Вернуться назад Распечатать

Фаршировані яйця - рецепт

Фаршировані яйця - рецепт
Чим можна фарширувати яйця? Так буквально все, що знайдеться в холодильнику. Ці універсальні «кошики» можна наповнити м'ясними і рибними паштетами, сиром і ікрою, морепродуктами, овочами і дрібно нарізаними салатами. Фаршировані яйця - завжди безпрограшний варіант, якщо потрібно спорудити закуску на швидку руку і приємно здивувати гостей.
Яйця, фаршировані оселедцем
Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • філе оселедця - 1 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;

  • ікра червона - 1 ст. ложка;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Як приготувати фаршировані яйця? Відварюємо, обдаємо холодною водою, чистимо і розрізаємо навпіл. Виймаємо жовтки і розминаємо їх виделкою. Від філе оселедця відрізаємо 10 тонких смужок, решта викладаємо в блендер і подрібнюємо. До речі, оселедець також можна пропустити через м'ясорубку або протерти через металеве сито.
    Додаємо в рибу сметану, жовтки, сік половини лимона, рубаний кріп, перчимо і добре перемішуємо. Повинна вийти яскраво-жовта маса - ховаємо її в холодильник на півгодини. Після цього дістаємо і в кожен білок викладаємо фарш. Прикрашаємо оселедцем, ікрою і гілочкою кропу.
    Яйця, фаршировані сиром з часником
    Інгредієнти:

  • яйця - 8 шт.;

  • сир - 200 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;
  • Фаршировані яйця - рецепт

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Зварені круто яйця розрізаємо вздовж на дві частини. Виймаємо жовтки, ретельно змішуємо їх з дрібно натертим сиром і часником, розм'якшеним маслом. Підготовленою масою наповнюємо білки.
    Фаршировані яйця з ікрою
    Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • ікра червона-4 ст. ложки;

  • рис відварний-2 ст. ложки;

  • цибуля - 1/2 шт.;

  • вершки -2 ст. ложки.


  • Приготування
    Зварені круто яйця чистимо, розрізаємо навпіл і обережно виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Половинку цибулі дрібно нарізаємо або натираємо на терці. Змішуємо варений рис, жовтки, цибулю і вершки. Фаршируємо цією сумішшю половинки білків, а зверху викладаємо гіркою ікру.
    Яйця, фаршировані печінкою
    Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • печінка куряча - 150 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зелень петрушки, кропу;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Зварені круто яйця чистимо, розрізаємо навпіл і виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Цибулю обсмажуємо на вершковому маслі, пропускаємо його через м'ясорубку разом з відвареної печінкою. Додаємо жовтки, масло, що залишилося, перчимо, солимо, перемішуємо. Фаршируємо половинки білків, прикрашаємо зеленню.
    Фаршировані яйця перепелині
    Рецепт для ювелірів кулінарії - будьте уважні і спокійні, він вимагає великого терпіння!
    Інгредієнти:

  • язик яловичий відварний - 200 г;

  • шинка - 200 г;

  • сир «Чеддер» - 100 г;

  • яйця перепелині - 30 шт.;

  • майонез - 200 г;

  • горіхи волоські - 50 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • зелень кропу, петрушки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Натираємо сир на дрібній тертці. Варені яйця розрізаємо, виймаємо жовтки, розминаємо їх виделкою. Дрібно нарізаємо шинку і мову, додаємо сир, жовтки, подрібнені горіхи, зелень, майонез. Солимо, перчимо, подрібнюємо все в блендері. Отриманої однорідною масою фаршируємо білки.
    Як прикрасити фаршировані яйця?
    Для заповнення яєчних половинок фаршем використовуйте кондитерський шприц зі спеціальними насадками.

  • «Тюльпани». Яйця можна фарбувати не тільки на Великдень! На «носиках» варених яєць робимо два глибоких надрізи хрест-на-хрест. Акуратно виймаємо жовтки. Тепер білки дуже схожі на квіткові бутони. Відварну буряк тремо на крупну тертку і заливаємо 1 літром окропу. Опускаємо в цей відвар білки і витримуємо близько години. Виходити яєчні бутони ніжно-бузкового кольору. Фаршируємо їх. З пір'я зеленої цибулі робимо стебла їстівних «тюльпанчиков».

  • «Кораблики». Філе червоної риби, скибочку шинки або тонкий гурток огірка проколюємо зубочисткою з двох кінців так, щоб вийшов «парус». Вставляємо щоглу-зубочистку в фаршировані яєчні половинки. «Кораблики» готові до плавання.
  • Фаршировані яйця - рецепт

  • «Грибочки». Яйця розрізаємо впоперек, фаршируємо. Закриваємо зверху половинкою помідора. Майонезом робимо крапочки на капелюшка гриба. Висаджуємо на галявину з салатного листя. Не забудьте зрізати округлу частину з підстави «гриба» - для стійкості.

  • «Курчата». Цей варіант підійде яскраво-жовтою начинці. З гострого кінця яєць зрізаємо «шапочки», виймаємо жовтки, фаршируємо. З вареної моркви або червоного перцю робимо «курчатам» дзьобики. Очі можна виконати з горошин перцю або маленьких шматочків маринованого огірка. Накриваємо пташенят яєчними «шапочками».