Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Омурайсу

5-01-2015, 11:01
1 187
Омурайсу
Омурайсу - японський омлет з начинкою, який своїм зовнішнім виглядом більше нагадує пиріжок. М'яка оболонка з збитого яйця покриваємо соковиту начинку з м'ясного фаршу або, у більшості своїй, рису. Подають цю страву з кетчупом і різними автентичними соусами. Краще сніданку не знайти.

Рецепт японського омлету омурайсу з куркою


Інгредієнти:

  • курятина - 240 г;

  • білий цибуля - 60 г;

  • зубчик часнику;

  • кукурудзяна олія - 15 мл;

  • гриби шиітаке - 4 шт.;

  • відварений пропарений рис - 4 ст.;

  • кетчуп - 1/3 ст.;

  • яйця курячі - 8 шт;

  • молоко - 30 мл


  • Приготування
    Куряче філе приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Цибулю пасеруємо на кукурудзяному маслі, додаємо гриби, часник і курятину. Продовжуємо готування до тих пір, поки м'ясо не буде готове. Змішуємо начинку з курятини з рисом, ретельно все перемішуємо і заправляємо. Перед тим, як прибирати начинку з вогню, додаємо в неї кетчуп.
    Для омлету збиваємо яйця з молоком, а потім виливаємо суміш на розігріту сковороду. Коли краю омлету схопляться, але середина залишиться неповноцінній, викладаємо в центр рисову начинку з курою. Звертаємо краю омлету до центру так, щоб покрити рис, і перевертаємо омурайсу на тарілку. Подаємо омлет з кетчупом.

    Омурайсу - омлет з рисом


    Начинкою для омурайсу може послужити все, що завгодно. В рецепті нижче класичну рисову основу ми знову доповнимо куркою, покладемо трохи зеленого горошку і скибочки печериць.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 125 г;

  • печериці - 60 г;

  • білий цибуля - 60 г;

  • 2 зубчики часнику;

  • томатний соус - 1 ст.;

  • відварений рис - 1 ст.;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • зелений горошок - 55 г;

  • кетчуп.


  • Приготування
    Омурайсу
    Перед тим, як приготувати омурайсу, займемося начинкою для нього. На шматочку вершкового масла карамелізуємо подрібнену ріпчасту цибулю додаємо до нього часник. На цьому ж етапі на сковороду відправляється зелений горошок і скибочки свіжих печериць. Як тільки овочі будуть готові, кладемо нарізане кубиками куряче філе і чекаємо, поки вона схопиться зі всіх сторін. Коли курка буде готова, змішуємо її з рисом і соусом. В якості останнього можна використовувати соєвий соус, але самі японці воліють додавати кетчуп.
    Яйця збиваємо з дрібкою солі і обсмажуємо на маслі до тих пір, поки краю омлету не схопляться. В центр викладаємо рисову начинку, звертаємо омурайсу і перекладаємо його на сковороду. Подаємо блюдо гарячим в компанії з кетчупом .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з омлету
    Рулет з омлету
    Рулет з омлету - прекрасний варіант ситного сніданку, який можна приготувати напередодні ввечері, а вранці просто розігріти в мікрохвильовій печі. У
    Як зробити омлет на сковороді?
    Як зробити омлет на сковороді?
    Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім
    Омлет з куркою
    Омлет з куркою
    Ніжний і дуже смачний омлет з куркою чудово підійде не тільки для сніданку, але і для розвантажувального легкого вечері. Тут можна використовувати
    Фарширований омлет
    Фарширований омлет
    Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
    Омлет з кабачками
    Омлет з кабачками
    Кабачок - корисний дієтичний овоч, який готують різними способами: запікають, фарширують, додають у салати. А сьогодні мова піде про те, як зробити