Вернуться назад Распечатать

Галушки з картоплею

Галушки з картоплею
Спеціально для тих, хто любить вареники , але лінуватися їх робити - возиться з ліпленням довго, а зникають вони в одну мить - сьогодні ми розповімо, як готувати картоплю з галушками . Одним цим простим але дуже ситним блюдом можна нагодувати всю сім'ю! Воно чудово «працює» і саме по собі, але якщо до галушок з картоплею додати ще й трохи м'яса - своїх чоловіків ви точно за вуха не оттащите, поки тарілки не будуть ідеально чистими!

Рецепт українських галушок з картоплею


Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для тіста:

  • борошно - 25 склянки;

  • яйця - 2 шт.;

  • вода - 05 склянки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Просіваємо борошно з сіллю гіркою на стіл. Робимо поглиблення і вливаємо туди воду і розтоплене масло, вбиваємо яйця. Замішуємо тісто як на вареники. Ділимо його на частини і скачуємо однаковими ковбасками.
    Картоплю чистимо, нарізаємо досить великими шматочками і кидаємо в киплячу підсолену воду. Хвилин через 10 туди ж за допомогою кухонних ножиць з «ковбасок» нарізаємо галушки. І варимо все разом до готовності.
    Тим часом готуємо зажарку. Цибулю нарізаємо півкільцями і доводимо його на сковорідці до красивого золотистого кольору. Також можна зробити «шкварки» з сала чи бекону. Готові галушки з картоплею відкидаємо на друшляк і змішуємо з смаженою цибулею. І звичайно ж, подавати справжні українські галушки потрібно обов'язково зі сметаною.

    Швидкі галушки з картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    У борошно вливаємо воду і поступово замішуємо не дуже круте тісто. Накриваємо його рушником і даємо трохи «відпочити».
    Галушки з картоплею
    Картоплю чистимо, нарізаємо великими шматочками і відварюємо майже до готовності. Потім додаємо в каструлю галушки - тісто можна рвати руками, не особливо піклуючись про формі. Солимо, перчимо. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні. Коли галушки з картоплею будуть готові, додаємо до них масло і вбиваємо яйця. При цьому активно перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилася. Знімаємо страву з вогню і накриваємо кришкою. Наполягаємо 5 хвилин. Після чого галушки з картоплею розкладаємо по тарілках і годуємо зголоднілих домочадців. А з холодним молочком це просте блюдо перетворюється в справжню «їжу богів»!