Вернуться назад Распечатать

Свинина, запечена в тісті

Свинина, запечена в тісті
М'ясо в тісті - класичне англійське блюдо, правда в традиційному варіанті таке блюдо використовувало у своїй основі не свинину, а яловичину. Запечена в тісті свинина ні скільки не поступається своєму яловичого аналогу. Смачне і ситне блюдо стане прикрасою вашого столу і зможе вигідно продемонструвати свої кулінарні здібності.

Запечена свинина з цибулею й овочами в тісті


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 500 г;

  • оливкова олія - 1/4 ст.;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • розмарин - 1 гілочка;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сушені білі гриби - 1 жменя;

  • курячий бульйон - 1 ст.;

  • прошутто - 6-7 скибочок;

  • шавлія - 3 аркуша;

  • чебрець - 5 гілочок;

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Заливаємо сушені гриби гарячим курячим бульйоном і відставляємо в сторону.
    Зі свинячої вирізки зчищаємо можливі залишки жиру і плівки. М'ясо розрізаємо вздовж навпіл, але не до кінця. Посипаємо м'ясо сіллю і перцем. У ступці перетираємо часник з розмарином і гірчицею, заливаємо суміш оливковою олією і натираємо нею м'ясо. Залишаємо м'ясо маринуватися при кімнатній температурі.
    У сковороді розігріваємо пару столових ложок олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю з морквою 3-5 хвилин. У бульйон з грибами кладемо шавлія і чебрець, випариваем рідина повністю на середньому вогні, гриби витягаємо і нарізаємо, після чого додаємо до цибулі і моркви. Мариноване м'ясо викладаємо на смужки шинки прошутто. Розріз у свинині заповнюємо овочевий пассеровкой і покриваємо її краями шинки.
    Листкове тісто розкачуємо і викладаємо поверх нього м'ясну вирізку. Краї защипуємо, щоб повністю закрити свинину. Змащуємо тісто залишками масла і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Перед подачею свинина, запечена в тісті в духовці, повинна постояти 10 хвилин.

    Свинина, запечена в листковому тісті в духовці


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 500 г;

  • яблучний сік - 1/4 ст.;

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • свинячий фарш - 200 г;

  • горіхи пекан - 1 /2 ст.;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершки для збивання - 1/4 ст.;

  • Свинина, запечена в тісті

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    М'ясо кладемо на деко і запікаємо при 210 градусах 30 хвилин. Даємо м'яса охолонути 10 хвилин. Тісто розгортаємо і розподіляємо по ньому приправлений сіллю і перцем фарш тонким шаром. Зверху посипаємо подрібненими горіхами. По центру аркуша тесту розміщуємо шматок вирізки і обертаємо його вільними краями. Випікаємо листкове тісто, попередньо змастивши поверхню олією, при 200 градусах 20-25 хвилин.
    Поки м'ясо готується, сік доводимо до кипіння, приправляємо його сіллю і перцем, додаємо вершки і крохмаль. З отриманої суміші варимо густий соус, який подається до готового м'яса.