Свинина, запечена в тісті
М'ясо в тісті - класичне англійське блюдо, правда в традиційному варіанті таке блюдо використовувало у своїй основі не свинину, а яловичину. Запечена в тісті свинина ні скільки не поступається своєму яловичого аналогу. Смачне і ситне блюдо стане прикрасою вашого столу і зможе вигідно продемонструвати свої кулінарні здібності.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
оливкова олія - 1/4 ст.;
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;
розмарин - 1 гілочка;
часник - 2 зубчики;
морква - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сушені білі гриби - 1 жменя;
курячий бульйон - 1 ст.;
прошутто - 6-7 скибочок;
шавлія - 3 аркуша;
чебрець - 5 гілочок;
листкове тісто - 1 упаковка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Заливаємо сушені гриби гарячим курячим бульйоном і відставляємо в сторону.
Зі свинячої вирізки зчищаємо можливі залишки жиру і плівки. М'ясо розрізаємо вздовж навпіл, але не до кінця. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем. У ступці перетираємо часник з розмарином і гірчицею, заливаємо суміш оливковою олією і натираємо нею м'ясо. Залишаємо м'ясо маринуватися при кімнатній температурі.
У сковороді розігріваємо пару столових ложок олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю з морквою 3-5 хвилин. У бульйон з грибами кладемо шавлія і чебрець, випариваем рідина повністю на середньому вогні, гриби витягаємо і нарізаємо, після чого додаємо до цибулі і моркви. Мариноване м'ясо викладаємо на смужки шинки прошутто. Розріз у свинині заповнюємо овочевий пассеровкой і покриваємо її краями шинки.
Листкове тісто розкачуємо і викладаємо поверх нього м'ясну вирізку. Краї защипуємо, щоб повністю закрити свинину. Змащуємо тісто залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Перед подачею свинина, запечена в тісті в духовці, повинна постояти 10 хвилин.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
яблучний сік - 1/4 ст.;
листкове тісто - 1 упаковка;
свинячий фарш - 200 г;
горіхи пекан - 1 /2 ст.;
яловичий бульйон - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
вершки для збивання - 1/4 ст.;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
М'ясо кладемо на деко і запікаємо при 210 градусах 30 хвилин. Даємо м'яса охолонути 10 хвилин. Тісто розгортаємо і розподіляємо по ньому приправлений сіллю і перцем фарш тонким шаром. Зверху посипаємо подрібненими горіхами. По центру аркуша тесту розміщуємо шматок вирізки і обертаємо його вільними краями. Випікаємо листкове тісто, попередньо змастивши поверхню олією, при 200 градусах 20-25 хвилин.
Поки м'ясо готується, сік доводимо до кипіння, приправляємо його сіллю і перцем, додаємо вершки і крохмаль. З отриманої суміші варимо густий соус, який подається до готового м'яса.
Запечена свинина з цибулею й овочами в тісті
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо сушені гриби гарячим курячим бульйоном і відставляємо в сторону.
Зі свинячої вирізки зчищаємо можливі залишки жиру і плівки. М'ясо розрізаємо вздовж навпіл, але не до кінця. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем. У ступці перетираємо часник з розмарином і гірчицею, заливаємо суміш оливковою олією і натираємо нею м'ясо. Залишаємо м'ясо маринуватися при кімнатній температурі.
У сковороді розігріваємо пару столових ложок олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю з морквою 3-5 хвилин. У бульйон з грибами кладемо шавлія і чебрець, випариваем рідина повністю на середньому вогні, гриби витягаємо і нарізаємо, після чого додаємо до цибулі і моркви. Мариноване м'ясо викладаємо на смужки шинки прошутто. Розріз у свинині заповнюємо овочевий пассеровкой і покриваємо її краями шинки.
Листкове тісто розкачуємо і викладаємо поверх нього м'ясну вирізку. Краї защипуємо, щоб повністю закрити свинину. Змащуємо тісто залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Перед подачею свинина, запечена в тісті в духовці, повинна постояти 10 хвилин.
Свинина, запечена в листковому тісті в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо кладемо на деко і запікаємо при 210 градусах 30 хвилин. Даємо м'яса охолонути 10 хвилин. Тісто розгортаємо і розподіляємо по ньому приправлений сіллю і перцем фарш тонким шаром. Зверху посипаємо подрібненими горіхами. По центру аркуша тесту розміщуємо шматок вирізки і обертаємо його вільними краями. Випікаємо листкове тісто, попередньо змастивши поверхню олією, при 200 градусах 20-25 хвилин.
Поки м'ясо готується, сік доводимо до кипіння, приправляємо його сіллю і перцем, додаємо вершки і крохмаль. З отриманої суміші варимо густий соус, який подається до готового м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в листковому тісті
А ви знаєте, що рибу можна запікати не тільки в рукаві, в фользі, в спеціальній формі, але і в листковому тісті? Так-так, ви не помилилися, саме в
Свинина з грибами - рецепт
Свинина з грибами - це просте і смачне блюдо. Його можна подати, як на повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали декілька
Слойки з м'ясом
Слойки з м'ясом - це простий і швидкий варіант обіду або ланчу, коли зовсім немає часу на готування. Така випічка сподобається вашим близьким і
М'ясо в тісті
Ситне гаряче у вигляді м'яса в тісті прикрасить святковий стіл і нагодує велику родину в будній день. Рецепти цього оригінального гарячого страви
Свинина з печерицями
М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
Сосиски в листковому тісті
Всім нам добре знайоме таке смачне блюдо, як сосиски в тісті. А сьогодні ми підкажемо вам кілька нових і цікавих рецептів створення сосисок в