Багато людей погано сприймають і зовсім не люблять в якості гарніру їсти відварений рис . Дійсно, щоб у цієї страви був ніжний смак, його треба вміти правильно приготувати, грамотно використовуючи сіль і різні спеції. Але, якщо рис для гарніру не просто відварити, а попередньо змішати з обсмаженими овочами, то у вас вийде чудове блюдо, яке можна подавати самостійно на будь-який стіл. Воно прекрасно підійде для дієтичного харчування і пісних днів. Давайте ж дізнаємося з вами, як приготувати рис з морквою.
Рис з морквою в мультиварці
Інгредієнти: рис - 15 склянки; консервована кукурудза - 1 банка; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; спеції; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Рис промиваємо кілька разів, до тих пір, поки вода не стане зовсім прозорою. Цибулину і моркву чистимо і дрібно шаткуємо. Відкриваємо баночку консервованої кукурудзи і обережно зливаємо з неї рідину. Болгарський перчик промиваємо, обробляємо, виймаємо насіння і нарізаємо соломкою.
Включаємо мультиварку в мережу, вибираємо режим «Смаження», наливаємо в чашу масло, викладаємо цибулька і пасеруємо до прозорості. Потім додаємо моркву і всі інші овочі. Далі засипаємо рис, солимо, перчимо і розрівнюємо лопаткою. Наливаємо потрібну кількість води, виставляємо програму «Рис», закриваємо кришкою і готуємо страву приблизно півгодини. Готовий рис з кукурудзою і морквою перекладаємо на велике блюдо і подаємо до столу.
Рецепт рису з морквою
Інгредієнти: рис - 300 г; морква - 1 шт.; горошок - 40 г; кмин - 1 ч. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; лавровий листочок; вода - 600 мл; спеції. Приготування Отже, для приготування вареного рису з морквою крупу добре промиваємо і замочуємо приблизно на 1 годину в холодній воді. Не втрачаючи часу дарма, беремо каструльку з високими бортиками, наливаємо в неї масло і розігріваємо його на середньому вогні. Потім кидаємо кмин, лавровий листочок і обсмажуємо протягом 30 секунд. Після цього кладемо горох, додаємо очищену і натерту моркву. Все ретельно перемішуємо, пасеруємо кілька хвилин, і викладаємо до овочів замочений рис. Вливаємо необхідну кількість води, підсолюємо, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і варимо страву до готовності на середньому вогні, періодично помішуючи.
Рис з часником та морквою
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; мексиканська овочева суміш - 200 г; морква - 1 шт.; рис - 1 ст.; спеції; часник - 2 зубчики. Приготування Рис добре промиваємо, заливаємо 2 склянками холодної води і відварюємо до готовності, кинувши щіпку солі. Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо трохи рослинного масла й обсмажуємо овочі до м'якості.
Потім викладаємо до них мексиканську суміш, видавлюємо часник, перемішуємо і пасеруємо хвилинки 3. Готовий рис додаємо в сковороду, солимо за смаком, чекаємо кілька хвилин, а потім знімаємо з плити і подаємо як пісного страви самостійно.
Кальмари фаршировані рисом та морквою
Інгредієнти: кальмари - 5 шт.; рис - 1 ст.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Рис промиваємо і відварюємо до готовності. Моркву і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо 5 хвилин в маслечко. Потім додаємо до овочів рис, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Кальмари очищаємо, відварюємо цілком зі спеціями, даємо трохи охолонути і наповнюємо їх приготованим фаршем. Після цього кладемо в холодильник, а перед подачею на стіл, нарізаємо невеликими скибочками.