Овочі, запечені в духовці - рецепт
Іноді на вечерю хочеться поїсти простий, здорової та корисної їжі. Пропонуємо вашій увазі рецепти приготування запечених овочів, які збагатять ваш організм клітковиною і не додадуть вам зайвих кілограмів.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
болгарський перець - 05 шт.;
помідор - 2 шт.;
спеції;
петрушка для прикраси.
Для соусу:
сир твердий - 200 г;
сметана - 15 склянки;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Баклажани нарізаємо рівними скибочками, підсолюємо і викладаємо у змащену маслом форму. У мисці змішуємо сметану з тертим сиром, додаємо часник, видавлений через прес, і перемішуємо. Помідори і перець тонко, укладаємо між смужками баклажан і рясно заливаємо овочі соусом. Запікаємо страву рівно 30 хвилин в духовці, розігрітій до 210 °С.
Інгредієнти:
ніжки курячі - 700 г;
болгарський червоний перець - 1 шт.;
цибулина червона - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
картопля - 6 шт.;
печериці - 10 шт.;
кабачок - 1 шт.;
свіжі печериці - 10 шт.;
спеції;
олія оливкова - 3 ст. ложки.
Приготування
Курячі ніжки промиваємо і викладаємо на деко, покритий фольгою. Картоплю і гриби чистимо, шаткуємо шматочками, додаємо до м'яса і промазуємо все оливковим маслом. Болгарський перець обробляємо, подрібнюємо маленькими шматочками, а кабачок шаткуємо кубиками. Червоний цибулю і часник очищаємо і дрібненько рубаємо. Тепер все перемішуємо і викладаємо овочі на деко до курячих ніжок. Приправляємо спеціями, відправляємо в духовку і запікаємо 45 хвилин при 190°С.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини - 1 кг;
сметана - 250 мл;
цибулина - 1 шт.;
спеції;
морква - 5 шт.;
картопля - 3 шт.
Приготування
Шматок яловичини нарізаємо невеликими стейками, промиваємо й обсушуємо. Потім викладаємо м'ясо в злегка змащену маслом форму для запікання, зверху покриваємо очищеними і нарізаними кубиками овочами. Сметану змішуємо зі спеціями, поливаємо цим соусом наша страва, накриваємо форму фольгою й запікаємо близько години.
Інгредієнти:
філе горбуші - 150 г;
буряк - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
лимон - 05 шт.;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 05 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Овочі чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими рівномірними кубиками. Рибу добре промиваємо і підсолюємо за смаком. Всі овочі, крім буряків, обсмажуємо на сильному вогні в сковороді протягом 2 хвилин, помішуючи. З буряком проробляємо те ж саме, але окремо. Потім на деко викладаємо фольгу, потім обсмажені кубики буряків, шматок риби, скибочка лимона і всі інші овочі. Накриваємо зверху фольгою і випікаємо 20 хвилин при 190°С. Перед подачею на стіл, збризкуємо страву лимонним соком.
Інгредієнти:
брокколі - 200 г;
картопля - 6 шт.;
цибулина - 1 шт.;
лечо з болгарського перцю - 200 г;
морква - 2 шт.;
паста томатна -1 ст. ложка;
масло рослинне - 50 мл;
спеції.
Приготування
Овочі чистимо і нарізаємо кубиками. Потім викладаємо в горщик картоплю, на нього - моркву, потім брокколі і лечо з болгарського перцю. У сковороді розігріваємо масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо все ще декілька хвилин, помішуючи. Після цього вливаємо трохи окропу, підсолюємо і перчимо за смаком. У горщик з овочами вливаємо приготований соус, накриваємо кришкою і ставимо в холодну духовку. Виставляємо температуру 150 °С, готуємо овочі 10 хвилин, а потім збільшуємо температуру до 200°С і тушкуємо ще 60 хвилин.
Рецепт запечених баклажанів з овочами
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Баклажани нарізаємо рівними скибочками, підсолюємо і викладаємо у змащену маслом форму. У мисці змішуємо сметану з тертим сиром, додаємо часник, видавлений через прес, і перемішуємо. Помідори і перець тонко, укладаємо між смужками баклажан і рясно заливаємо овочі соусом. Запікаємо страву рівно 30 хвилин в духовці, розігрітій до 210 °С.
Рецепт курки, запеченого з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки промиваємо і викладаємо на деко, покритий фольгою. Картоплю і гриби чистимо, шаткуємо шматочками, додаємо до м'яса і промазуємо все оливковим маслом. Болгарський перець обробляємо, подрібнюємо маленькими шматочками, а кабачок шаткуємо кубиками. Червоний цибулю і часник очищаємо і дрібненько рубаємо. Тепер все перемішуємо і викладаємо овочі на деко до курячих ніжок. Приправляємо спеціями, відправляємо в духовку і запікаємо 45 хвилин при 190°С.
Рецепт яловичини, запеченого з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Шматок яловичини нарізаємо невеликими стейками, промиваємо й обсушуємо. Потім викладаємо м'ясо в злегка змащену маслом форму для запікання, зверху покриваємо очищеними і нарізаними кубиками овочами. Сметану змішуємо зі спеціями, поливаємо цим соусом наша страва, накриваємо форму фольгою й запікаємо близько години.
Рецепт запеченої риби з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими рівномірними кубиками. Рибу добре промиваємо і підсолюємо за смаком. Всі овочі, крім буряків, обсмажуємо на сильному вогні в сковороді протягом 2 хвилин, помішуючи. З буряком проробляємо те ж саме, але окремо. Потім на деко викладаємо фольгу, потім обсмажені кубики буряків, шматок риби, скибочка лимона і всі інші овочі. Накриваємо зверху фольгою і випікаємо 20 хвилин при 190°С. Перед подачею на стіл, збризкуємо страву лимонним соком.
Рецепт овочів, запечених в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Овочі чистимо і нарізаємо кубиками. Потім викладаємо в горщик картоплю, на нього - моркву, потім брокколі і лечо з болгарського перцю. У сковороді розігріваємо масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо все ще декілька хвилин, помішуючи. Після цього вливаємо трохи окропу, підсолюємо і перчимо за смаком. У горщик з овочами вливаємо приготований соус, накриваємо кришкою і ставимо в холодну духовку. Виставляємо температуру 150 °С, готуємо овочі 10 хвилин, а потім збільшуємо температуру до 200°С і тушкуємо ще 60 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель з овочами
Форель - смачна і корисна рибка, з якої можна зробити безліч цікавих страв. Посмажити, запекти, відварити і т. д. І зараз ми поділимося з вами
Сазан, запечений в духовці
Сазан - смачна річкова риба. Її можна тушкувати, смажити, варити суп, додавати в салати. У нашій статті ми докладно розповімо, як її оригінально
Картопля з перцем
Картопля з перцем - це просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі. Пропонуємо вам зробити сьогодні це ароматне, смачне і тане в
Кабачки з курячою грудкою
З кабачків в поєднанні з куркою можна створити безліч смачних і цікавих страв для святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього