Котлети із буряків
При прочитанні та проголошенні слова «котлета» кожному представляється щось смачне, хоча початковий сенс цього слова, скажімо так, дещо далекий від сучасного розуміння і вживання в російськомовному середовищі. Більшості видається виріб з ніжного м'ясного фаршу, красиво обсмажене на сковороді. Смачна котлета - справжній символ домашнього сімейного затишку, джерело позитивних емоцій. Однак не всі (або не завжди) їдять м'ясо з різних міркувань.
У цьому випадку можна готувати рибні або овочеві котлети, наприклад, з буряка та/або моркви, такі рецепти - справжня знахідка для тих, хто постить, вегетаріанців будь-якого спрямування, а також людей, які змушені дотримуватися різних дієт.
Розповімо, як приготувати котлети із буряків. Зрозуміло, краще вибирати не кормові і не технічні сорти буряка.
Інгредієнти:
буряк - 4 шт. середнього розміру;
сухарі панірувальні - 4-5 ст. ложок;
масло рослинне (для смаження) - 3-4 ст. ложки;
яйце куряче - 2 шт.
Приготування
Буряк промиваємо, очищаємо від шкірки, натираємо на середній тертці і злегка віджимаємо сік. Можна попередньо запекти або відварити її. У цьому випадку шкірку очищаємо після запікання або відварювання. Додаємо яйця, можна і додати трохи спецій. З отриманої маси формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо в олії.
Якщо замінити половину буряків морквою теж вийде дуже смачно. Котлети із буряків - традиційне блюдо шведської кухні, схожі рецепти, зрозуміло, відомі і в інших країнах.
Якщо приправити овочевий фарш каррі і смажити на топленому маслі, можна вигідно змінити солодкуватий смак буряка та моркви на більш благородний. Такий підхід типовий для індійських кулінарних традицій.
Слід зауважити, що додавання у фарш мелених горіхів (будь-яких) і часнику, зробить смак бурякових котлет більш вишуканим і цікавим. Таким способом нескладне і, на перший погляд, досить нудне вегетаріанське блюдо стає придатним і для святкового столу.
Не всі можуть дозволити собі їсти яйця, знову ж таки, з різних причин. У цьому випадку у фарш можна додати трохи тертого твердого сиру (так котлети точно не розваляться при перекиданні, так і смак буде цікавіше).
Інгредієнти:
буряк - 2 шт. середнього розміру;
морква - 1-3 шт.;
сметана - 2-5 ст. ложки;
яйце куряче - 1-2 шт. (за бажанням);
олія;
манна крупа;
спеції;
часник - 3-4 зубчики;
зелень (для прикраси) - за смаком.
Приготування
Моркву і буряк промиємо і очистимо, а потім натремо на крупній тертці. Заллємо окропом, почекаємо хвилин 10-15 і зіллємо воду - так натерті моркву і буряк стануть м'якше. Відкинемо на друшляк. Можна попередньо запекти овочі або відварити. Додамо в фарш сметану, спеції, продавлений часник і скільки потрібно манної крупи. Формуємо котлети, можна і обваляти їх в манці.
Далі ми можемо смажити котлети із буряків на сковороді, але краще приготувати їх в духовці (це стосується і попереднього рецепту, див. вище). У будь-якому випадку, запікання - більш здоровий спосіб термічної обробки їжі, чим смаження.
Викладаємо котлети на деко (або форму), змащене маслом, і поміщаємо його в духову шафу. Запікаємо котлети при 200 градусах за С протягом не більше 25-30 хвилин. Ось і все морквяні котлети з буряком готові!
Можна приготувати котлети із буряків на пару у звичайній пароварці або в мультиварці. Час приготування на пару - близько 20-30 хвилин. Можна вибрати інший режим і запекти котлети. Рекомендації по установці часу краще знайти в інструкції до конкретного девайсу. Котлети із буряків (як і будь-яких інших овочів) можна подавати як окрему страву або до страв з м'яса і риби (в будь-якому випадку, зі свіжою зеленню).
У цьому випадку можна готувати рибні або овочеві котлети, наприклад, з буряка та/або моркви, такі рецепти - справжня знахідка для тих, хто постить, вегетаріанців будь-якого спрямування, а також людей, які змушені дотримуватися різних дієт.
Розповімо, як приготувати котлети із буряків. Зрозуміло, краще вибирати не кормові і не технічні сорти буряка.
Котлети із буряків
Інгредієнти:
Приготування
Буряк промиваємо, очищаємо від шкірки, натираємо на середній тертці і злегка віджимаємо сік. Можна попередньо запекти або відварити її. У цьому випадку шкірку очищаємо після запікання або відварювання. Додаємо яйця, можна і додати трохи спецій. З отриманої маси формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо в олії.
Якщо замінити половину буряків морквою теж вийде дуже смачно. Котлети із буряків - традиційне блюдо шведської кухні, схожі рецепти, зрозуміло, відомі і в інших країнах.
Якщо приправити овочевий фарш каррі і смажити на топленому маслі, можна вигідно змінити солодкуватий смак буряка та моркви на більш благородний. Такий підхід типовий для індійських кулінарних традицій.
Слід зауважити, що додавання у фарш мелених горіхів (будь-яких) і часнику, зробить смак бурякових котлет більш вишуканим і цікавим. Таким способом нескладне і, на перший погляд, досить нудне вегетаріанське блюдо стає придатним і для святкового столу.
Не всі можуть дозволити собі їсти яйця, знову ж таки, з різних причин. У цьому випадку у фарш можна додати трохи тертого твердого сиру (так котлети точно не розваляться при перекиданні, так і смак буде цікавіше).
Рецепт котлет з буряка та моркви
Інгредієнти:
Приготування
Моркву і буряк промиємо і очистимо, а потім натремо на крупній тертці. Заллємо окропом, почекаємо хвилин 10-15 і зіллємо воду - так натерті моркву і буряк стануть м'якше. Відкинемо на друшляк. Можна попередньо запекти овочі або відварити. Додамо в фарш сметану, спеції, продавлений часник і скільки потрібно манної крупи. Формуємо котлети, можна і обваляти їх в манці.
Далі ми можемо смажити котлети із буряків на сковороді, але краще приготувати їх в духовці (це стосується і попереднього рецепту, див. вище). У будь-якому випадку, запікання - більш здоровий спосіб термічної обробки їжі, чим смаження.
Викладаємо котлети на деко (або форму), змащене маслом, і поміщаємо його в духову шафу. Запікаємо котлети при 200 градусах за С протягом не більше 25-30 хвилин. Ось і все морквяні котлети з буряком готові!
Можна приготувати котлети із буряків на пару у звичайній пароварці або в мультиварці. Час приготування на пару - близько 20-30 хвилин. Можна вибрати інший режим і запекти котлети. Рекомендації по установці часу краще знайти в інструкції до конкретного девайсу. Котлети із буряків (як і будь-яких інших овочів) можна подавати як окрему страву або до страв з м'яса і риби (в будь-якому випадку, зі свіжою зеленню).
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з рисом
Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.
Горіхові котлети - рецепт
Котлети можна готувати не тільки з м'яса, риби або овочів, але і з горіхів. Таке вишукане блюдо особливо оцінять вегетаріанці різних толків, що
Котлети з манкою
М'ясні, рибні, овочеві, грибні або змішані котлети можна готувати з додаванням манної крупи. До того ж до такої страви не обов'язково подавати
Котлети з курячої печінки
Приготування котлет - це справа тонка. Особливо, коли питання стосується курячої печінки. Для того щоб зрозуміти, наскільки це смачно, необхідно
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
Пісні бурякові котлети
Пропонуємо вам урізноманітнити меню посаду і приготувати пісні бурякові котлети. Вийде просте, смачне, а головне-корисне блюдо. До нього можна подати