Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити омлет на сковороді?

Як зробити омлет на сковороді?

17-03-2015, 18:38
2 456
Як зробити омлет на сковороді?
Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім критеріям, як не омлет. Повітряний і ніжний, він ідеально сумісний з великим асортиментом різних добавок, наприклад, сиру, овочів, ковбас тощо. Цю статтю ми вирішили присвятити приготування омлету на сковороді.
Рецепт класичного омлету на сковороді
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Розбиваємо обидва яйця в невелику миску і злегка збиваємо виделкою. Так як класичний омлет на сковороді готується з молоком, ми додаємо його, якщо молока під рукою не виявилося, не найтрагічнішим буде і використання замість нього води або сироватки.
    Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обережно виливаємо на неї омлетну масу. Розподіляємо яйця по сковороді рівномірно і обсмажуємо близько хвилини, коли краю омлету схопляться, а серцевина залишиться рідкуватий. На даному етапі поверх омлету можна розподілити будь-яку підготовлену начинку, або просто скласти омлет навпіл і викласти на тарілку.
    Рецепт пишного омлету на сковороді
    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • зелена цибуля;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зернистий сир - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Яйця кімнатної температури розбиваємо, відокремлюючи білок від жовтка. Жовтки розтираємо з зерненим сиром, сіллю і перцем. В окремій мисці збиваємо яєчні білки до м'яких піків.
    Сковороду змащуємо маслом і пасеруємо на неї тонкі кільця цибулі і нарізаний соломкою перець. Як тільки овочі стануть м'якими повертаємося до омлету. Обережно перемішуємо повітряні білки з жовтками і отриману масу виливаємо поверх овочів. Залишаємо пишний омлет на сковороді під кришкою на 2 хвилини, після чого подаємо, посипаємо зеленою цибулею.
    Рецепт простого омлету на сковороді
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля (нарізаний) - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо ложку сметани, зелений лук і повторюємо збиванням. Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї омлетну суміш. Як тільки омлет потрапив на сковороду, починаємо безперервно помішувати його, як тільки кожен шматочок омлету схопитися - перекладаємо його на тарілку і подаємо з тостом і шматочком вершкового масла.
    Омлет з сиром на сковороді
    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • вершки - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - щіпка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • тертий твердий сир - 1/3 ст.;

  • сушені томати - 2 шт.;

  • маслини - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з дрібкою солі і перцю. Додаємо в яєчну суміш столову ложку вершків, перемішуємо і виливаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Як тільки омлет схопився знизу, викладаємо рівною смугою в центрі начинку з тертого сиру, подрібнених сушених томатів і маслин. Звертаємо обидві половини омлету внахлест і продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться, періодично перевертаючи страва з одного боку на іншу. Все, омлет з сиром готовий!
    Смачний омлет в китайському стилі на сковороді
    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • гриби - 6 шт.;

  • зелена цибуля;

  • бобові паростки;

  • Як зробити омлет на сковороді?

  • відварна курятина;

  • часник - 1 зубчик;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • яйця - 6 шт.;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Моркву і гриби пасеруємо до м'якості, додаємо часник, імбир, курятину, цибулю і бобові паростки. Тримаємо все на сковороді ще хвилину. Яйця збиваємо і готуємо з них тонкі млинчики. Отримані млинці загортаємо нашу начинку і нарізаємо на порційні шматки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Омлет з молоком
    Омлет з молоком
    Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
    Фарширований омлет
    Фарширований омлет
    Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
    Омлет зі шпинатом
    Омлет зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
    Омлет без молока
    Омлет без молока
    Якщо ви вирішили зробити омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося, не біда, його можна замінити іншим кисломолочним продуктом або взагалі
    Омурайсу
    Омурайсу
    Омурайсу - японський омлет з начинкою з м'яса і рису. Подають його зазвичай з кетчупом та іншими соусами. Виходить смачний і ситний сніданок. Давайте