Омурайсу - японський омлет з начинкою, який своїм зовнішнім виглядом більше нагадує пиріжок. М'яка оболонка з збитого яйця покриваємо соковиту начинку з м'ясного фаршу або, у більшості своїй, рису. Подають цю страву з кетчупом і різними автентичними соусами. Краще сніданку не знайти.
Рецепт японського омлету омурайсу з куркою
Інгредієнти: курятина - 240 г; білий цибуля - 60 г; зубчик часнику; кукурудзяна олія - 15 мл; гриби шиітаке - 4 шт.; відварений пропарений рис - 4 ст.; кетчуп - 1/3 ст.; яйця курячі - 8 шт; молоко - 30 мл Приготування Куряче філе приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Цибулю пасеруємо на кукурудзяному маслі, додаємо гриби, часник і курятину. Продовжуємо готування до тих пір, поки м'ясо не буде готове. Змішуємо начинку з курятини з рисом, ретельно все перемішуємо і заправляємо. Перед тим, як прибирати начинку з вогню, додаємо в неї кетчуп.
Для омлету збиваємо яйця з молоком, а потім виливаємо суміш на розігріту сковороду. Коли краю омлету схопляться, але середина залишиться неповноцінній, викладаємо в центр рисову начинку з курою. Звертаємо краю омлету до центру так, щоб покрити рис, і перевертаємо омурайсу на тарілку. Подаємо омлет з кетчупом.
Омурайсу - омлет з рисом
Начинкою для омурайсу може послужити все, що завгодно. В рецепті нижче класичну рисову основу ми знову доповнимо куркою, покладемо трохи зеленого горошку і скибочки печериць.
Інгредієнти: куряче філе - 125 г; печериці - 60 г; білий цибуля - 60 г; 2 зубчики часнику; томатний соус - 1 ст.; відварений рис - 1 ст.; яйця курячі - 4 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; зелений горошок - 55 г; кетчуп. Приготування Перед тим, як приготувати омурайсу, займемося начинкою для нього. На шматочку вершкового масла карамелізуємо подрібнену ріпчасту цибулю додаємо до нього часник. На цьому ж етапі на сковороду відправляється зелений горошок і скибочки свіжих печериць. Як тільки овочі будуть готові, кладемо нарізане кубиками куряче філе і чекаємо, поки вона схопиться зі всіх сторін. Коли курка буде готова, змішуємо її з рисом і соусом. В якості останнього можна використовувати соєвий соус, але самі японці воліють додавати кетчуп.
Яйця збиваємо з дрібкою солі і обсмажуємо на маслі до тих пір, поки краю омлету не схопляться. В центр викладаємо рисову начинку, звертаємо омурайсу і перекладаємо його на сковороду. Подаємо блюдо гарячим в компанії з кетчупом .