Спеціально для тих, хто любить вареники , але лінуватися їх робити - возиться з ліпленням довго, а зникають вони в одну мить - сьогодні ми розповімо, як готувати картоплю з галушками . Одним цим простим але дуже ситним блюдом можна нагодувати всю сім'ю! Воно чудово «працює» і саме по собі, але якщо до галушок з картоплею додати ще й трохи м'яса - своїх чоловіків ви точно за вуха не оттащите, поки тарілки не будуть ідеально чистими!
Рецепт українських галушок з картоплею
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для тіста:
борошно - 25 склянки; яйця - 2 шт.; вода - 05 склянки; масло вершкове - 100 г; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Просіваємо борошно з сіллю гіркою на стіл. Робимо поглиблення і вливаємо туди воду і розтоплене масло, вбиваємо яйця. Замішуємо тісто як на вареники. Ділимо його на частини і скачуємо однаковими ковбасками.
Картоплю чистимо, нарізаємо досить великими шматочками і кидаємо в киплячу підсолену воду. Хвилин через 10 туди ж за допомогою кухонних ножиць з «ковбасок» нарізаємо галушки. І варимо все разом до готовності.
Тим часом готуємо зажарку. Цибулю нарізаємо півкільцями і доводимо його на сковорідці до красивого золотистого кольору. Також можна зробити «шкварки» з сала чи бекону. Готові галушки з картоплею відкидаємо на друшляк і змішуємо з смаженою цибулею. І звичайно ж, подавати справжні українські галушки потрібно обов'язково зі сметаною.
Швидкі галушки з картоплею
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; яйця - 3 шт.; масло вершкове - 100 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для тіста:
борошно - 2 ст.; вода - 1 ст.; сіль - 05 ч. ложки. Приготування У борошно вливаємо воду і поступово замішуємо не дуже круте тісто. Накриваємо його рушником і даємо трохи «відпочити».
Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками і відварюємо майже до готовності. Потім додаємо в каструлю галушки - тісто можна рвати руками, не особливо піклуючись про формі. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні. Коли галушки з картоплею будуть готові, додаємо до них масло і вбиваємо яйця. При цьому активно перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилася. Знімаємо страву з вогню і накриваємо кришкою. Наполягаємо 5 хвилин. Після чого галушки з картоплею розкладаємо по тарілках і годуємо зголоднілих домочадців. А з холодним молочком це просте блюдо перетворюється в справжню «їжу богів»!