Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рис з морквою

17-03-2015, 21:21
594
Рис з морквою
Багато людей погано сприймають і зовсім не люблять в якості гарніру їсти відварений рис . Дійсно, щоб у цієї страви був ніжний смак, його треба вміти правильно приготувати, грамотно використовуючи сіль і різні спеції. Але, якщо рис для гарніру не просто відварити, а попередньо змішати з обсмаженими овочами, то у вас вийде чудове блюдо, яке можна подавати самостійно на будь-який стіл. Воно прекрасно підійде для дієтичного харчування і пісних днів. Давайте ж дізнаємося з вами, як приготувати рис з морквою.

Рис з морквою в мультиварці


Інгредієнти:

  • рис - 15 склянки;

  • консервована кукурудза - 1 банка;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рис промиваємо кілька разів, до тих пір, поки вода не стане зовсім прозорою. Цибулину і моркву чистимо і дрібно шаткуємо. Відкриваємо баночку консервованої кукурудзи і обережно зливаємо з неї рідину. Болгарський перчик промиваємо, обробляємо, виймаємо насіння і нарізаємо соломкою.
    Включаємо мультиварку в мережу, вибираємо режим «Смаження», наливаємо в чашу масло, викладаємо цибулька і пасеруємо до прозорості. Потім додаємо моркву і всі інші овочі. Далі засипаємо рис, солимо, перчимо і розрівнюємо лопаткою. Наливаємо потрібну кількість води, виставляємо програму «Рис», закриваємо кришкою і готуємо страву приблизно півгодини. Готовий рис з кукурудзою і морквою перекладаємо на велике блюдо і подаємо до столу.

    Рецепт рису з морквою


    Інгредієнти:

  • рис - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • горошок - 40 г;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • лавровий листочок;

  • вода - 600 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для приготування вареного рису з морквою крупу добре промиваємо і замочуємо приблизно на 1 годину в холодній воді. Не втрачаючи часу дарма, беремо каструльку з високими бортиками, наливаємо в неї масло і розігріваємо його на середньому вогні. Потім кидаємо кмин, лавровий листочок і обсмажуємо протягом 30 секунд. Після цього кладемо горох, додаємо очищену і натерту моркву. Все ретельно перемішуємо, пасеруємо кілька хвилин, і викладаємо до овочів замочений рис. Вливаємо необхідну кількість води, підсолюємо, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і варимо страву до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи.

    Рис з часником та морквою


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • мексиканська овочева суміш - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • спеції;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Рис добре промиваємо, заливаємо 2 склянками холодної води і відварюємо до готовності, кинувши щіпку солі. Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо трохи рослинного масла й обсмажуємо овочі до м'якості.
    Потім викладаємо до них мексиканську суміш, видавлюємо часник, перемішуємо і пасеруємо хвилинки 3. Готовий рис додаємо в сковороду, солимо за смаком, чекаємо кілька хвилин, а потім знімаємо з плити і подаємо як пісного страви самостійно.

    Кальмари фаршировані рисом та морквою


    Інгредієнти:

  • кальмари - 5 шт.;

  • рис - 1 ст.;

  • Рис з морквою

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Моркву і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо 5 хвилин в маслечко. Потім додаємо до овочів рис, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Кальмари очищаємо, відварюємо цілком зі спеціями, даємо трохи охолонути і наповнюємо їх приготованим фаршем. Після цього кладемо в холодильник, а перед подачею на стіл, нарізаємо невеликими скибочками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з квасолею та морквою
    Салат з квасолею та морквою
    Салат з квасолею та морквою - чудове блюдо, яке не вимагає багато часу і сил. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Пропонуємо вам
    Пікша з цибулею і морквою
    Пікша з цибулею і морквою
    Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
    Гречка з фаршем в мультиварці
    Гречка з фаршем в мультиварці
    Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось в мультиварці
    Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари в мультиварці - рецепт
    Кальмари - це справжній делікатес, який використовується в приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як їх смачно і
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально