Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім критеріям, як не омлет. Повітряний і ніжний, він ідеально сумісний з великим асортиментом різних добавок, наприклад, сиру, овочів, ковбас тощо. Цю статтю ми вирішили присвятити приготування омлету на сковороді.
Рецепт класичного омлету на сковороді
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Розбиваємо обидва яйця в невелику миску і злегка збиваємо виделкою. Так як класичний омлет на сковороді готується з молоком, ми додаємо його, якщо молока під рукою не виявилося, не найтрагічнішим буде і використання замість нього води або сироватки.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обережно виливаємо на неї омлетну масу. Розподіляємо яйця по сковороді рівномірно і обсмажуємо близько хвилини, коли краю омлету схопляться, а серцевина залишиться рідкуватий. На даному етапі поверх омлету можна розподілити будь-яку підготовлену начинку, або просто скласти омлет навпіл і викласти на тарілку.
Рецепт пишного омлету на сковороді
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; зелена цибуля; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зернистий сир - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; вершкове масло. Приготування Яйця кімнатної температури розбиваємо, відокремлюючи білок від жовтка. Жовтки розтираємо з зерненим сиром, сіллю і перцем. В окремій мисці збиваємо яєчні білки до м'яких піків.
Сковороду змащуємо маслом і пасеруємо на неї тонкі кільця цибулі і нарізаний соломкою перець. Як тільки овочі стануть м'якими повертаємося до омлету. Обережно перемішуємо повітряні білки з жовтками і отриману масу виливаємо поверх овочів. Залишаємо пишний омлет на сковороді під кришкою на 2 хвилини, після чого подаємо, посипаємо зеленою цибулею.
Рецепт простого омлету на сковороді
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; сметана - 1 ст. ложка; зелена цибуля (нарізаний) - 1 ст. ложка; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо ложку сметани, зелений лук і повторюємо збиванням. Сковороду змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї омлетну суміш. Як тільки омлет потрапив на сковороду, починаємо безперервно помішувати його, як тільки кожен шматочок омлету схопитися - перекладаємо його на тарілку і подаємо з тостом і шматочком вершкового масла.
Омлет з сиром на сковороді
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; вершки - 1 ст. ложка; сіль, перець - щіпка; вершкове масло - 1 ст. ложка; тертий твердий сир - 1/3 ст.; сушені томати - 2 шт.; маслини - 1 ст. ложка; рослинне масло. Приготування Яйця збиваємо з дрібкою солі і перцю. Додаємо в яєчну суміш столову ложку вершків, перемішуємо і виливаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Як тільки омлет схопився знизу, викладаємо рівною смугою в центрі начинку з тертого сиру, подрібнених сушених томатів і маслин. Звертаємо обидві половини омлету внахлест і продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться, періодично перевертаючи страва з одного боку на іншу. Все, омлет з сиром готовий!
Смачний омлет в китайському стилі на сковороді
Інгредієнти: морква - 1 шт.; гриби - 6 шт.; зелена цибуля; бобові паростки; відварна курятина; часник - 1 зубчик; імбир тертий - 1 ч. ложка; яйця - 6 шт.; соєвий соус - 4 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Моркву і гриби пасеруємо до м'якості, додаємо часник, імбир, курятину, цибулю і бобові паростки. Тримаємо все на сковороді ще хвилину. Яйця збиваємо і готуємо з них тонкі млинчики. Отримані млинці загортаємо нашу начинку і нарізаємо на порційні шматки.