Фарширование - один з відомих способів приготування різних страв. Холодні фаршировані закуски чудово виглядають на святковому столі. Вивчимо самі прості й популярні рецепти.
Легка закуска - фаршировані огірки і помідори
Інгредієнти: помідори стиглі тугі не водянисті; огірки середнього розміру; сир середньої жирності; часник; зелень свіжа різна; перець червоний гострий. Приготування Якщо помідори круглі - вирізаємо заглиблення в кожному з них, якщо довгастої форми - то розрізаємо навпіл уздовж і вибираємо серцевину. Огірки готуємо приблизно так само: розрізаємо кожен уздовж навпіл і вибираємо серцевину. Вийшли «човники».
Тепер начинка. Трохи підсолений сир змішуємо з мелкорубленними зеленню, часником і червоним гострим перцем. Ретельно перемішуємо і фаршируємо цією начинкою підготовлені огірки і помідори. Викладаємо на блюдо для сервірування та оформляємо гілочками зелені.
Добре, коли поруч з такою стравою виявляється інша, трохи більш щільна і ситна закуска - фаршировані яйця .
Рецепт фаршированих яєць
Інгредієнти: яйця курячі свіжі; печінка куряча або свиняча (можна навпіл з индюшиной або качиної); цибуля ріпчаста; часник; спеції сухі мелені; масло топлене або тваринний жир (свинячий, курячий, гусячий, качиний) для обсмажування; густий майонез (краще домашнього приготування). Приготування Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Кожне акуратно розрізаємо навпіл (неважливо, уздовж або поперек) і отримуємо жовтки.
Пасеруємо поросяти, ягняти цибулю на сковороді до золотистого відтінку. Додаємо печінку, нарізану невеликими шматочками, злегка обсмажуємо все разом і тушкуємо зі спеціями до готовності, але не більше 20 хвилин (інакше вона стане схожа на стару гумову підошву, як на смак, так і за структурою). Охолоджуємо, додаємо зварені жовтки і пробиваємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Фаршируємо половинки варених яєчних білків цією начинкою і викладаємо на блюдо для сервірування.
Використовуючи цю ж начинку можна приготувати фаршировані печериці. Вибираємо печериці середнього розміру. Акуратно виламиваем ніжки з капелюшків. Проварюємо капелюшки у воді протягом 20 хвилин. Остуджуємо, викладаємо на блюдо, перевернувши, і фаршируємо печінкової начинкою (див. попередній рецепт).