Галушки з куркою
Що б приготувати на обід - здорове, смачне, корисне і поживне? Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду.
Галушки - страва популярне у східноєвропейських та деяких кавказьких народів, являє собою відварені шматочки тіста.
Розповімо, як приготувати галушки з куркою. Можливі два основних варіанти. Добре, звичайно, якщо курочка молода і домашня (або фермерська). Борошно для галушок можна використовувати пшеничне або кукурудзяну (або суміш).
курочка молода або куряча грудка - 1 шт.;
борошно пшеничне - близько 150 г;
борошно кукурудзяне - близько 150 г;
кефір або молоко - близько 200 мл (необов'язковий компонент);
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
лавровий лист - 3-5 шт.;
перець духмяний горошком - 5-8 шт.
гвоздичка - 2-3 бутончики;
вершкове натуральне масло - 50 г;
часник - 2-3 зубчики;
перець мелений (чорний і червоний);
зелень різна свіжа (петрушка, кінза, кріп і ін).
Приготування
Разделаем тушку курки і зваримо з очищеної цибулиною, лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Курячий бульйон повинен вийти красивим і прозорим, тому варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи шум і жир.
Виймаємо м'ясо з бульйону і трохи охолоджуємо. Курячу грудку знімаємо з кістки (можна і м'ясо з стегенець) і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Пшеничне борошно просіваємо і змішуємо з кукурудзяного. Замішуємо тісто на кефірі або молоці або воді). Можна додати в тісто 1 куряче яйце.
Формуємо з тіста «ковбаски» ріжемо їх ножем на шматочки і відварюємо в киплячій воді протягом 5-10 хвилин, залежить від розміру). Витягаємо галушки шумівкою і покласти в миску. Додаємо шматочок масла і продавлений часник. Присипаємо чорним меленим перцем і перемішуємо. На тарілки викладаємо шматочки м'яса і галушки. Приправляємо перцем, оформляємо зеленню. Окремо в чашці подаємо бульйон. Можна подати до такої страви келишок пряної горілки або ракії. Слід зауважити, що корисно було б подати і гострий томатний соус, зрозуміло, домашнього приготування.
Набір інгредієнтів - майже такий же, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки ще знадобиться 1 морква, 2 картоплини, 1 солодкий перець, а вершкове масло - не потрібно.
Приготування
Варимо курку, оброблену на частини, з цибулею і спеціями. Цибулю і лавровий лист викидаємо. Курку виймаємо і остуджуємо, потрібне для супу кількість м'яса знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Бульйон проціджуємо, перелити в чисту каструльку і закладаємо очищені і дрібно нарізані картоплю і моркву. Варимо.
Замішуємо тісто і робимо галушки. Закладаємо в каструлю галушки і нарізаний короткою соломкою солодкий перець, коли картоплю і моркву вже проварилися зо в бульйоні протягом 10-15 хвилин. Варимо ще близько 5-8 хвилин. Повертаємо в суп м'ясо. Розливаємо суп по тарілках, приправляємо меленим перцем, додаємо подрібнену зелень і часник.
Галушки - страва популярне у східноєвропейських та деяких кавказьких народів, являє собою відварені шматочки тіста.
Розповімо, як приготувати галушки з куркою. Можливі два основних варіанти. Добре, звичайно, якщо курочка молода і домашня (або фермерська). Борошно для галушок можна використовувати пшеничне або кукурудзяну (або суміш).
Рецепт галушок з куркою і часником
Приготування
Разделаем тушку курки і зваримо з очищеної цибулиною, лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Курячий бульйон повинен вийти красивим і прозорим, тому варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи шум і жир.
Виймаємо м'ясо з бульйону і трохи охолоджуємо. Курячу грудку знімаємо з кістки (можна і м'ясо з стегенець) і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Пшеничне борошно просіваємо і змішуємо з кукурудзяного. Замішуємо тісто на кефірі або молоці або воді). Можна додати в тісто 1 куряче яйце.
Формуємо з тіста «ковбаски» ріжемо їх ножем на шматочки і відварюємо в киплячій воді протягом 5-10 хвилин, залежить від розміру). Витягаємо галушки шумівкою і покласти в миску. Додаємо шматочок масла і продавлений часник. Присипаємо чорним меленим перцем і перемішуємо. На тарілки викладаємо шматочки м'яса і галушки. Приправляємо перцем, оформляємо зеленню. Окремо в чашці подаємо бульйон. Можна подати до такої страви келишок пряної горілки або ракії. Слід зауважити, що корисно було б подати і гострий томатний соус, зрозуміло, домашнього приготування.
Суп з куркою і галушками
Набір інгредієнтів - майже такий же, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки ще знадобиться 1 морква, 2 картоплини, 1 солодкий перець, а вершкове масло - не потрібно.
Приготування
Варимо курку, оброблену на частини, з цибулею і спеціями. Цибулю і лавровий лист викидаємо. Курку виймаємо і остуджуємо, потрібне для супу кількість м'яса знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Бульйон проціджуємо, перелити в чисту каструльку і закладаємо очищені і дрібно нарізані картоплю і моркву. Варимо.
Замішуємо тісто і робимо галушки. Закладаємо в каструлю галушки і нарізаний короткою соломкою солодкий перець, коли картоплю і моркву вже проварилися зо в бульйоні протягом 10-15 хвилин. Варимо ще близько 5-8 хвилин. Повертаємо в суп м'ясо. Розливаємо суп по тарілках, приправляємо меленим перцем, додаємо подрібнену зелень і часник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Галушки з сиру
Галушки з сиру - це, по суті, ліниві вареники. Подавати їх можна зі сметаною, шкварками, вершковим маслом або варенням. Давайте розберемо кілька
Галушки з м'ясом
З такою стравою, як галушки, природно знайомі багато. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні галушки з м'ясом. Таку страву, ми впевнені,
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Галушки з картоплею
Галушки - це популярне українське блюдо, варіантів створення якого досить багато. Це може бути і борщ, і суп або просто тісто з м'ясом, приготоване
Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і