Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бекон в домашніх умовах

Бекон в домашніх умовах

18-03-2015, 19:04
4 931
Бекон в домашніх умовах
Бекон - особливий м'ясний продукт, частина свинячої туші без кісток і хрящів, з боку особливим чином вгодованої тварини. Шари м'яса в беконі перемежовуються тонкими прошарками сала. Бекон використовують для приготування різних страв: яєчні, бутербродів, різноманітних закусок,салатів, супів та ін.
Можна купити готовий варено-копчений бекон або приготувати домашній, так ви будете точно впевнені в методах приготування і якості.
Розповімо, як приготувати бекон в домашніх умовах, ці рецепти, можна сказати, традиційні для наших сільських жителів, перевірені часом способи і технології.

Засолений домашній бекон


Інгредієнти:

  • бекон свинячий сирий з шкірою - близько 2 кг;

  • сіль поварена - близько 500 м;

  • сухі мелені спеції (насіння коріандру, гвоздика, лавровий лист, чорний перець та ін);

  • часник;

  • ягоди ялівцю - 10-20 шт. (якщо знайдете).


  • Приготування
    Нам знадобиться контейнер за розміром шматка, краще з кришкою (емальований або пластиковий). Якщо потрібно, розріжте м'ясо на більш дрібні шматки, щоб вони компактно поміщаються в контейнер. Змішаємо сіль зі спеціями, додамо роздавлені ягоди ялівцю. Посипаємо дно контейнера і закладаємо шматки бекону. Рясно засипаємо їх зверху сіллю і сумішшю спецій. Додаємо нарізаний часник, накриваємо ємність і поміщаємо в холодильник. Ще краще буде, якщо поставити дощечки з гнітом. Через 24 години зливаємо виділилася рідина. Ще раз засипаємо соляною сумішшю. Повторимо цикл ще двічі, щоразу зливаючи виділяється сік. Через 4 доби засолений домашній бекон готовий.

    Приготування запеченого бекону в домашніх умовах


    Цей рецепт гарний для сімейних свят.
    Інгредієнти:

  • свинячий бекон сирої зі шкірою;

  • часник;

  • сухі мелені спеції (чорний і червоний перець, насіння коріандру та ін);

  • сіль кухонна.


  • Приготування
    Бекон у вигляді великих шматків посипаємо сумішшю солі з сухими спеціями, шпигуємо часником і пакуємо окремо кожен шматок у фольгу. Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 180-200°С протягом 40 хвилин. Ще в процесі приготування по дому буде поширюватися чудовий, ні з чим не порівнянний запах, ваші домашні будуть радісно вдихати і ковтати слину в передчутті трапези. Перед нарізанням запечений домашній бекон треба буде все ж хоча б трохи остудити. Нарізаємо його тонко широкими скибками і красиво викладаємо на сервірувальне блюдо. Оформляємо зеленню. Їмо стримано - відлітає в момент.

    Варений домашній бекон - рецепт


    Інгредієнти:

  • бекон свинячий сирий з шкірою (грудинка, подчеревок, просто сало);

  • спеції сухі;

  • цибулиння;

  • ароматна зелень (петрушка, кінза, кріп і ін);

  • часник;

  • сіль.


  • Приготування
    Бекон (або те, що ви готуєте), розрізаний на великі шматки, шпигуємо часником і проварюємо в невеликій кількості води з цибулевої лушпинням і сіллю (солі повинно бути в 2-3 рази більше ніж в супі). Варимо протягом 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення процесу додаємо спеції і зелень. Охолодити в бульйоні, потім витягаємо і ставимо під гніт хоча б години на 2.

    Домашній бекон маринований


    Інгредієнти:

  • бекон або грудинка з шкірою - не більше 2-х кг;

  • цукор - 2 чайні ложки;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • сухі спеції (див. вище попередні рецепти);

  • оцет фруктовий натуральний 3-5% (краще винний світлий) - 3-5 с. ложок;

  • сік лимона і/або лайма;

  • ром, столове домашнє світле вино або виноградний бренді - 60 мл;

  • часник;

  • ароматна свіжа зелень, в тому числі, листя чорної смородини (тільки не цибуля).
  • Бекон в домашніх умовах


    Приготування
    Бекон у вигляді великих шматків шпигуємо часником, закладаємо компактно в тісний контейнер і заливаємо маринадом, приготованим з решти інгредієнтів. Контейнер накриваємо і ставимо в холодильник на 3-е суток. В процесі маринування шматки перевертаємо, коли бекон готовий, витягаємо і ставимо під гніт. Для додання паназіатського відтінку смаку можна додати в маринад трохи соєвого соусу. Маринований домашній бекон вже готовий до вживання, але якщо хочете, можна його тепер запекти (див. вище) або закоптити, використовуючи натуральні фруктові тирса (копчення, взагалі, окрема тема).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з беконом
    Суп з беконом
    Бекон додають в багато страви, щоб зробити їх ще смачнішими і надати особливий тонкий аромат. Сьогодні ми вам розповімо про супи з додаванням бекону.
    Салат з беконом
    Салат з беконом
    Серед усього розмаїття рецептів для приготування салатів, буває складно вибрати щось по-справжньому вартісне. Ми допоможемо вам у цьому! Пропонуємо
    Бекон в духовці - рецепт
    Бекон в духовці - рецепт
    Бекон часто використовується як допоміжний продукт для приготування багатьох страв. Завдяки йому страва набуває особливий м'який солонуватий смак.
    Рулет з індички
    Рулет з індички
    Індичка - дієтичний продукт, в якому міститься велика кількість корисних речовин. З м'яса цього птаха можна приготувати безліч корисних страв, у тому
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Бекон - рецепт
    Бекон - рецепт
    Бекон - один з універсальних продуктів, який можна використовувати і в закусках, і в основних блюдах. Популярними стають й салати з беконом, які