Фаршировані яйця - рецепт
Чим можна фарширувати яйця? Так буквально все, що знайдеться в холодильнику. Ці універсальні «кошики» можна наповнити м'ясними і рибними паштетами, сиром і ікрою, морепродуктами, овочами і дрібно нарізаними салатами. Фаршировані яйця - завжди безпрограшний варіант, якщо потрібно спорудити закуску на швидку руку і приємно здивувати гостей.
Яйця, фаршировані оселедцем
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
філе оселедця - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
кріп - 1 пучок;
ікра червона - 1 ст. ложка;
перець чорний мелений.
Приготування
Як приготувати фаршировані яйця? Відварюємо, обдаємо холодною водою, чистимо і розрізаємо навпіл. Виймаємо жовтки і розминаємо їх виделкою. Від філе оселедця відрізаємо 10 тонких смужок, решта викладаємо в блендер і подрібнюємо. До речі, оселедець також можна пропустити через м'ясорубку або протерти через металеве сито.
Додаємо в рибу сметану, жовтки, сік половини лимона, рубаний кріп, перчимо і добре перемішуємо. Повинна вийти яскраво-жовта маса - ховаємо її в холодильник на півгодини. Після цього дістаємо і в кожен білок викладаємо фарш. Прикрашаємо оселедцем, ікрою і гілочкою кропу.
Яйця, фаршировані сиром з часником
Інгредієнти:
яйця - 8 шт.;
сир - 200 г;
масло вершкове - 100 г;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зварені круто яйця розрізаємо вздовж на дві частини. Виймаємо жовтки, ретельно змішуємо їх з дрібно натертим сиром і часником, розм'якшеним маслом. Підготовленою масою наповнюємо білки.
Фаршировані яйця з ікрою
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
ікра червона-4 ст. ложки;
рис відварний-2 ст. ложки;
цибуля - 1/2 шт.;
вершки -2 ст. ложки.
Приготування
Зварені круто яйця чистимо, розрізаємо навпіл і обережно виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Половинку цибулі дрібно нарізаємо або натираємо на терці. Змішуємо варений рис, жовтки, цибулю і вершки. Фаршируємо цією сумішшю половинки білків, а зверху викладаємо гіркою ікру.
Яйця, фаршировані печінкою
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.;
печінка куряча - 150 г;
масло вершкове - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
зелень петрушки, кропу;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Зварені круто яйця чистимо, розрізаємо навпіл і виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Цибулю обсмажуємо на вершковому маслі, пропускаємо його через м'ясорубку разом з відвареної печінкою. Додаємо жовтки, масло, що залишилося, перчимо, солимо, перемішуємо. Фаршируємо половинки білків, прикрашаємо зеленню.
Фаршировані яйця перепелині
Рецепт для ювелірів кулінарії - будьте уважні і спокійні, він вимагає великого терпіння!
Інгредієнти:
язик яловичий відварний - 200 г;
шинка - 200 г;
сир «Чеддер» - 100 г;
яйця перепелині - 30 шт.;
майонез - 200 г;
горіхи волоські - 50 г;
масло вершкове - 50 г;
зелень кропу, петрушки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Натираємо сир на дрібній тертці. Варені яйця розрізаємо, виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Дрібно нарізаємо шинку і мову, додаємо сир, жовтки, подрібнені горіхи, зелень, майонез. Солимо, перчимо, подрібнюємо все в блендері. Отриманої однорідною масою фаршируємо білки.
Як прикрасити фаршировані яйця?
Для заповнення яєчних половинок фаршем використовуйте кондитерський шприц зі спеціальними насадками.
«Тюльпани». Яйця можна фарбувати не тільки на Великдень! На «носиках» варених яєць робимо два глибоких надрізи хрест-на-хрест. Акуратно виймаємо жовтки. Тепер білки дуже схожі на квіткові бутони. Відварну буряк тремо на крупну тертку і заливаємо 1 літром окропу. Опускаємо в цей відвар білки і витримуємо близько години. Виходити яєчні бутони ніжно-бузкового кольору. Фаршируємо їх. З пір'я зеленої цибулі робимо стебла їстівних «тюльпанчиков».
