Вернуться назад Распечатать

Як зробити омлет на сковороді?

Як зробити омлет на сковороді?
Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім критеріям, як не омлет. Повітряний і ніжний, він ідеально сумісний з великим асортиментом різних добавок, наприклад, сиру, овочів, ковбас тощо. Цю статтю ми вирішили присвятити приготування омлету на сковороді.
Рецепт класичного омлету на сковороді
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Розбиваємо обидва яйця в невелику миску і злегка збиваємо виделкою. Так як класичний омлет на сковороді готується з молоком, ми додаємо його, якщо молока під рукою не виявилося, не найтрагічнішим буде і використання замість нього води або сироватки.
    Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обережно виливаємо на неї омлетну масу. Розподіляємо яйця по сковороді рівномірно і обсмажуємо близько хвилини, коли краю омлету схопляться, а серцевина залишиться рідкуватий. На даному етапі поверх омлету можна розподілити будь-яку підготовлену начинку, або просто скласти омлет навпіл і викласти на тарілку.
    Рецепт пишного омлету на сковороді
    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • зелена цибуля;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зернистий сир - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Яйця кімнатної температури розбиваємо, відокремлюючи білок від жовтка. Жовтки розтираємо з зерненим сиром, сіллю і перцем. В окремій мисці збиваємо яєчні білки до м'яких піків.
    Сковороду змащуємо маслом і пасеруємо на неї тонкі кільця цибулі і нарізаний соломкою перець. Як тільки овочі стануть м'якими повертаємося до омлету. Обережно перемішуємо повітряні білки з жовтками і отриману масу виливаємо поверх овочів. Залишаємо пишний омлет на сковороді під кришкою на 2 хвилини, після чого подаємо, посипаємо зеленою цибулею.
    Рецепт простого омлету на сковороді
    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля (нарізаний) - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо ложку сметани, зелений лук і повторюємо збиванням. Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї омлетну суміш. Як тільки омлет потрапив на сковороду, починаємо безперервно помішувати його, як тільки кожен шматочок омлету схопитися - перекладаємо його на тарілку і подаємо з тостом і шматочком вершкового масла.
    Омлет з сиром на сковороді
    Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.;

  • вершки - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - щіпка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • тертий твердий сир - 1/3 ст.;

  • сушені томати - 2 шт.;

  • маслини - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з дрібкою солі і перцю. Додаємо в яєчну суміш столову ложку вершків, перемішуємо і виливаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Як тільки омлет схопився знизу, викладаємо рівною смугою в центрі начинку з тертого сиру, подрібнених сушених томатів і маслин. Звертаємо обидві половини омлету внахлест і продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться, періодично перевертаючи страва з одного боку на іншу. Все, омлет з сиром готовий!
    Смачний омлет в китайському стилі на сковороді
    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • гриби - 6 шт.;

  • зелена цибуля;

  • бобові паростки;

  • Як зробити омлет на сковороді?

  • відварна курятина;

  • часник - 1 зубчик;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • яйця - 6 шт.;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Моркву і гриби пасеруємо до м'якості, додаємо часник, імбир, курятину, цибулю і бобові паростки. Тримаємо все на сковороді ще хвилину. Яйця збиваємо і готуємо з них тонкі млинчики. Отримані млинці загортаємо нашу начинку і нарізаємо на порційні шматки.