Галушки - відоме блюдо української кухні, яку люблять і дорослі, і діти.
Рецепт галушок з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
картопля - 6 шт.; борошно - 500 г; яйце - 2 шт.; манка - 3 ст. ложки; сіль - щіпка. Для начинки:
м'ясний фарш - 300 г; цибулина - 2 шт.; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати галушки з м'ясом. Картоплю миємо й відварюємо до повної готовності. Потім, охолоджуємо, знімаємо шкірку і перетворюємо на пюре. Далі додаємо яйця, висипаємо манку і сіль. Все перемішуємо, всипаємо невеликими порціями борошно і замішуємо еластичне тісто, трохи липнущее до рук. Даємо йому відпочити приблизно 15 хвилин.
З усіх зазначених інгредієнтів замішуємо фарш. Потім беремо мокрими руками невелику кількість фаршу і скачуємо його в кульку. Відпочиле тісто розділяємо на частини, розкачуємо в коржі, викладаємо начинку і щільно загортаємо, формуючи невеликі колобки. Після цього опускаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Картопляні галушки з м'ясом подаємо зі сметанкою або вершковим маслом.
Рецепт полтавських галушок з м'ясом
Інгредієнти: вода - 150 мл; картопля - 4 шт.; цибулина - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; спеції; свіжі печериці - 200 г; куряче філе - 300 г; рослинна олія; сметана - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; борошно - 300 р. Приготування Отже, беремо варену картоплю і перетворюємо його з допомогою блендера в пюре, щоб вийшла клейка маса. Потім додаємо куряче яйце, додаємо дрібку солі і перець за смаком. Перемішуємо масу до однорідності і поступово підсипаємо борошно. Після цього замішуємо еластичне м'яке тісто, яке розгортаємо в невелику ковбаску.
Далі нарізаємо його невеликими шматочками.
У глибоку каструлю наливаємо воду, підсолюємо її і доводимо до кипіння, додаючи шматочок вершкового масла. Тепер кидаємо акуратно тісто на галушки і перемішуємо ложкою. Варимо їх на середньому вогні до готовності, поки вони спливуть на поверхню. Готові галушки обережно виймаємо шумівкою і викладаємо на тарілку. Тепер подрібнюємо очищений цибулю і гриби, підсмажити овочі в невеликій кількості олії. Куряче філе шаткуємо шматочками.
Горщики обмазуємо вершковим маслом, розкладаємо галушки, зверху викладаємо філе і грибну обжарку. Заливаємо все водою, додаємо сметану і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. Ось і все, полтавські галушки з м'ясом у горщиках готові.