Фаршировані закуски
Фарширование - один з відомих способів приготування різних страв. Холодні фаршировані закуски чудово виглядають на святковому столі. Вивчимо самі прості й популярні рецепти.
Інгредієнти:
помідори стиглі тугі не водянисті;
огірки середнього розміру;
сир середньої жирності;
часник;
зелень свіжа різна;
перець червоний гострий.
Приготування
Якщо помідори круглі - вирізаємо заглиблення в кожному з них, якщо довгастої форми - то розрізаємо навпіл уздовж і вибираємо серцевину. Огірки готуємо приблизно так само: розрізаємо кожен уздовж навпіл і вибираємо серцевину. Вийшли «човники».
Тепер начинка. Трохи підсолений сир змішуємо з мелкорубленними зеленню, часником і червоним гострим перцем. Ретельно перемішуємо і фаршируємо цією начинкою підготовлені огірки і помідори. Викладаємо на блюдо для сервірування та оформляємо гілочками зелені.
Добре, коли поруч з такою стравою виявляється інша, трохи більш щільна і ситна закуска - фаршировані яйця .
Інгредієнти:
яйця курячі свіжі;
печінка куряча або свиняча (можна навпіл з индюшиной або качиної);
цибуля ріпчаста;
часник;
спеції сухі мелені;
масло топлене або тваринний жир (свинячий, курячий, гусячий, качиний) для обсмажування;
густий майонез (краще домашнього приготування).
Приготування
Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Кожне акуратно розрізаємо навпіл (неважливо, уздовж або поперек) і отримуємо жовтки.
Пасеруємо поросяти, ягняти цибулю на сковороді до золотистого відтінку. Додаємо печінку, нарізану невеликими шматочками, злегка обсмажуємо все разом і тушкуємо зі спеціями до готовності, але не більше 20 хвилин (інакше вона стане схожа на стару гумову підошву, як на смак, так і за структурою). Охолоджуємо, додаємо зварені жовтки і пробиваємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Фаршируємо половинки варених яєчних білків цією начинкою і викладаємо на блюдо для сервірування.
Використовуючи цю ж начинку можна приготувати фаршировані печериці. Вибираємо печериці середнього розміру. Акуратно виламиваем ніжки з капелюшків. Проварюємо капелюшки у воді протягом 20 хвилин. Остуджуємо, викладаємо на блюдо, перевернувши, і фаршируємо печінкової начинкою (див. попередній рецепт).
Легка закуска - фаршировані огірки і помідори
Інгредієнти:
Приготування
Якщо помідори круглі - вирізаємо заглиблення в кожному з них, якщо довгастої форми - то розрізаємо навпіл уздовж і вибираємо серцевину. Огірки готуємо приблизно так само: розрізаємо кожен уздовж навпіл і вибираємо серцевину. Вийшли «човники».
Тепер начинка. Трохи підсолений сир змішуємо з мелкорубленними зеленню, часником і червоним гострим перцем. Ретельно перемішуємо і фаршируємо цією начинкою підготовлені огірки і помідори. Викладаємо на блюдо для сервірування та оформляємо гілочками зелені.
Добре, коли поруч з такою стравою виявляється інша, трохи більш щільна і ситна закуска - фаршировані яйця .
Рецепт фаршированих яєць
Інгредієнти:
Приготування
Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Кожне акуратно розрізаємо навпіл (неважливо, уздовж або поперек) і отримуємо жовтки.
Пасеруємо поросяти, ягняти цибулю на сковороді до золотистого відтінку. Додаємо печінку, нарізану невеликими шматочками, злегка обсмажуємо все разом і тушкуємо зі спеціями до готовності, але не більше 20 хвилин (інакше вона стане схожа на стару гумову підошву, як на смак, так і за структурою). Охолоджуємо, додаємо зварені жовтки і пробиваємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Фаршируємо половинки варених яєчних білків цією начинкою і викладаємо на блюдо для сервірування.
Використовуючи цю ж начинку можна приготувати фаршировані печериці. Вибираємо печериці середнього розміру. Акуратно виламиваем ніжки з капелюшків. Проварюємо капелюшки у воді протягом 20 хвилин. Остуджуємо, викладаємо на блюдо, перевернувши, і фаршируємо печінкової начинкою (див. попередній рецепт).
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані огірки
Любите незвичайні закуски? Шукаєте нові рецепти? Тоді ви потрапили за адресою - ми саме збиралися розповісти вам про приготування фаршированих
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
Фаршировані яйця - рецепт
Хочете прикрасити стіл цікавими і красивими закусками, які розвеселять дітей і здивують дорослих? Тоді вам точно сподобається рецепт фаршированих
Яйця, фаршировані грибами
Яйця, фаршировані грибами - це оригінальне і неймовірно смачне блюдо відмінно прикрасить святковий стіл. Зараз ми з вами розберемося, як їх
Яйця, фаршировані печінкою тріски
Яйця, фаршировані печінкою тріски - це чудова і вишукана закуска на святковий або фуршетний стіл. Готувати його досить нескладно. Давайте розберемо
Закуска з яєць
Закуски з яєць можна досить часто бачити на наших святкових столах. Це один з найпопулярніших видів їжі на фуршеті. Варіацій приготування цієї