Іноді на вечерю хочеться поїсти простий, здорової та корисної їжі. Пропонуємо вашій увазі рецепти приготування запечених овочів, які збагатять ваш організм клітковиною і не додадуть вам зайвих кілограмів.
Рецепт запечених баклажанів з овочами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; болгарський перець - 05 шт.; помідор - 2 шт.; спеції; петрушка для прикраси. Для соусу:
сир твердий - 200 г; сметана - 15 склянки; часник - 3 зубчики. Приготування Баклажани нарізаємо рівними скибочками, підсолюємо і викладаємо у змащену маслом форму. У мисці змішуємо сметану з тертим сиром, додаємо часник, видавлений через прес, і перемішуємо. Помідори і перець тонко, укладаємо між смужками баклажан і рясно заливаємо овочі соусом. Запікаємо страву рівно 30 хвилин в духовці, розігрітій до 210 °С.
Рецепт курки, запеченого з овочами
Інгредієнти: ніжки курячі - 700 г; болгарський червоний перець - 1 шт.; цибулина червона - 1 шт.; часник - 2 зубчики; картопля - 6 шт.; печериці - 10 шт.; кабачок - 1 шт.; свіжі печериці - 10 шт.; спеції; олія оливкова - 3 ст. ложки. Приготування Курячі ніжки промиваємо і викладаємо на деко, покритий фольгою. Картоплю і гриби чистимо, шаткуємо шматочками, додаємо до м'яса і промазуємо все оливковим маслом. Болгарський перець обробляємо, подрібнюємо маленькими шматочками, а кабачок шаткуємо кубиками. Червоний цибулю і часник очищаємо і дрібненько рубаємо. Тепер все перемішуємо і викладаємо овочі на деко до курячих ніжок. Приправляємо спеціями, відправляємо в духовку і запікаємо 45 хвилин при 190°С.
Рецепт яловичини, запеченого з овочами
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 1 кг; сметана - 250 мл; цибулина - 1 шт.; спеції; морква - 5 шт.; картопля - 3 шт. Приготування Шматок яловичини нарізаємо невеликими стейками, промиваємо й обсушуємо. Потім викладаємо м'ясо в злегка змащену маслом форму для запікання, зверху покриваємо очищеними і нарізаними кубиками овочами. Сметану змішуємо зі спеціями, поливаємо цим соусом наша страва, накриваємо форму фольгою й запікаємо близько години.
Рецепт запеченої риби з овочами
Інгредієнти: філе горбуші - 150 г; буряк - 1 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; лимон - 05 шт.; олія оливкова - 2 ст. ложки; масло вершкове - 05 ст. ложки; спеції. Приготування Овочі чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими рівномірними кубиками. Рибу добре промиваємо і підсолюємо за смаком. Всі овочі, крім буряків, обсмажуємо на сильному вогні в сковороді протягом 2 хвилин, помішуючи. З буряком проробляємо те ж саме, але окремо. Потім на деко викладаємо фольгу, потім обсмажені кубики буряків, шматок риби, скибочка лимона і всі інші овочі. Накриваємо зверху фольгою і випікаємо 20 хвилин при 190°С. Перед подачею на стіл, збризкуємо страву лимонним соком.
Рецепт овочів, запечених в духовці
Інгредієнти: брокколі - 200 г; картопля - 6 шт.; цибулина - 1 шт.; лечо з болгарського перцю - 200 г; морква - 2 шт.; паста томатна -1 ст. ложка; масло рослинне - 50 мл; спеції. Приготування Овочі чистимо і нарізаємо кубиками. Потім викладаємо в горщик картоплю, на нього - моркву, потім брокколі і лечо з болгарського перцю. У сковороді розігріваємо масло, викладаємо цибулька і пасеруємо його 2 хвилини. Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо все ще декілька хвилин, помішуючи. Після цього вливаємо трохи окропу, підсолюємо і перчимо за смаком. У горщик з овочами вливаємо приготований соус, накриваємо кришкою і ставимо в холодну духовку. Виставляємо температуру 150 °С, готуємо овочі 10 хвилин, а потім збільшуємо температуру до 200°С і тушкуємо ще 60 хвилин.