Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з курячої печінки

Котлети з курячої печінки

19-03-2015, 18:02
5 974
Котлети з курячої печінки
Котлети - одне з неодмінних знакових компонентів затишного сімейного життя в традиційному розумінні. Зазвичай котлети готують з різних сортів м'яса, птиці і риби, іноді - з овочів. Можна готувати дуже смачні і поживні котлети з печінки різних тварин. Навряд чи можна точно визначити, в яких саме кулінарних традиціях виникла ідея готувати печінкові котлети. З курячої печінки вони виходять найбільш смачними і ніжними - це точно. Котлети з курячої печінки - один з мережевих кулінарних трендів сьогоднішнього дня. Правильно приготовані котлети з печінки курки - смачне і ситне блюдо, майже дієтичне, багатий джерело багатьох вітамінів, сполук заліза та інших цінних мікроелементів. Такий чудовий рецепт для сімейного столу, оскільки блюдо це економне, що дуже подобається всім верствам населення. Ніжні котлети з курячої печінки зазвичай подобаються і дорослим і дітям.

З чого готують печінкові котлети?

Курячу печінку на котлети свіжоморожену легко купити в супермаркеті, на продуктових ринках і практично в будь-яких продовольчих магазинах. Отже, котлети з курячої печінки - рецепт нескладний.

Інгредієнти:


  • грам 500-600 курячої печінки;

  • 2 курячих яйця;

  • 1 цибулина середнього розміру;

  • 3-8 столових ложок високосортної пшеничного борошна;

  • мелений чорний перець,

  • подрібнена зелень (кріп, петрушка, кінза);

  • сіль;

  • рослинна олія для обсмажування;

  • трохи борошна або суміші борошна з крохмалем або панірувальних сухарів для обвалювання.






  • Приготування
    Можливі два варіанти: приготування з більш рідкої маси або з більш густий. В останньому випадку готуємо як звичайні котлети, обвалюючи в борошні. Якщо з більш рідкої маси - готуємо як оладки, наливаючи фарш на сковороду ложкою.
    Розморожену курячу печінку промиємо і відкинемо на друшляк. Лук очистимо й разрєжєм на кілька частин. Зелень промиємо й наріжемо дрібно. Печінку, цибулю і зелень пропустимо через м'ясорубку (можна використовувати кухонний комбайн, тільки не мельчите сильно). Додамо яйця, приправимо сіллю і сухими спеціями. Ретельно перемішати. Потроху додаємо обов'язково просіяне борошно. Її кількість може досить широко варіюватися - це залежить від того, яка консистенція маси краще. Можна додати панірувальних сухарів.

    Смажимо котлети

    Спочатку добре розігріваємо сковороду, наливаємо олію. Можна використовувати свинячий жир. Столовою ложкою викладаємо на сковороду котлети, як оладки. Обсмажуємо котлети з курінний печінки з обох боків до характерного золотисто-коричневого кольору. Перевертаємо лопаткою. Готову страву можна подати з будь-яким гарніром і різними соусами або просто зі сметаною і гілочками свіжої зелені.

    Запечені котлети

    Можна обрати і більш здоровий спосіб приготування котлет з печінки. Для цього потрібно силіконова форма для маленьких штучних виробів. Ставимо форму на вдвижной деко. Змащуємо її маслом і заповнюємо кожне заглиблення до половини печінкової масою.
    Котлети з курячої печінки
    Тепер, можна помістити деко з формою в попередньо розігріту до температури 180 градусів духовку. Запікаємо хвилин 25. Можна приготувати котлети з печінки і в мультиварці на пару - так навіть ще краще - такий спосіб точно можна вважати цілком дієтичним.

    А ще добре і смачно виходять котлети з индюшиной і курячої печінки. Купуємо однакову кількість курячої і индюшиной печінки. Інші пропорції продуктів і маніпуляції виглядають так само, як і в рецепті наведеному вище. Готувати котлети з индюшиной печінки без додавання курячої не варто: вона кілька горьковата на смак. І ще: з курячою печінкою фарш виходить більш пластичним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з курячої печінки - рецепт
    Салат з курячої печінки - рецепт
    Якщо ваше сімейство не любить їсти смажену або тушковану курячу печінку, то можна трохи злукавити і приготувати їм дуже смачний салат з курячої
    Котлети з рисом
    Котлети з рисом
    Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.
    Котлети з свинячої печінки
    Котлети з свинячої печінки
    Приготувати котлети теж можна по-різному. Ну ось, наприклад, котлети з свинячої печінки не тільки дуже смачні, але й корисні. Однак у приготуванні
    Як приготувати котлети по-київськи?
    Як приготувати котлети по-київськи?
    Котлети по-київськи - дуже незвичайне блюдо, на приготування якого вам знадобиться час. Але підсумок праць вам сподобається, так що сміливо читайте
    Котлети з яловичої печінки
    Котлети з яловичої печінки
    Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але
    Котлети з конини - рецепти
    Котлети з конини - рецепти
    Конина - корисне і досить калорійне м'ясо. З неї готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити котлети з цього смачного м'яса.