Того, хто не любить печінку, просто не пощастило - значить, він не пробував її правильно і смачно приготованою. Продукт це надзвичайно корисний і потрібний нашому організму, тому дуже бажано хоча б зрідка включати його в свій раціон. Зараз ми вам підкажемо цікаві рецепти закусок з печінки. Впевнені, ви будете в захваті, вони сподобаються навіть тим, хто раніше не жалував даний продукт.
Закуска з печінки тріски
Інгредієнти: розсипчастий сир - 200 г; волоські горіхи - 100 г; печінка тріски - 200 г; листя салату - 4 шт. Приготування Очищені волоські горіхи подрібнюємо в блендері. З'єднуємо сир і печінка тріски, попередньо зливши з неї рідину. Гарненько все це перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Руки змочуємо у воді, формуємо невеличкі кульки і обвалюють їх в подрібнених горіхах. На плоске блюдо викладаємо листя зеленого салату, зверху розміщуємо закуску з печінки тріски і сиру. Хвилин на 20 ставимо в холодильник, а потім подаємо до столу.
Закуска з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; цибуля - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; рослинна олія - 50 мл; яблука - 2 шт.; сіль, чорний перець - за смаком. Приготування Печінка моєму, очищаємо від плівок, нарізаємо скибочками, злегка відбиваємо. Потім посипаємо перцем і сіллю, обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох боків до готовності. Після цього викладаємо на серветку, щоб зайвий жир стік. Ріжемо кільцями цибулю і також обсмажуємо його до придбання золотистого кольору. Тепер беремо яблука, акуратно вирізаємо серцевину, а потім нарізаємо кільцями й обсмажуємо в тому маслі, в якому смажився лук. На блюдо спочатку викладаємо смажену цибулю, а потім скибочки печінки і яблук, чергуючи шари.
Закуска з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; морква - 150 г; цибуля - 100 г; мариновані корнішони - 3 шт.; яйця - 3 шт.; майонез; сіль, чорний мелений перець; рослинна олія; листя пекінської капусти; зелень кропу і петрушки. Приготування Промиту і обсушену печінка нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо її на рослинній олії на сильному вогні, помішуючи, 2 хвилини. Потім вогонь робимо мінімальним, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо печінка ще хвилин 10. Після цього додаємо за смаком перець, сіль і перемішуємо.
Охолоджену печінку нарізаємо кубиками, так само ріжемо і відварені круто яйця. Подрібнюємо цибулю, а корнішони ріжемо тонкою соломкою, моркву тремо на крупній тертці і обсмажуємо разом з цибулею на рослинному маслі. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез і добре перемішуємо. Пекінську капусту розбираємо по листочкам, відрізаємо частину листа біля підніжжя, там, де потовщення. Розкладаємо листочки на плоске блюдо і зверху викладаємо підготовлену закуску з курячої печінки. Зверху посипаємо подрібненою зеленню.
Закуска з свинячої печінки
Інгредієнти: печінка свиняча - 1 кг; сир плавлений - 150 г; масло вершкове - 150 г; морква - 150 г; часник - 1-2 зубчики; цибуля - 100 г; рослинна олія; сіль - за смаком. Приготування Печінка очистити від плівок, нарізаємо шматочками і відварюємо до готовності. Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо їх на рослинному маслі. Печінку разом з овочами подрібнюємо в блендері, за смаком додаємо сіль і перець і добре перемішуємо.
Викладаємо отриману масу на пергамент шаром товщиною до 1 див. Часник подрібнюємо і змішуємо його з плавленим сиром і вершковим маслом. Наносимо отриману масу на печінковий шар. Згортаємо рулет, загортаємо його в пергамент і ставимо в холодильник години на 2 потім дістаємо, нарізаємо шматочками і подаємо холодну закуску з печінки до столу.