Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Перловка з овочами - рецепти

Перловка з овочами - рецепти

18-03-2015, 08:34
926
Перловка з овочами - рецепти
Перлова крупа - дуже корисний продукт для харчування людини, в ньому міститься маса корисних речовин, головне, смачно приготувати перловку. Зрозуміло, перловка у вигляді каші, навіть правильно зварений і приправлена молоком та/або вершковим маслом, - трохи нуднувате, хоча і досить здорове блюдо.
Значно цікавіше поєднувати перловку з м'ясо м, грибами і різними овочами - виходить смачно і корисно.

Як приготувати перловку з овочами?


Зваримо розсипчасту перловку, решта (овочі, м'ясо, гриби) будемо готувати окремо.
Приготування
Ретельно промиємо перлову крупу, заллємо її холодною водою в казані або каструлі і залишимо для набухання мінімум на 2-3 години. Ще раз промиємо набряклу перловку, заллємо холодною водою у співвідношенні 1:3 і поставимо каструлю на вогонь варитися. Після закипання зменшуємо вогонь до слабкого і варимо протягом близько 50 хвилин, прикривши кришкою, періодично помішуючи. Готова перловка не повинна бути кашею-розмазнею, вона повинна вийти розсипчастою.
Можна приправити перловку шматочком натурального вершкового масла для смаку, втім, це не обов'язково, оскільки ми будемо додавати до неї інші продукти, наприклад, тушковані овочі і/або тушковані гриби або м'ясо з підливою , яка виходила при гасінні, або приготованої окремо.
Тушковані овочі до перловке
Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • морква - 1 шт (можна замінити м'якоттю гарбуза, таким же приблизно кількістю за обсягом, буде смачніше і корисніше);

  • солодкий перець, червоний або жовтий - 2 шт.;

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • спеції сухі мелені;

  • зелень різна свіжа;

  • часник;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Очищаємо цибулю та моркву і дрібно нарізаємо ножем. Тертку не використовуємо. Злегка пасеруємо цибулю на сковороді на рослинному маслі на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Додаємо моркву (або гарбуз). Перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо все разом протягом близько 5-8 хвилин.
    Додаємо нарізану короткою соломкою солодкий перець. Готуємо всі разом на слабкому вогні під кришкою, періодично помішуючи, в
    Перловка з овочами - рецепти
    протягом ще 8 хвилин. Додаємо сухі спеції і вливаємо розведену водою у співвідношенні 1:1 або 1:2 томат пасту. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 3-5 хвилин.
    Подаємо тушковані овочі до перловке. Присипаємо рубаними зеленню і часником. Якщо хочете подати і м'ясо (будь-яке), його треба просто згасити з цибулею і спеціями окремо.
    З грибами - так само: тушкуємо їх дрібно порізаними з пасерованою цибулею протягом 20 хвилин. Краще всього використовувати печериці, гливи або білі, вирощені в штучних умовах або зібрані в місцях з нормальною екологією.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солянка з перловкою
    Солянка з перловкою
    Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
    Перловка з грибами
    Перловка з грибами
    Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
    Перлова каша з тушонкою
    Перлова каша з тушонкою
    Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
    Як варити перловку на гарнір?
    Як варити перловку на гарнір?
    Всі ми знаємо, наскільки корисна перловка для нашого раціону. Але цю крупу не часто можна побачити на наших столах. І сьогодні ми це виправимо,
    Перловка з м'ясом в мультиварці
    Перловка з м'ясом в мультиварці
    Якщо перловку просто зварити, те вийде звичайна каша. Але ви прийшли за смачними рецептами. Вірно? Перловка з м'ясом в мультиварці - пальчики
    Перлова каша в мультиварці
    Перлова каша в мультиварці
    Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте