Галушки з м'ясом
Галушки - відоме блюдо української кухні, яку люблять і дорослі, і діти.
Інгредієнти:
Для тіста:
картопля - 6 шт.;
борошно - 500 г;
яйце - 2 шт.;
манка - 3 ст. ложки;
сіль - щіпка.
Для начинки:
м'ясний фарш - 300 г;
цибулина - 2 шт.;
спеції.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати галушки з м'ясом. Картоплю миємо й відварюємо до повної готовності. Потім, охолоджуємо, знімаємо шкірку і перетворюємо на пюре. Далі додаємо яйця, висипаємо манку і сіль. Все перемішуємо, всипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо еластичне тісто, трохи липнущее до рук. Даємо йому відпочити приблизно 15 хвилин.
З усіх зазначених інгредієнтів замішуємо фарш. Потім беремо мокрими руками невелику кількість фаршу і скачуємо його в кульку. Відпочиле тісто розділяємо на частини, розкачуємо в коржі, викладаємо начинку і щільно загортаємо, формуючи невеликі колобки. Після цього опускаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Картопляні галушки з м'ясом подаємо зі сметанкою або вершковим маслом.
Інгредієнти:
вода - 150 мл;
картопля - 4 шт.;
цибулина - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
спеції;
свіжі печериці - 200 г;
куряче філе - 300 г;
рослинна олія;
сметана - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
борошно - 300 р.
Приготування
Отже, беремо варену картоплю і перетворюємо його з допомогою блендера в пюре, щоб вийшла клейка маса. Потім додаємо куряче яйце, додаємо дрібку солі і перець за смаком. Перемішуємо масу до однорідності і поступово підсипаємо борошно. Після цього замішуємо еластичне м'яке тісто, яке розгортаємо в невелику ковбаску. Далі нарізаємо його невеликими шматочками.
У глибоку каструлю наливаємо воду, підсолюємо її і доводимо до кипіння, додаючи шматочок вершкового масла. Тепер кидаємо акуратно тісто на галушки і перемішуємо ложкою. Варимо їх на середньому вогні до готовності, поки вони спливуть на поверхню. Готові галушки обережно виймаємо шумівкою і викладаємо на тарілку. Тепер подрібнюємо очищений цибулю і гриби, підсмажити овочі в невеликій кількості олії. Куряче філе шаткуємо шматочками.
Горщики обмазуємо вершковим маслом, розкладаємо галушки, зверху викладаємо філе і грибну обжарку. Заливаємо все водою, додаємо сметану і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. Ось і все, полтавські галушки з м'ясом у горщиках готові.
Рецепт галушок з м'ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати галушки з м'ясом. Картоплю миємо й відварюємо до повної готовності. Потім, охолоджуємо, знімаємо шкірку і перетворюємо на пюре. Далі додаємо яйця, висипаємо манку і сіль. Все перемішуємо, всипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо еластичне тісто, трохи липнущее до рук. Даємо йому відпочити приблизно 15 хвилин.
З усіх зазначених інгредієнтів замішуємо фарш. Потім беремо мокрими руками невелику кількість фаршу і скачуємо його в кульку. Відпочиле тісто розділяємо на частини, розкачуємо в коржі, викладаємо начинку і щільно загортаємо, формуючи невеликі колобки. Після цього опускаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Картопляні галушки з м'ясом подаємо зі сметанкою або вершковим маслом.
Рецепт полтавських галушок з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо варену картоплю і перетворюємо його з допомогою блендера в пюре, щоб вийшла клейка маса. Потім додаємо куряче яйце, додаємо дрібку солі і перець за смаком. Перемішуємо масу до однорідності і поступово підсипаємо борошно. Після цього замішуємо еластичне м'яке тісто, яке розгортаємо в невелику ковбаску. Далі нарізаємо його невеликими шматочками.
У глибоку каструлю наливаємо воду, підсолюємо її і доводимо до кипіння, додаючи шматочок вершкового масла. Тепер кидаємо акуратно тісто на галушки і перемішуємо ложкою. Варимо їх на середньому вогні до готовності, поки вони спливуть на поверхню. Готові галушки обережно виймаємо шумівкою і викладаємо на тарілку. Тепер подрібнюємо очищений цибулю і гриби, підсмажити овочі в невеликій кількості олії. Куряче філе шаткуємо шматочками.
Горщики обмазуємо вершковим маслом, розкладаємо галушки, зверху викладаємо філе і грибну обжарку. Заливаємо все водою, додаємо сметану і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. Ось і все, полтавські галушки з м'ясом у горщиках готові.
Рекомендуємо добрі рецепти
Галушки з сиру
Галушки з сиру - це, по суті, ліниві вареники. Подавати їх можна зі сметаною, шкварками, вершковим маслом або варенням. Давайте розберемо кілька
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Галушки з куркою
Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду. Це блюдо популярно у східноєвропейських та деяких кавказьких народів - являє собою
Галушки з картоплею
Галушки - це популярне українське блюдо, варіантів створення якого досить багато. Це може бути і борщ, і суп або просто тісто з м'ясом, приготоване
Картопляні галушки
Картопляні галушки - це просте і смачне блюдо, для створення якого не вимагається вишуканих і дорогих продуктів. Їх можна подавати до овочів і
Суп з галушками в мультиварці
Якщо ви вже освоїли приготування перших страв в мультиварці, то і суп з галушками не викличе у вас ніяких труднощів. Це блюдо української кухні