Вернуться назад Распечатать

Фаршировані закуски

Фаршировані закуски
Фарширование - один з відомих способів приготування різних страв. Холодні фаршировані закуски чудово виглядають на святковому столі. Вивчимо самі прості й популярні рецепти.

Легка закуска - фаршировані огірки і помідори


Інгредієнти:

  • помідори стиглі тугі не водянисті;

  • огірки середнього розміру;

  • сир середньої жирності;

  • часник;

  • зелень свіжа різна;

  • перець червоний гострий.


  • Приготування
    Якщо помідори круглі - вирізаємо заглиблення в кожному з них, якщо довгастої форми - то розрізаємо навпіл уздовж і вибираємо серцевину. Огірки готуємо приблизно так само: розрізаємо кожен уздовж навпіл і вибираємо серцевину. Вийшли «човники».
    Тепер начинка. Трохи підсолений сир змішуємо з мелкорубленними зеленню, часником і червоним гострим перцем. Ретельно перемішуємо і фаршируємо цією начинкою підготовлені огірки і помідори. Викладаємо на блюдо для сервірування та оформляємо гілочками зелені.
    Добре, коли поруч з такою стравою виявляється інша, трохи більш щільна і ситна закуска - фаршировані яйця .

    Рецепт фаршированих яєць


    Інгредієнти:

  • яйця курячі свіжі;

  • печінка куряча або свиняча (можна навпіл з индюшиной або качиної);

  • цибуля ріпчаста;

  • часник;

  • спеції сухі мелені;

  • масло топлене або тваринний жир (свинячий, курячий, гусячий, качиний) для обсмажування;

  • густий майонез (краще домашнього приготування).


  • Приготування
    Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Кожне акуратно розрізаємо навпіл (неважливо, уздовж або поперек) і отримуємо жовтки.
    Фаршировані закуски
    Пасеруємо поросяти, ягняти цибулю на сковороді до золотистого відтінку. Додаємо печінку, нарізану невеликими шматочками, злегка обсмажуємо все разом і тушкуємо зі спеціями до готовності, але не більше 20 хвилин (інакше вона стане схожа на стару гумову підошву, як на смак, так і за структурою). Охолоджуємо, додаємо зварені жовтки і пробиваємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Фаршируємо половинки варених яєчних білків цією начинкою і викладаємо на блюдо для сервірування.
    Використовуючи цю ж начинку можна приготувати фаршировані печериці. Вибираємо печериці середнього розміру. Акуратно виламиваем ніжки з капелюшків. Проварюємо капелюшки у воді протягом 20 хвилин. Остуджуємо, викладаємо на блюдо, перевернувши, і фаршируємо печінкової начинкою (див. попередній рецепт).