Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Закуски з печінки

Закуски з печінки

17-03-2015, 18:26
2 696
Закуски з печінки
Того, хто не любить печінку, просто не пощастило - значить, він не пробував її правильно і смачно приготованою. Продукт це надзвичайно корисний і потрібний нашому організму, тому дуже бажано хоча б зрідка включати його в свій раціон. Зараз ми вам підкажемо цікаві рецепти закусок з печінки. Впевнені, ви будете в захваті, вони сподобаються навіть тим, хто раніше не жалував даний продукт.

Закуска з печінки тріски


Інгредієнти:

  • розсипчастий сир - 200 г;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • печінка тріски - 200 г;

  • листя салату - 4 шт.


  • Приготування
    Очищені волоські горіхи подрібнюємо в блендері. З'єднуємо сир і печінка тріски, попередньо зливши з неї рідину. Гарненько все це перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Руки змочуємо у воді, формуємо невеличкі кульки і обвалюють їх в подрібнених горіхах. На плоске блюдо викладаємо листя зеленого салату, зверху розміщуємо закуску з печінки тріски і сиру. Хвилин на 20 ставимо в холодильник, а потім подаємо до столу.

    Закуска з яловичої печінки


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • цибуля - 200 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • яблука - 2 шт.;

  • сіль, чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінка моєму, очищаємо від плівок, нарізаємо скибочками, злегка відбиваємо. Потім посипаємо перцем і сіллю, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків до готовності. Після цього викладаємо на серветку, щоб зайвий жир стік. Ріжемо кільцями цибулю і також обсмажуємо його до придбання золотистого кольору. Тепер беремо яблука, акуратно вирізаємо серцевину, а потім нарізаємо кільцями й обсмажуємо в тому маслі, в якому смажився лук. На блюдо спочатку викладаємо смажену цибулю, а потім скибочки печінки і яблук, чергуючи шари.

    Закуска з курячої печінки


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • морква - 150 г;

  • цибуля - 100 г;

  • мариновані корнішони - 3 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • майонез;

  • сіль, чорний мелений перець;

  • рослинна олія;

  • листя пекінської капусти;

  • зелень кропу і петрушки.


  • Приготування
    Промиту і обсушену печінка нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо її на рослинній олії на сильному вогні, помішуючи, 2 хвилини. Потім вогонь робимо мінімальним, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо печінка ще хвилин 10. Після цього додаємо за смаком перець, сіль і перемішуємо.
    Охолоджену печінку нарізаємо кубиками, так само ріжемо і відварені круто яйця. Подрібнюємо цибулю, а корнішони ріжемо тонкою соломкою, моркву тремо на крупній тертці і обсмажуємо разом з цибулею на рослинному маслі. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і добре перемішуємо. Пекінську капусту розбираємо по листочкам, відрізаємо частину листа біля підніжжя, там, де потовщення. Розкладаємо листочки на плоске блюдо і зверху викладаємо підготовлену закуску з курячої печінки. Зверху посипаємо подрібненою зеленню.

    Закуска з свинячої печінки


    Інгредієнти:

  • печінка свиняча - 1 кг;

  • сир плавлений - 150 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • морква - 150 г;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • цибуля - 100 г;

  • рослинна олія;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Закуски з печінки
    Печінка очистити від плівок, нарізаємо шматочками і відварюємо до готовності. Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Печінку разом з овочами подрібнюємо в блендері, за смаком додаємо сіль і перець і добре перемішуємо.
    Викладаємо отриману масу на пергамент шаром товщиною до 1 див. Часник подрібнюємо і змішуємо його з плавленим сиром і вершковим маслом. Наносимо отриману масу на печінковий шар. Згортаємо рулет, загортаємо його в пергамент і ставимо в холодильник години на 2 потім дістаємо, нарізаємо шматочками і подаємо холодну закуску з печінки до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з печінкою і огірками
    Салат з печінкою і огірками
    Якщо у вас планується святкове застілля, або ви просто чекаєте приходу гостей і не знаєте, чим їх здивувати і вразити, в цьому випадку вам неодмінно
    Салат з печінки з яйцем
    Салат з печінки з яйцем
    Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових
    Печінка в клярі
    Печінка в клярі
    Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як