Страви з буряка легко розпізнати за їх характерному і насиченого кольору. Незважаючи на те, що в побуті ми часто не використовуємо численні рецепти страв з буряком, є безліч варіантів приготування з неї смачного.
Страва з моркви і буряка
Інгредієнти: морква - 1 шт.; буряк - 1 шт.; сир - 30 г; сметана - за смаком; зелень - для прикраси; спеції. Приготування Буряк і моркву гарненько промиваємо, обсушуємо, а потім укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо до м'якості овочів. Після цього, овочі обережно виймаємо, остуджуємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Так само подрібнюємо сир. Потім всі інгредієнти з'єднуємо, перемішуємо, солимо салат до смаку, заправляємо сметаною і викладаємо в салатницю. Для пікантності смаку можете додати трохи часничку або цибулі. Перед подачею на стіл, страва з вареного буряка прикрашаємо свіжою зеленню.
Страву з буряка в мультиварці
Інгредієнти: цибулина - 05 шт.; болгарський перець - 05 шт.; цукровий буряк - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; помідор - 1 шт.; морква - 1 шт.; вода - 700 мл; спеції - за смаком. Приготування Всі овочі чистимо і обполіскуємо під струменем холодної води. Потім дно мультиварочного пристрою промазуємо гарненько маслом і виставляємо програму «Гасіння». Цибулю нарізаємо півкільцями, кидаємо його в чашу і обсмажуємо, помішуючи, до золотистого відтінку. Потім буряк, моркву і перець шаткуємо на тертці, помідори нарізаємо часточками й додаємо всі овочі до цибулі. Гарненько розмішуємо, посипаємо сіллю, цукром і спеціями. Заливаємо все водою, виставляємо програму «Експрес-варка» приблизно на 1 годину. Після цього закуску гарненько перемішуємо і ставимо програму «Підігрів» ще на 30 хвилин. Коли страва з цукрових буряків буде готова, обережно зливаємо зайву рідину і подаємо салат до столу.
Рецепт дієтичного страви з буряка
Інгредієнти: свіжа буряк - 2 шт.; яблуко - 2 шт.; сметана - 05 склянки; часник - 2 зубчики; мед - 1 ч. ложка; волоські горіхи - за смаком; спеції - за смаком. Приготування Отже, спочатку беремо сирий буряк, добре промиваємо під проточною водою і очищаємо. Потім овоч натираємо на тертці, або нарізаємо тоненькою соломкою. Далі миємо і чистимо від шкірки зелене яблуко і теж подрібнюємо його на тертці або дрібно нарізаємо. Очищений часник видавлюємо через прес, змішуємо зі сметаною, кладемо мед, солимо і перчимо за смаком. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти, посипаємо салат подрібненими горіхами, заправляємо сметаною і ставимо на годинку в холодильник, щоб добре просочився. Готову страву з сирої буряків виходить кисло-солодким, дуже ніжним і освіжаючим. Посипаємо салат дрібно нарубаної свіжої зеленню і подаємо до столу.
Страву з буряка для дітей
Інгредієнти: Для тіста:
варена буряк - 1 шт.; борошно - 90 г; молоко - 120 мл; яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; олія оливкова - 2 ст. ложки. Для начинки:
сир - 150 г; варений рис - 150 г; сметана - 3 ст. ложки; зелень - за бажанням; спеції - за смаком. Приготування Отже, буряк заздалегідь відварюємо, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси. Потім додаємо молоко, видавлюємо часник, вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо оливкове масло, поступово всипаємо борошно, трохи підсолюємо наше тісто і гарненько все перемішуємо. Тепер розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і випікаємо тонкі млинчики.
Коли всі готові млинці, відкладаємо вбік остигати, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього сир збиваємо зі сметаною, додаємо відварений рис , подрібнену зелень, перемішуємо і намазуємо готову начинку на млинці. Потім згортаємо їх в рулети і подаємо страву з червоного буряка відразу ж на стіл.