Молочний суп з галушками

Одним з найбільш спірних молочних страв є молочні супи - деяким людям вони подобаються, інші ж ні за що не погодяться їсти таку їжу. Так чи інакше, для тих, кому подобається (і тих, кому необхідно при різних дієтах), наводимо рецепти молочних супів з галушками. Зрозуміло, для галушок краще використовувати спельтове або шпалерний цільнозернове борошно, можна - в суміші з борошном інших злаків (гречаної, вівсяної, рисової, лляний та ін).
Молочний суп з картопляними галушками
Ви думаєте, що молочний суп це нудно і без смаку? А такий?
Інгредієнти:
Приготування
Зваримо картопля будь-яким способом і пюрируем його. У пюре додамо яйце і борошно, тісто не повинно бути рідким. Ретельно промесим і скачаємо тісто нетовстий «ковбаскою». Розрізаємо її на галушки (крок - близько 1 см) і викладаємо їх на чисту дощечку. Можна трохи по-іншому: скачати з картопляного тіста невеликі кульки приблизно однакового розміру.
Сполоснем каструлю холодною водою (це, щоб не пригоріло) і заллємо молоко. Зменшуємо вогонь і закидаємо в каструлю з киплячим молоком галушки . Доводимо до кипіння на середньому вогні, при цьому галушки повинні спливти. Знову доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5-8 хвилин, залежно від розміру. Додаємо в суп сухі мелені спеції і шматочок вершкового масла або трохи вершків - для смаку. Розливаємо суп по тарілках або суповим чашках. Галушки зручніше порційно розподілити шумівкою. Посипаємо сумішшю тертого сиру з рубаними зеленню і часником.
Молочний суп з ванільними галушками
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи в принципі можна використовувати будь-які, які вам більше подобаються. Можна використовувати і прожарений арахіс (який горіхом не є), тільки слід враховувати, що ці боби дуже калорійні. Горіхи слід перемолоти або дрібно нарубати будь-яким зручним способом. Змішуємо подрібнені горіхи, яйце і борошно, додаємо мускатний горіх і щіпку ванілі. З тіста формуємо галушки будь-яким зручним способом (див. вище, попередній рецепт).
Споліскують холодною водою каструлю, заливаємо молоко і доводимо на середньому вогні до кипіння. Зменшуємо вогонь і закидаємо галушки. Чекаємо, поки вони спливуть, і проварюємо протягом 5-8 хвилин.

Можна ще насипати в кожну тарілку потроху кукурудзяних пластівців і пропареного родзинок - так теж буде смачно.
Щоб зробити молочний суп з галушками солодким, можна додати (краще індивідуально в кожну тарілку) трохи натурального квіткового меду, в цьому випадку суп не повинен бути гарячим. Чи можна замість меду додати трохи солодкого насиченого натурального фруктового сиропу (наприклад, малинового, вишневого або красносмородинного).
Рекомендуємо добрі рецепти

Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних

Галушки з м'ясом
З такою стравою, як галушки, природно знайомі багато. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні галушки з м'ясом. Таку страву, ми впевнені,

Галушки з куркою
Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду. Це блюдо популярно у східноєвропейських та деяких кавказьких народів - являє собою

Галушки з картоплею
Галушки - це популярне українське блюдо, варіантів створення якого досить багато. Це може бути і борщ, і суп або просто тісто з м'ясом, приготоване

Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і

Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні