Ви коли-небудь чули про торті з квасолі? Не просто солоному пиріг з квасолею, а про справжній солодкий торт з кремом? Ні? Тоді зверніть увагу на рецепти з нашої статті. Торт з квасолі, не дивлячись на свій страхітливий склад, виходить неймовірно смачним. Квасоля в коржі торта чимось нагадує горіхову начинку, але при цьому має дуже ніжною текстурою і м'яким смаком.
Рецепт торта з квасолі
Інгредієнти: відварна квасоля - 1 ст.; цукор -1 ст.; яйця - 4 шт.; панірувальні сухарі - 1 ст.; мигдальний екстракт - 3-4 краплі; згущене молоко - 1 банка; вершкове масло - 230 г; подрібнені горіхи - 1 жменя; цілі горіхи для прикраси; чорний шоколад для прикраси. Приготування Відварену квасолю подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки. Для більшої однорідності квасолеве пюре можна додатково протерти через сито.
Яєчні жовтки відділяємо від білків, збиваємо їх з цукром і змішуємо з панірувальними сухарями . Білки збиваємо в міцну піну разом з мигдальним екстрактом. Обережно перемішуючи жовткову масу лопаткою, вводимо в майбутнє тісто білки. Викладаємо тісто у форму діаметром 20 см і випікаємо при 180 градусах 40-45 хвилин. Готовність коржа перевіряємо сірником. Готовий корж потрібно остудити, а потім розділити на 3 частини.
Для крему збиваємо згущене молоко і масло, додаємо подрібнені горіхи і перемішуємо до однорідності. Промазуємо кремом коржі і сам торт зовні. Тепер залишається лише прикрасити ласощі, для цього шоколад розтоплюємо і наливаємо в кондитерський мішок. Прикрашаємо поверхню торта візерунками і цілими горіхами.
Торт із квасолі по-білоруськи
Інгредієнти: відварна квасоля - 2 ст.; цукор - 1 ст.; сухарі панірувальні - 1 ст.; вершкове масло - 20-30 г; яйця - 8 шт.; вершковий крем; фрукти для прикраси. Приготування Відварену квасолю збиваємо в однорідне пюре за допомогою блендера, або прокручуємо через м'ясорубку. Яєчні білки відділяємо від жовтків, останні розтираємо дочиста з цукром і додаємо до квасолевої суміші. Решта білки збиваємо до м'яких піків і акуратно вводимо повітряну масу до квасолі з жовтками. Засипаємо панірувальні сухарі і замішуємо рідке тісто.
Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто. Випікаємо корж 40 хвилин при 200 градусах. Тим часом ви можете приготувати вершковий крем, збивши вершки з цукром, або згущеним молоком. Остиглі коржі розрізаємо на 2 частини і промазуємо кремом. Прикрашаємо квасолевий торт нарізаними фруктами і залишаємо просочитися в холодильнику години на 3.
В результаті ми отримуємо ніжний пісочний торт з квасолі, який порадує своєю присутністю на столі вас і ваших гостей.
Як приготувати солоний торт з квасолі?
А тепер перейдемо до рецептом солоного торта з квасолі з класичного східного рецептом.
Інгредієнти: відварна квасоля - 160 г; сушені креветки - 40 г; гострі ковбаски - 1 шт.; часник - 2 зубчики; гриби - 5-6 шт.; цибулю-шалот - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; готова суміш з 5 спецій - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; бульйонний кубик - 1 шт.; рослинне масло - 1/2 ст. ложки; рисове борошно - 330 г; вода - 1 л; чилі, арахіс, зелений лук - для прикраси. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо цибулю-шалот, часник і креветки. Слідом додаємо нарізану кубиками гостру ковбаску і шматочки грибів. Як тільки гриби обсмажаться до золотистого кольору, приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і сумішшю п'яти спецій (продається в супермаркеті). Кладемо в сковороду квасоля і заливаємо все інгредієнти сумішшю з рисового борошна, води і бульонного кубика. Як тільки суміш загусне настільки, що її буде важко заважати - перелийте її в форму і залиште застигати в холодильнику близько 1 години. Готовий торт прикрашаємо подрібненим чилі, зеленою цибулею і арахісом.