Галушки з картоплею
Спеціально для тих, хто любить вареники , але лінуватися їх робити - возиться з ліпленням довго, а зникають вони в одну мить - сьогодні ми розповімо, як готувати картоплю з галушками . Одним цим простим але дуже ситним блюдом можна нагодувати всю сім'ю! Воно чудово «працює» і саме по собі, але якщо до галушок з картоплею додати ще й трохи м'яса - своїх чоловіків ви точно за вуха не оттащите, поки тарілки не будуть ідеально чистими!
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
цибуля - 1 шт.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для тіста:
борошно - 25 склянки;
яйця - 2 шт.;
вода - 05 склянки;
масло вершкове - 100 г;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Просіваємо борошно з сіллю гіркою на стіл. Робимо поглиблення і вливаємо туди воду і розтоплене масло, вбиваємо яйця. Замішуємо тісто як на вареники. Ділимо його на частини і скачуємо однаковими ковбасками.
Картоплю чистимо, нарізаємо досить великими шматочками і кидаємо в киплячу підсолену воду. Хвилин через 10 туди ж за допомогою кухонних ножиць з «ковбасок» нарізаємо галушки. І варимо все разом до готовності.
Тим часом готуємо зажарку. Цибулю нарізаємо півкільцями і доводимо його на сковорідці до красивого золотистого кольору. Також можна зробити «шкварки» з сала чи бекону. Готові галушки з картоплею відкидаємо на друшляк і змішуємо з смаженою цибулею. І звичайно ж, подавати справжні українські галушки потрібно обов'язково зі сметаною.
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
яйця - 3 шт.;
масло вершкове - 100 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
вода - 1 ст.;
сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
У борошно вливаємо воду і поступово замішуємо не дуже круте тісто. Накриваємо його рушником і даємо трохи «відпочити». Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками і відварюємо майже до готовності. Потім додаємо в каструлю галушки - тісто можна рвати руками, не особливо піклуючись про формі. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні. Коли галушки з картоплею будуть готові, додаємо до них масло і вбиваємо яйця. При цьому активно перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилася. Знімаємо страву з вогню і накриваємо кришкою. Наполягаємо 5 хвилин. Після чого галушки з картоплею розкладаємо по тарілках і годуємо зголоднілих домочадців. А з холодним молочком це просте блюдо перетворюється в справжню «їжу богів»!
Рецепт українських галушок з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Просіваємо борошно з сіллю гіркою на стіл. Робимо поглиблення і вливаємо туди воду і розтоплене масло, вбиваємо яйця. Замішуємо тісто як на вареники. Ділимо його на частини і скачуємо однаковими ковбасками.
Картоплю чистимо, нарізаємо досить великими шматочками і кидаємо в киплячу підсолену воду. Хвилин через 10 туди ж за допомогою кухонних ножиць з «ковбасок» нарізаємо галушки. І варимо все разом до готовності.
Тим часом готуємо зажарку. Цибулю нарізаємо півкільцями і доводимо його на сковорідці до красивого золотистого кольору. Також можна зробити «шкварки» з сала чи бекону. Готові галушки з картоплею відкидаємо на друшляк і змішуємо з смаженою цибулею. І звичайно ж, подавати справжні українські галушки потрібно обов'язково зі сметаною.
Швидкі галушки з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
У борошно вливаємо воду і поступово замішуємо не дуже круте тісто. Накриваємо його рушником і даємо трохи «відпочити». Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками і відварюємо майже до готовності. Потім додаємо в каструлю галушки - тісто можна рвати руками, не особливо піклуючись про формі. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні. Коли галушки з картоплею будуть готові, додаємо до них масло і вбиваємо яйця. При цьому активно перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилася. Знімаємо страву з вогню і накриваємо кришкою. Наполягаємо 5 хвилин. Після чого галушки з картоплею розкладаємо по тарілках і годуємо зголоднілих домочадців. А з холодним молочком це просте блюдо перетворюється в справжню «їжу богів»!
Рекомендуємо добрі рецепти
Галушки з сиру
Галушки з сиру - це, по суті, ліниві вареники. Подавати їх можна зі сметаною, шкварками, вершковим маслом або варенням. Давайте розберемо кілька
Галушки з м'ясом
З такою стравою, як галушки, природно знайомі багато. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні галушки з м'ясом. Таку страву, ми впевнені,
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Галушки з куркою
Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду. Це блюдо популярно у східноєвропейських та деяких кавказьких народів - являє собою
Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і
Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні