У святкові або вихідні дні, до обіду або вечері можна приготувати м'ясні «гнізда». Це такі як б котлети з м'ясного фаршу круглої форми з поглибленням в середині. У заглиблення поміщають різні цікаві начинки з самих різних продуктів.
Пропонуємо приготувати м'ясні «гнізда» з мішаного фаршу з грибами, перепелиними яйцями, оливками і сиром, цей рецепт не так складний, як може здатися на перший погляд, а результат точно сподобається вашим домашнім і гостям.
Фарш краще всього використовувати змішаний, крупного помелу, обов'язково з додаванням курячого або індичого м'яса - так зручніше формувати «гнізда», вони виходять легше і цікавіше на смак.
М'ясні "гнізда" з фаршу з яйцем
Інгредієнти: фарш - близько 600-800 г; яйце куряче - 1 шт.; яйця перепелині - по 2 шт. в кожне гніздо»; оливки (темні чи світлі) без кісточок - по 1 шт. на «гніздо»; гриби (білі, печериці або гливи) - близько 200-300 р; сир твердий - 150-200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 1-2 зубчики; спеції сухі мелені (різні види перцю, мускатний горіх, гвоздика, насіння фенхелю, кунжуту і коріандру); олія рослинна; зелень свіжа (кріп, кінза, петрушка, базилік). Приготування Зваримо круто перепелині яйця, остудимо в холодній воді і очистимо від шкаралупи. Дрібно нарізані цибулю і гриби обсмажимо до золотистого кольору на сковороді. Сир натремо на тертці.
Фарш трохи присолим, додамо спеції, 1 куряче яйце і рубаний кріп. Перемішаємо.
Давайте розберемося, як приготувати м'ясні «гнізда». Застеляємо деко пекарської папером і промасливаем її (або просто змащуємо деко жиром). Мокрими руками формуємо «гнізда» і викладаємо їх на деко. Робимо поглиблення, в які викладаємо спочатку потроху цибульно-грибної суміші (приправимо її продавлений часником). Присипаємо рясно сиром і рубаною
зеленню. Можна відразу змішати цибульно-грибну суміш з сиром. Зверху викладаємо по 2 перепелиних яєчка і по 1 оливці (як ніби це, наприклад, яйце зозулі).
Зверху ще трохи присипаємо сиром. Запікаємо «гнізда» в духовій шафі протягом 40-60 хвилин (залежить від фаршу і від духовки) при середній температурі. Готові "гнізда" з фаршу злегка охолоджуємо і подаємо, оформивши зеленню. Сир приплавит перепелині яйця і оливки до «гнізда» - так зручніше їсти. Можна подати м'ясні «гнізда» як окрему страву або з будь-яким гарніром (добре підійдуть рис, відварна картопля , стручкова квасоля). З напоїв краще вибрати легкі столові вина.