М'ясо в тісті - класичне англійське блюдо, правда в традиційному варіанті таке блюдо використовувало у своїй основі не свинину, а яловичину. Запечена в тісті свинина ні скільки не поступається своєму яловичого аналогу. Смачне і ситне блюдо стане прикрасою вашого столу і зможе вигідно продемонструвати свої кулінарні здібності.
Запечена свинина з цибулею й овочами в тісті
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; оливкова олія - 1/4 ст.; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; розмарин - 1 гілочка; часник - 2 зубчики; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сушені білі гриби - 1 жменя; курячий бульйон - 1 ст.; прошутто - 6-7 скибочок; шавлія - 3 аркуша; чебрець - 5 гілочок; листкове тісто - 1 упаковка; сіль, перець - за смаком. Приготування Заливаємо сушені гриби гарячим курячим бульйоном і відставляємо в сторону.
Зі свинячої вирізки зчищаємо можливі залишки жиру і плівки. М'ясо розрізаємо вздовж навпіл, але не до кінця. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем. У ступці перетираємо часник з розмарином і гірчицею, заливаємо суміш оливковою олією і натираємо нею м'ясо. Залишаємо м'ясо маринуватися при кімнатній температурі.
У сковороді розігріваємо пару столових ложок олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю з морквою 3-5 хвилин. У бульйон з грибами кладемо шавлія і чебрець, випариваем рідина повністю на середньому вогні, гриби витягаємо і нарізаємо, після чого додаємо до цибулі і моркви. Мариноване м'ясо викладаємо на смужки шинки прошутто. Розріз у свинині заповнюємо овочевий пассеровкой і покриваємо її краями шинки.
Листкове тісто розкачуємо і викладаємо поверх нього м'ясну вирізку. Краї защипуємо, щоб повністю закрити свинину. Змащуємо тісто залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Перед подачею свинина, запечена в тісті в духовці, повинна постояти 10 хвилин.
Свинина, запечена в листковому тісті в духовці
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; яблучний сік - 1/4 ст.; листкове тісто - 1 упаковка; свинячий фарш - 200 г; горіхи пекан - 1 /2 ст.; яловичий бульйон - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; вершки для збивання - 1/4 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування М'ясо кладемо на деко і запікаємо при 210 градусах 30 хвилин. Даємо м'яса охолонути 10 хвилин. Тісто розгортаємо і розподіляємо по ньому приправлений сіллю і перцем фарш тонким шаром. Зверху посипаємо подрібненими горіхами. По центру аркуша тесту розміщуємо шматок вирізки і обертаємо його вільними краями. Випікаємо листкове тісто, попередньо змастивши поверхню олією, при 200 градусах 20-25 хвилин.
Поки м'ясо готується, сік доводимо до кипіння, приправляємо його сіллю і перцем, додаємо вершки і крохмаль. З отриманої суміші варимо густий соус, який подається до готового м'яса.