«Кораблики». Філе червоної риби, скибочку шинки або тонкий гурток огірка проколюємо зубочисткою з двох кінців так, щоб вийшов «парус». Вставляємо щоглу-зубочистку в фаршировані яєчні половинки. «Кораблики» готові до плавання.
«Грибочки». Яйця розрізаємо впоперек, фаршируємо. Закриваємо зверху половинкою помідора. Майонезом робимо крапочки на капелюшка гриба. Висаджуємо на галявину з салатного листя. Не забудьте зрізати округлу частину з підстави «гриба» - для стійкості.
«Курчата». Цей варіант підійде яскраво-жовтою начинці. З гострого кінця яєць зрізаємо «шапочки», виймаємо жовтки, фаршируємо. З вареної моркви або червоного перцю робимо «курчатам» дзьобики. Очі можна виконати з горошин перцю або маленьких шматочків маринованого огірка. Накриваємо пташенят яєчними «шапочками».
Яйця, фаршировані оселедцем
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати фаршировані яйця? Відварюємо, обдаємо холодною водою, чистимо і розрізаємо навпіл. Виймаємо жовтки і розминаємо їх виделкою. Від філе оселедця відрізаємо 10 тонких смужок, решта викладаємо в блендер і подрібнюємо. До речі, оселедець також можна пропустити через м'ясорубку або протерти через металеве сито.
Додаємо в рибу сметану, жовтки, сік половини лимона, рубаний кріп, перчимо і добре перемішуємо. Повинна вийти яскраво-жовта маса - ховаємо її в холодильник на півгодини. Після цього дістаємо і в кожен білок викладаємо фарш. Прикрашаємо оселедцем, ікрою і гілочкою кропу.
Яйця, фаршировані сиром з часником
Інгредієнти:
Приготування
Зварені круто яйця розрізаємо вздовж на дві частини. Виймаємо жовтки, ретельно змішуємо їх з дрібно натертим сиром і часником, розм'якшеним маслом. Підготовленою масою наповнюємо білки.
Фаршировані яйця з ікрою
Інгредієнти:
Приготування
Зварені круто яйця чистимо, розрізаємо навпіл і обережно виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Половинку цибулі дрібно нарізаємо або натираємо на терці. Змішуємо варений рис, жовтки, цибулю і вершки. Фаршируємо цією сумішшю половинки білків, а зверху викладаємо гіркою ікру.
Яйця, фаршировані печінкою
Інгредієнти:
Приготування
Зварені круто яйця чистимо, розрізаємо навпіл і виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Цибулю обсмажуємо на вершковому маслі, пропускаємо його через м'ясорубку разом з відвареної печінкою. Додаємо жовтки, масло, що залишилося, перчимо, солимо, перемішуємо. Фаршируємо половинки білків, прикрашаємо зеленню.
Фаршировані яйця перепелині
Рецепт для ювелірів кулінарії - будьте уважні і спокійні, він вимагає великого терпіння!
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо сир на дрібній тертці. Варені яйця розрізаємо, виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Дрібно нарізаємо шинку і мову, додаємо сир, жовтки, подрібнені горіхи, зелень, майонез. Солимо, перчимо, подрібнюємо все в блендері. Отриманої однорідною масою фаршируємо білки.
Як прикрасити фаршировані яйця?
Для заповнення яєчних половинок фаршем використовуйте кондитерський шприц зі спеціальними насадками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яйця, фаршировані грибами
Яйця, фаршировані грибами - це оригінальне і неймовірно смачне блюдо відмінно прикрасить святковий стіл. Зараз ми з вами розберемося, як їх
Яйця, фаршировані печінкою тріски
Яйця, фаршировані печінкою тріски - це чудова і вишукана закуска на святковий або фуршетний стіл. Готувати його досить нескладно. Давайте розберемо
Закуска з яєць
Закуски з яєць можна досить часто бачити на наших святкових столах. Це один з найпопулярніших видів їжі на фуршеті. Варіацій приготування цієї
Фаршировані закуски
Фаршировані закуски найчастіше можна зустріти на святковому або фуршетному столі. Варіантів їх приготування досить багато, все залежить від вашої
Яйця, фаршировані сиром
Фаршировані яйця - прекрасна закуска, яку можна зустріти на будь-якому святковому столі. І сьогодні ми вирішили додати кілька нових рецептів цієї