Вони бувають макаронні, картопляні, м'ясні. Ми з вами
Зрази з гарбуза
Зрази являють собою довгасту котлету з начинкою. Традиційна це м'ясна котлетка з начинкою з яєць або цибульно-грибної суміші. А сьогодні ми підкажемо
Свинина, смажена з цибулею
Бюджетним способом приготування м'яса, є його обсмажування з цибулею окремо і в доповнення з овочами. Таке просте блюдо стане смачним і швидким
Як правильно варити макарони?
Як з'ясувалося, далеко не кожна, навіть сама досвідчена господиня, вміє правильно варити макарони. «А що тут уміти?» - запитаєте ви. І будете
М'ясні зрази з яйцем
Зрази - це популярне блюдо російської, білоруської, української кухні. Являє собою просту котлету з начинкою. І зараз ми вам розповімо, як смачно і