Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Морква, тушкована з цибулею

Морква, тушкована з цибулею

17-03-2015, 21:41
1 025
Морква, тушкована з цибулею
Тушковані овочі - ідеальне блюдо для схуднення. Страви з овочів прості в приготуванні і низькокалорійні, а смак їх може варіювати залежно від спецій і трав, які будуть використовуватися для заправки, а також від варіативності самих овочів, відповідно.

Морква, тушкована з цибулею без масла


Інгредієнти:

  • морква - 500 г;

  • овочевий бульйон - 300 мл;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томати - 800 г;

  • відварений нут - 800 г;

  • мелений коріандр - 1/2 ч. ложки;

  • кумин - 1/2 ч. ложки;

  • лайм - 1 шт.;

  • гарбуз (маленький) - 1/2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки, після чого нарізаємо кубиками. Цибулю ріжемо великими кільцями, моркву кружечками. Томати бланшеруем, очищаємо від шкірки і насіння, після чого грубо подрібнюємо ножем.
    У розігріту жаровню кладемо гарбуз і цибулю тушкуємо їх з невеликою кількістю овочевого бульйону 5 хвилин, після чого додаємо пропущений через прес часник, мелений коріандр і кумін. Готуємо все ще хвилину, додаємо нарізану моркву, томати нут. Заливаємо інгредієнти залишками бульйону і накриваємо жаровню кришкою. Тушкуємо моркву і цибулю 20 хвилин до м'якості.
    Перед подачею збризкуємо страву соком лайма. Така тушкована морква з цибулею відрізняється низькою калорійністю і приємним смаком. Подавати блюдо можна як з грінкою з білого хліба, так і з порцією кус куса.

    Як приготувати тушковану моркву з цибулею?


    Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • помідори - 3-4 шт.;

  • рослинна олія;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього нарізані і очищені від шкірки томати, а також сіль і перець. Тушкуємо цибулю з томатами до тих пір, поки скибочки томату не перетворяться в однорідний соус, після чого додаємо натерту на крупній тертці моркву і накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо овочі на мінімальному вогні до повної м'якості моркви. Перед подаванням страву варто посипати свіжої подрібненої зеленню.
    Подавати таке просте блюдо варто з легких салатів, або гарніром з круп: гречки, рису або пшона.

    Морква, тушкована з цибулею й овочами


    Моркву з цибулею - це страва смачна, але дуже ситна, тому, щоб зберегти ідею здорової їжі, але не завдати шкоди фігурі, рекомендуємо приготувати тушковану моркву з цибулею і ще деяким різноманітністю овочів. Ароматні сезонні овочі подарують відчуття насиченості надовго, а стрілка ваг перестане стрімко рухатися вправо.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля (великий) - 1 шт.;

  • гарбуз - 500 г;

  • морква - 500 г;

  • пастернак - 500 г;

  • солодкий картопля - 500 г;

  • картопля - 500 г;

  • селера - 2 стебла;

  • часник - 6 зубчиків;

  • курячий бульйон - 3 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • листя шавлії - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Почнемо з підготовки овочів. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після чого нарізаємо кубиками. Пастернак і картоплю також чистимо і ріжемо кубиками. Селера ріжемо поперек скибочками середнього розміру, а очищену моркву - кружальцями. На дно жаровні наливаємо
    Морква, тушкована з цибулею
    невелика кількість масла, або обходимося без нього, якщо ви хочете приготувати максимально дієтичну версію страви.
    На розігрітому маслі обсмажуємо кільця цибулі і селери, а також морква близько 7-10 хвилин, далі кладемо часник, смажимо 30 секунд і додаємо інші овочі. Заливаємо овочі бульйоном і приправляємо сіллю, перцем, лавровим листом і шавлією.
    Тушкуємо овочі 50-60 хвилин під закритою кришкою на малому вогні, після чого даємо постояти ще 10-15 хвилин і подаємо до столу просто так, або з простим сметанним соусом з додаванням хрону.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочевий суп з капустою
    Овочевий суп з капустою
    Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою
    Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою
    Картопля, тушкована з куркою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке підійде для повсякденного меню. І сьогодні ми підкажемо вам кілька нових
    Тушкована індичка
    Тушкована індичка
    Тушкована індичка - чудове і ситне блюдо для сімейного обіду і вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька досить простих і смачних рецептів цього
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Курка, тушкована з морквою і цибулею
    Куряче м'ясо - дешевий і смачний продукт, який обожнюють багато. І сьогодні ми поговоримо про найпростіший спосіб його приготування - тушкованою
    Печінка з цибулею і морквою
    Печінка з цибулею і морквою
    Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними