Страви з буряка - рецепти
Страви з буряка легко розпізнати за їх характерному і насиченого кольору. Незважаючи на те, що в побуті ми часто не використовуємо численні рецепти страв з буряком, є безліч варіантів приготування з неї смачного.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
сир - 30 г;
сметана - за смаком;
зелень - для прикраси;
спеції.
Приготування
Буряк і моркву гарненько промиваємо, обсушуємо, а потім укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо до м'якості овочів. Після цього, овочі обережно виймаємо, остуджуємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Так само подрібнюємо сир. Потім всі інгредієнти з'єднуємо, перемішуємо, солимо салат до смаку, заправляємо сметаною і викладаємо в салатницю. Для пікантності смаку можете додати трохи часничку або цибулі. Перед подачею на стіл, страва з вареного буряка прикрашаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
цибулина - 05 шт.;
болгарський перець - 05 шт.;
цукровий буряк - 1 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
помідор - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
вода - 700 мл;
спеції - за смаком.
Приготування
Всі овочі чистимо і обполіскуємо під струменем холодної води. Потім дно мультиварочного пристрою промазуємо гарненько маслом і виставляємо програму «Гасіння». Цибулю нарізаємо півкільцями, кидаємо його в чашу і обсмажуємо, помішуючи, до золотистого відтінку. Потім буряк, моркву і перець шаткуємо на тертці, помідори нарізаємо часточками й додаємо всі овочі до цибулі. Гарненько розмішуємо, посипаємо сіллю, цукром і спеціями. Заливаємо все водою, виставляємо програму «Експрес-варка» приблизно на 1 годину. Після цього закуску гарненько перемішуємо і ставимо програму «Підігрів» ще на 30 хвилин. Коли страва з цукрових буряків буде готова, обережно зливаємо зайву рідину і подаємо салат до столу.
Інгредієнти:
свіжа буряк - 2 шт.;
яблуко - 2 шт.;
сметана - 05 склянки;
часник - 2 зубчики;
мед - 1 ч. ложка;
волоські горіхи - за смаком;
спеції - за смаком.
Приготування
Отже, спочатку беремо сирий буряк, добре промиваємо під проточною водою і очищаємо. Потім овоч натираємо на тертці, або нарізаємо тоненькою соломкою. Далі миємо і чистимо від шкірки зелене яблуко і теж подрібнюємо його на тертці або дрібно нарізаємо. Очищений часник видавлюємо через прес, змішуємо зі сметаною, кладемо мед, солимо і перчимо за смаком. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти, посипаємо салат подрібненими горіхами, заправляємо сметаною і ставимо на годинку в холодильник, щоб добре просочився. Готову страву з сирої буряків виходить кисло-солодким, дуже ніжним і освіжаючим. Посипаємо салат дрібно нарубаної свіжої зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
варена буряк - 1 шт.;
борошно - 90 г;
молоко - 120 мл;
яйце - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова - 2 ст. ложки.
Для начинки:
сир - 150 г;
варений рис - 150 г;
сметана - 3 ст. ложки;
зелень - за бажанням;
спеції - за смаком.
Приготування
Отже, буряк заздалегідь відварюємо, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси. Потім додаємо молоко, видавлюємо часник, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо оливкове масло, поступово всипаємо борошно, трохи підсолюємо наше тісто і гарненько все перемішуємо. Тепер розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і випікаємо тонкі млинчики.
Коли всі готові млинці, відкладаємо вбік остигати, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього сир збиваємо зі сметаною, додаємо відварений рис , подрібнену зелень, перемішуємо і намазуємо готову начинку на млинці. Потім згортаємо їх в рулети і подаємо страву з червоного буряка відразу ж на стіл.
Страва з моркви і буряка
Інгредієнти:
Приготування
Буряк і моркву гарненько промиваємо, обсушуємо, а потім укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо до м'якості овочів. Після цього, овочі обережно виймаємо, остуджуємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Так само подрібнюємо сир. Потім всі інгредієнти з'єднуємо, перемішуємо, солимо салат до смаку, заправляємо сметаною і викладаємо в салатницю. Для пікантності смаку можете додати трохи часничку або цибулі. Перед подачею на стіл, страва з вареного буряка прикрашаємо свіжою зеленню.
Страву з буряка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі чистимо і обполіскуємо під струменем холодної води. Потім дно мультиварочного пристрою промазуємо гарненько маслом і виставляємо програму «Гасіння». Цибулю нарізаємо півкільцями, кидаємо його в чашу і обсмажуємо, помішуючи, до золотистого відтінку. Потім буряк, моркву і перець шаткуємо на тертці, помідори нарізаємо часточками й додаємо всі овочі до цибулі. Гарненько розмішуємо, посипаємо сіллю, цукром і спеціями. Заливаємо все водою, виставляємо програму «Експрес-варка» приблизно на 1 годину. Після цього закуску гарненько перемішуємо і ставимо програму «Підігрів» ще на 30 хвилин. Коли страва з цукрових буряків буде готова, обережно зливаємо зайву рідину і подаємо салат до столу.
Рецепт дієтичного страви з буряка
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку беремо сирий буряк, добре промиваємо під проточною водою і очищаємо. Потім овоч натираємо на тертці, або нарізаємо тоненькою соломкою. Далі миємо і чистимо від шкірки зелене яблуко і теж подрібнюємо його на тертці або дрібно нарізаємо. Очищений часник видавлюємо через прес, змішуємо зі сметаною, кладемо мед, солимо і перчимо за смаком. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти, посипаємо салат подрібненими горіхами, заправляємо сметаною і ставимо на годинку в холодильник, щоб добре просочився. Готову страву з сирої буряків виходить кисло-солодким, дуже ніжним і освіжаючим. Посипаємо салат дрібно нарубаної свіжої зеленню і подаємо до столу.
Страву з буряка для дітей
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, буряк заздалегідь відварюємо, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси. Потім додаємо молоко, видавлюємо часник, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо оливкове масло, поступово всипаємо борошно, трохи підсолюємо наше тісто і гарненько все перемішуємо. Тепер розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і випікаємо тонкі млинчики.
Коли всі готові млинці, відкладаємо вбік остигати, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього сир збиваємо зі сметаною, додаємо відварений рис , подрібнену зелень, перемішуємо і намазуємо готову начинку на млинці. Потім згортаємо їх в рулети і подаємо страву з червоного буряка відразу ж на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряка та моркви
У зиязикай період не завжди можна поласувати салатами зі свіжих овочів, які не радують своїм смаком. Але можна скористатися сезонними для цього
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Салат з буряка і капусти
Овочеві салати дуже корисні для нашого організму. Вони збуджують апетит і постачають наш організм необхідними вітамінами. І сьогодні ми розповімо, як
Салат з буряком і яблуком
Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий
Салат з буряка та квасолі
Наш стіл важко уявити без легких салатиків на кожен день. І сьогодні ми поділимося рецептами оригінального і простого салату з буряка з квасолею.
Страви з буряка для дітей
В дитячий раціон буряк зазвичай починають вводити по досягненні дитиною однорічного віку. А щоб зберегти всю користь цього овоча, його краще