Молочний суп з галушками
Молочні продукти, безсумнівно, корисні більшості дітей і дорослих з третьою групою крові (принаймні, так вважають багато дієтологів).
Одним з найбільш спірних молочних страв є молочні супи - деяким людям вони подобаються, інші ж ні за що не погодяться їсти таку їжу. Так чи інакше, для тих, кому подобається (і тих, кому необхідно при різних дієтах), наводимо рецепти молочних супів з галушками. Зрозуміло, для галушок краще використовувати спельтове або шпалерний цільнозернове борошно, можна - в суміші з борошном інших злаків (гречаної, вівсяної, рисової, лляний та ін).
Ви думаєте, що молочний суп це нудно і без смаку? А такий?
Інгредієнти:
молоко середньої жирності - 3 склянки;
картопля середнього розміру - 4-6 шт.;
яйце куряче - 1-2 шт.;
борошно пшеничне (можна в суміші з гречаної або рисової) - близько 05-1 склянки;
часник - 2 зубчики;
паприка мелена;
сухі мелені спеції (наприклад, суміш каррі);
зелень свіжа різна (цибуля, петрушка, кріп, кінза);
сир твердий - близько 100-150 р.
Приготування
Зваримо картопля будь-яким способом і пюрируем його. У пюре додамо яйце і борошно, тісто не повинно бути рідким. Ретельно промесим і скачаємо тісто нетовстий «ковбаскою». Розрізаємо її на галушки (крок - близько 1 см) і викладаємо їх на чисту дощечку. Можна трохи по-іншому: скачати з картопляного тіста невеликі кульки приблизно однакового розміру.
Сполоснем каструлю холодною водою (це, щоб не пригоріло) і заллємо молоко. Зменшуємо вогонь і закидаємо в каструлю з киплячим молоком галушки . Доводимо до кипіння на середньому вогні, при цьому галушки повинні спливти. Знову доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5-8 хвилин, залежно від розміру. Додаємо в суп сухі мелені спеції і шматочок вершкового масла або трохи вершків - для смаку. Розливаємо суп по тарілках або суповим чашках. Галушки зручніше порційно розподілити шумівкою. Посипаємо сумішшю тертого сиру з рубаними зеленню і часником.
Інгредієнти:
молоко середньої жирності - 3 склянки;
борошно пшеничне (можна в суміші з борошном інших злаків) - близько 1 склянки;
яйце куряче - 1-2 шт.;
горіхи мелені (наприклад, волоські або фундук) - близько 50-100 г;
мускатний горіх тертий - 1 щіпка;
натуральна ваніль - 1 щіпка;
шафран;
кардамон;
масло вершкове натуральне або вершки - трохи для смаку;
насіння кунжуту - 2 ст. ложки;
сир тертий - близько 100 р.
Приготування
Горіхи в принципі можна використовувати будь-які, які вам більше подобаються. Можна використовувати і прожарений арахіс (який горіхом не є), тільки слід враховувати, що ці боби дуже калорійні. Горіхи слід перемолоти або дрібно нарубати будь-яким зручним способом. Змішуємо подрібнені горіхи, яйце і борошно, додаємо мускатний горіх і щіпку ванілі. З тіста формуємо галушки будь-яким зручним способом (див. вище, попередній рецепт).
Споліскують холодною водою каструлю, заливаємо молоко і доводимо на середньому вогні до кипіння. Зменшуємо вогонь і закидаємо галушки. Чекаємо, поки вони спливуть, і проварюємо протягом 5-8 хвилин. Додаємо насіння кунжуту і шматочок вершкового масла (або трохи вершків). Приправляємо суп шафраном і кардамоном. Розливаємо по тарілках і присипаємо тертим сиром.
Можна ще насипати в кожну тарілку потроху кукурудзяних пластівців і пропареного родзинок - так теж буде смачно.
Щоб зробити молочний суп з галушками солодким, можна додати (краще індивідуально в кожну тарілку) трохи натурального квіткового меду, в цьому випадку суп не повинен бути гарячим. Чи можна замість меду додати трохи солодкого насиченого натурального фруктового сиропу (наприклад, малинового, вишневого або красносмородинного).
Одним з найбільш спірних молочних страв є молочні супи - деяким людям вони подобаються, інші ж ні за що не погодяться їсти таку їжу. Так чи інакше, для тих, кому подобається (і тих, кому необхідно при різних дієтах), наводимо рецепти молочних супів з галушками. Зрозуміло, для галушок краще використовувати спельтове або шпалерний цільнозернове борошно, можна - в суміші з борошном інших злаків (гречаної, вівсяної, рисової, лляний та ін).
Молочний суп з картопляними галушками
Ви думаєте, що молочний суп це нудно і без смаку? А такий?
Інгредієнти:
Приготування
Зваримо картопля будь-яким способом і пюрируем його. У пюре додамо яйце і борошно, тісто не повинно бути рідким. Ретельно промесим і скачаємо тісто нетовстий «ковбаскою». Розрізаємо її на галушки (крок - близько 1 см) і викладаємо їх на чисту дощечку. Можна трохи по-іншому: скачати з картопляного тіста невеликі кульки приблизно однакового розміру.
Сполоснем каструлю холодною водою (це, щоб не пригоріло) і заллємо молоко. Зменшуємо вогонь і закидаємо в каструлю з киплячим молоком галушки . Доводимо до кипіння на середньому вогні, при цьому галушки повинні спливти. Знову доводимо до кипіння і проварюємо протягом 5-8 хвилин, залежно від розміру. Додаємо в суп сухі мелені спеції і шматочок вершкового масла або трохи вершків - для смаку. Розливаємо суп по тарілках або суповим чашках. Галушки зручніше порційно розподілити шумівкою. Посипаємо сумішшю тертого сиру з рубаними зеленню і часником.
Молочний суп з ванільними галушками
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи в принципі можна використовувати будь-які, які вам більше подобаються. Можна використовувати і прожарений арахіс (який горіхом не є), тільки слід враховувати, що ці боби дуже калорійні. Горіхи слід перемолоти або дрібно нарубати будь-яким зручним способом. Змішуємо подрібнені горіхи, яйце і борошно, додаємо мускатний горіх і щіпку ванілі. З тіста формуємо галушки будь-яким зручним способом (див. вище, попередній рецепт).
Споліскують холодною водою каструлю, заливаємо молоко і доводимо на середньому вогні до кипіння. Зменшуємо вогонь і закидаємо галушки. Чекаємо, поки вони спливуть, і проварюємо протягом 5-8 хвилин. Додаємо насіння кунжуту і шматочок вершкового масла (або трохи вершків). Приправляємо суп шафраном і кардамоном. Розливаємо по тарілках і присипаємо тертим сиром.
Можна ще насипати в кожну тарілку потроху кукурудзяних пластівців і пропареного родзинок - так теж буде смачно.
Щоб зробити молочний суп з галушками солодким, можна додати (краще індивідуально в кожну тарілку) трохи натурального квіткового меду, в цьому випадку суп не повинен бути гарячим. Чи можна замість меду додати трохи солодкого насиченого натурального фруктового сиропу (наприклад, малинового, вишневого або красносмородинного).
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Галушки з м'ясом
З такою стравою, як галушки, природно знайомі багато. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні галушки з м'ясом. Таку страву, ми впевнені,
Галушки з куркою
Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду. Це блюдо популярно у східноєвропейських та деяких кавказьких народів - являє собою
Галушки з картоплею
Галушки - це популярне українське блюдо, варіантів створення якого досить багато. Це може бути і борщ, і суп або просто тісто з м'ясом, приготоване
Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і
Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні