Як приготувати котлети по-київськи?
Котлети по-київськи дуже популярні в домашній кухні. Хоча класичний варіант цієї страви готується з відбитою курячої ніжки, ми з вами розглянемо і інші оригінальні і смачні рецепти приготування котлет!
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
вершкове масло - 150 г;
хліб черствий - 150 г;
яйце - 1 шт.;
рослинна олія - 400 мл;
зелень петрушки, кропу;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як зробити котлети по-київськи? Курку промиваємо, обсушуємо, кладемо на спинку і знімаємо шкірку. Далі відокремлюємо філе разом із плечовою кісткою, обережно проводячи ножем вздовж ребер. В результаті у вас повинно вийти два великих філе з кісточкою. Ось саме це і є основа для котлети по-київськи.
Далі кладемо філе в поліетиленовий пакет і відбиваємо в рівний пласт. Зелень дрібно шаткуємо, додаємо сіль і змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Отриману масу поділяємо навпіл і формуємо 2 ковбаски, такі за розміром, щоб помістилися у філе. Краї філе з'єднуємо над ковбаскою і прибираємо в морозилку на 10 хвилин, щоб масло добре застигло і не випливало з котлети.
Тим часом в одній чаші збиваємо яйце з сіллю, в іншу кришимо хлібні крихти. Опускаємо котлети спочатку в яйце, а потім у крихти. У сковороду наливаємо багато рослинної олії, підігріваємо його і підсмажуємо котлети з обох сторін за 5 хвилин до утворення золотистої скоринки. Духовку розігріваємо до 180°С. Курячі котлети по-київськи перекладаємо на деко і запікаємо 10 хвилин. Подаємо на стіл разом з салатом зі свіжих овочів.
Інгредієнти:
куряча грудка - 1 кг;
яйце - 10 шт.;
сметана - 20 мл;
батон - 400 г;
вершкове масло - 30 г;
гриби - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
зелень кропу або петрушки - 100 г;
рослинна олія;
сіль - за смаком.
Приготування
Як смажити котлети по-київськи? Для початку приготуємо начинку. Подрібнюємо цибулю, гриби і обсмажуємо їх. Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками. Зелень ретельно миємо, висушуємо і дрібно рубаємо. Грудку ріжемо на пласти і добре відбиваємо. Трохи солимо і викладаємо на неї грибну масу, шматочок масла і зелень. Потім акуратно загортаємо котлетки і кладемо на 10 хвилин у морозилку. З батона робимо паніровку, яйця збиваємо зі сметаною.
Котлети вмочаємо спочатку в яйцях, а потім в сухарях і потім обсмажуємо до повної готовності у великій кількості рослинного масла.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
плавлений сир - 100 г;
кріп;
борошно - 1 ст. ложка;
сухарі панірувальні - 150 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 50 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати котлети по-київськи? Куряче філе розрізаємо посередині, майже до кінця. Потім обережно відбиваємо кожен шматочок, солимо і перчимо за смаком.
Кладемо на середину кожного філе рубаний кріп і невеликий шматочок охолодженого плавленого сиру. Руками формуємо невеликі котлетки і прибираємо їх на 20 хвилин у морозилку. Цим часом готуємо льєзон. Для цього кладемо в миску сире яйце, розмішуємо, поступово вливаємо тепле молоко і проварюємо до загустіння, після чого акуратно проціджуємо. Котлети обвалюємо спочатку в борошні, потім у льєзоні, потім у панірувальних сухарях. Повторюємо цю процедуру кілька разів. Смажимо у великій кількості рослинного масла на повільному вогні з обох сторін.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
вершкове масло - 50 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
батон - 100 г;
панірувальні сухарі - 200 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готуємо фарш, пропускаючи через м'ясорубку свинину, батон і очищену цибулю. Потім додаємо в нього яйце, солимо, перчимо за смаком і все перемішуємо до однорідної маси.
Подрібнюємо Зелень кропу і перемішуємо з підталим вершковим маслом.
Беремо трохи фаршу, формуємо з нього корж, по центру якої викладаємо трохи масла із зеленню, загортаємо рулетиком, обвалюють у панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо котлети з двох боків до утворення золотистої апетитною скоринки.
Класичний рецепт котлет по-київськи
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити котлети по-київськи? Курку промиваємо, обсушуємо, кладемо на спинку і знімаємо шкірку. Далі відокремлюємо філе разом із плечовою кісткою, обережно проводячи ножем вздовж ребер. В результаті у вас повинно вийти два великих філе з кісточкою. Ось саме це і є основа для котлети по-київськи.
Далі кладемо філе в поліетиленовий пакет і відбиваємо в рівний пласт. Зелень дрібно шаткуємо, додаємо сіль і змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Отриману масу поділяємо навпіл і формуємо 2 ковбаски, такі за розміром, щоб помістилися у філе. Краї філе з'єднуємо над ковбаскою і прибираємо в морозилку на 10 хвилин, щоб масло добре застигло і не випливало з котлети.
Тим часом в одній чаші збиваємо яйце з сіллю, в іншу кришимо хлібні крихти. Опускаємо котлети спочатку в яйце, а потім у крихти. У сковороду наливаємо багато рослинної олії, підігріваємо його і підсмажуємо котлети з обох сторін за 5 хвилин до утворення золотистої скоринки. Духовку розігріваємо до 180°С. Курячі котлети по-київськи перекладаємо на деко і запікаємо 10 хвилин. Подаємо на стіл разом з салатом зі свіжих овочів.
Котлети по-київськи з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Як смажити котлети по-київськи? Для початку приготуємо начинку. Подрібнюємо цибулю, гриби і обсмажуємо їх. Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками. Зелень ретельно миємо, висушуємо і дрібно рубаємо. Грудку ріжемо на пласти і добре відбиваємо. Трохи солимо і викладаємо на неї грибну масу, шматочок масла і зелень. Потім акуратно загортаємо котлетки і кладемо на 10 хвилин у морозилку. З батона робимо паніровку, яйця збиваємо зі сметаною.
Котлети вмочаємо спочатку в яйцях, а потім в сухарях і потім обсмажуємо до повної готовності у великій кількості рослинного масла.
Котлети по-київськи з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати котлети по-київськи? Куряче філе розрізаємо посередині, майже до кінця. Потім обережно відбиваємо кожен шматочок, солимо і перчимо за смаком.
Кладемо на середину кожного філе рубаний кріп і невеликий шматочок охолодженого плавленого сиру. Руками формуємо невеликі котлетки і прибираємо їх на 20 хвилин у морозилку. Цим часом готуємо льєзон. Для цього кладемо в миску сире яйце, розмішуємо, поступово вливаємо тепле молоко і проварюємо до загустіння, після чого акуратно проціджуємо. Котлети обвалюємо спочатку в борошні, потім у льєзоні, потім у панірувальних сухарях. Повторюємо цю процедуру кілька разів. Смажимо у великій кількості рослинного масла на повільному вогні з обох сторін.
Котлети по-київськи з свинини
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо фарш, пропускаючи через м'ясорубку свинину, батон і очищену цибулю. Потім додаємо в нього яйце, солимо, перчимо за смаком і все перемішуємо до однорідної маси.
Подрібнюємо Зелень кропу і перемішуємо з підталим вершковим маслом.
Беремо трохи фаршу, формуємо з нього корж, по центру якої викладаємо трохи масла із зеленню, загортаємо рулетиком, обвалюють у панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо котлети з двох боків до утворення золотистої апетитною скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові
Котлети з сиром
Для багатьох з нас котлети є звичайним традиційним блюдом, яке робиться з м'ясним фаршем або з куркою. Ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити їх,
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
Котлети в мультиварці - рецепти
Котлети - страва, улюблене багатьма. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як швидко і смачно приготувати в