Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт з квасолі

Торт з квасолі

17-03-2015, 18:49
2 933
Торт з квасолі
Ви коли-небудь чули про торті з квасолі? Не просто солоному пиріг з квасолею, а про справжній солодкий торт з кремом? Ні? Тоді зверніть увагу на рецепти з нашої статті. Торт з квасолі, не дивлячись на свій страхітливий склад, виходить неймовірно смачним. Квасоля в коржі торта чимось нагадує горіхову начинку, але при цьому має дуже ніжною текстурою і м'яким смаком.

Рецепт торта з квасолі


Інгредієнти:

  • відварна квасоля - 1 ст.;

  • цукор -1 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • панірувальні сухарі - 1 ст.;

  • мигдальний екстракт - 3-4 краплі;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • вершкове масло - 230 г;

  • подрібнені горіхи - 1 жменя;

  • цілі горіхи для прикраси;

  • чорний шоколад для прикраси.


  • Приготування
    Відварену квасолю подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки. Для більшої однорідності квасолеве пюре можна додатково протерти через сито.
    Яєчні жовтки відділяємо від білків, збиваємо їх з цукром і змішуємо з панірувальними сухарями . Білки збиваємо в міцну піну разом з мигдальним екстрактом. Обережно перемішуючи жовткову масу лопаткою, вводимо в майбутнє тісто білки. Викладаємо тісто у форму діаметром 20 см і випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин. Готовність коржа перевіряємо сірником. Готовий корж потрібно остудити, а потім розділити на 3 частини.
    Для крему збиваємо згущене молоко і масло, додаємо подрібнені горіхи і перемішуємо до однорідності. Промазуємо кремом коржі і сам торт зовні. Тепер залишається лише прикрасити ласощі, для цього шоколад розтоплюємо і наливаємо в кондитерський мішок. Прикрашаємо поверхню торта візерунками і цілими горіхами.

    Торт із квасолі по-білоруськи


    Інгредієнти:

  • відварна квасоля - 2 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • сухарі панірувальні - 1 ст.;

  • вершкове масло - 20-30 г;

  • яйця - 8 шт.;

  • вершковий крем;

  • фрукти для прикраси.


  • Приготування
    Відварену квасолю збиваємо в однорідне пюре за допомогою блендера, або прокручуємо через м'ясорубку. Яєчні білки відділяємо від жовтків, останні розтираємо дочиста з цукром і додаємо до квасолевої суміші. Решта білки збиваємо до м'яких піків і акуратно вводимо повітряну масу до квасолі з жовтками. Засипаємо панірувальні сухарі і замішуємо рідке тісто.
    Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо корж 40 хвилин при 200 градусах. Тим часом ви можете приготувати вершковий крем, збивши вершки з цукром, або згущеним молоком. Остиглі коржі розрізаємо на 2 частини і промазуємо кремом. Прикрашаємо квасолевий торт нарізаними фруктами і залишаємо просочитися в холодильнику години на 3.
    В результаті ми отримуємо ніжний пісочний торт з квасолі, який порадує своєю присутністю на столі вас і ваших гостей.

    Як приготувати солоний торт з квасолі?


    А тепер перейдемо до рецептом солоного торта з квасолі з класичного східного рецептом.
    Інгредієнти:

  • відварна квасоля - 160 г;

  • сушені креветки - 40 г;

  • гострі ковбаски - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • гриби - 5-6 шт.;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • готова суміш з 5 спецій - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • бульйонний кубик - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1/2 ст. ложки;

  • рисове борошно - 330 г;

  • вода - 1 л;

  • чилі, арахіс, зелений лук - для прикраси.


  • Торт з квасолі
    Приготування
    На рослинному маслі обсмажуємо цибулю-шалот, часник і креветки. Слідом додаємо нарізану кубиками гостру ковбаску і шматочки грибів. Як тільки гриби обсмажаться до золотистого кольору, приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і сумішшю п'яти спецій (продається в супермаркеті). Кладемо в сковороду квасоля і заливаємо все інгредієнти сумішшю з рисового борошна, води і бульонного кубика. Як тільки суміш загусне настільки, що її буде важко заважати - перелийте її в форму і залиште застигати в холодильнику близько 1 години. Готовий торт прикрашаємо подрібненим чилі, зеленою цибулею і арахісом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
    Торт з чорносливом
    Торт з чорносливом
    Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
    Торт без борошна
    Торт без борошна
    Далеко не всі можуть вживати випічку, приготовану з борошна з різних причин. І сьогодні мова піде про дивовижних торти без борошна. Таке ласощі
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо