Що б приготувати на обід - здорове, смачне, корисне і поживне? Галушки з куркою - чудовий варіант нескладного домашнього обіду.
Галушки - страва популярне у східноєвропейських та деяких кавказьких народів, являє собою відварені шматочки тіста.
Розповімо, як приготувати галушки з куркою. Можливі два основних варіанти. Добре, звичайно, якщо курочка молода і домашня (або фермерська). Борошно для галушок можна використовувати пшеничне або кукурудзяну (або суміш).
Рецепт галушок з куркою і часником
курочка молода або куряча грудка - 1 шт.; борошно пшеничне - близько 150 г; борошно кукурудзяне - близько 150 г; кефір або молоко - близько 200 мл (необов'язковий компонент); цибуля ріпчаста - 1 шт.; лавровий лист - 3-5 шт.; перець духмяний горошком - 5-8 шт. гвоздичка - 2-3 бутончики; вершкове натуральне масло - 50 г; часник - 2-3 зубчики; перець мелений (чорний і червоний); зелень різна свіжа (петрушка, кінза, кріп і ін). Приготування Разделаем тушку курки і зваримо з очищеної цибулиною, лаврушкой, перцем-горошком і гвоздичкой. Курячий бульйон повинен вийти красивим і прозорим, тому варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи шум і жир.
Виймаємо м'ясо з бульйону і трохи охолоджуємо. Курячу грудку знімаємо з кістки (можна і м'ясо з стегенець) і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Пшеничне борошно просіваємо і змішуємо з кукурудзяного. Замішуємо тісто на кефірі або молоці або воді). Можна додати в тісто 1 куряче яйце.
Формуємо з тіста «ковбаски» ріжемо їх ножем на шматочки і відварюємо в киплячій воді протягом 5-10 хвилин, залежить від розміру). Витягаємо галушки шумівкою і покласти в миску. Додаємо шматочок масла і продавлений часник. Присипаємо чорним меленим перцем і перемішуємо. На тарілки викладаємо шматочки м'яса і галушки. Приправляємо перцем, оформляємо зеленню. Окремо в чашці подаємо бульйон. Можна подати до такої страви келишок пряної горілки або ракії. Слід зауважити, що корисно було б подати і гострий томатний соус, зрозуміло, домашнього приготування.
Суп з куркою і галушками
Набір інгредієнтів - майже такий же, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки ще знадобиться 1 морква, 2 картоплини, 1 солодкий перець, а вершкове масло - не потрібно.
Приготування Варимо курку, оброблену на частини, з цибулею і спеціями. Цибулю і лавровий лист викидаємо. Курку виймаємо і остуджуємо, потрібне для
супу кількість м'яса знімаємо з кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Бульйон проціджуємо, перелити в чисту каструльку і закладаємо очищені і дрібно нарізані картоплю і моркву. Варимо.
Замішуємо тісто і робимо галушки. Закладаємо в каструлю галушки і нарізаний короткою соломкою солодкий перець, коли картоплю і моркву вже проварилися зо в бульйоні протягом 10-15 хвилин. Варимо ще близько 5-8 хвилин. Повертаємо в суп м'ясо. Розливаємо суп по тарілках, приправляємо меленим перцем, додаємо подрібнену зелень і часник.