Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Помідори, запечені з сиром

Помідори, запечені з сиром

17-03-2015, 16:07
3 571
Помідори, запечені з сиром
Запечені помідори можуть стати ситним сніданком, зручним перекусом, або доповненням до вечері. Гармонійно така закуска буде виглядати і на святковому столі, а її апетитний зовнішній вигляд і простий смак гарантовано сподобається гостям.

Рецепт запечених помідорів із сиром


Інгредієнти:

  • томати - 4 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сир асьяго - 30 г;

  • сир пармезан - 30 г;

  • суміш італійських трав - 1 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 210 градусів. Помідори розрізаємо навпіл, а половинки укладаємо на деко, покрите пергаментним папером. У невеликій мисочці змішуємо олію з пропущеним через прес часником. За допомогою кулінарної кисті масляну суміш наносимо на поверхню томатів і приправляємо їх зверху сіллю і перцем. Обидва види сиру натираємо змішуємо. Покриваємо зрізи помідор сирною сумішшю і посипаємо сухими італійськими травами. Запікаємо томати в духовці 15-18 хвилин або до тих пір, поки самі плоди не стануть м'якими, а сир не схопиться золотистою скоринкою.

    Як приготувати помідори, запечені з сиром?


    Інгредієнти:

  • помідори - 8 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • сир фета - 350 г;

  • свіжий базилік і петрушка;

  • чорний перець.


  • Приготування
    Зрізаємо з томатів капелюшки і акуратно, за допомогою чайної ложки, виймаємо м'якоть з насінням, залишаючи цілими лише стінки плоду. Розминаємо виделкою фету зі збитими яйцями і подрібненою свіжою зеленню. Сіль в даному випадку не знадобиться, оскільки сир солоний сам по собі, досить буде лише приправити сирну начинку перцем. Тепер начиняємо порожнини в томатах сирною масою.
    В глибоке деко для випічки наливаємо 1/2 склянки води, розміщуємо томати і ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку. Як тільки помідори стануть м'якими - страва готова.

    Помідори, запечені з сиром моцарелла


    Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • Помідори, запечені з сиром

  • томати - 4 шт.;

  • свіжий базилік;

  • часник - 4 зубчики;

  • сир моцарелла - 8 шт.;

  • соус песто - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Помідори нарізаємо товстими кружечками і викладаємо на змащене олією деко. Змащуємо сумішшю шматочки масла з часником, а поверх розподіляємо шар соусу песто . Покриваємо томати шматочками моцарели і ставимо в розігріту до 210 градусів духовку на 20 хвилин.
    Помідори, запечені під сиром, готові! Залишається лише посипати їх подрібненим базиліком і подати до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Філе під сиром в духовці
    Філе під сиром в духовці
    Куряча грудка запечена під сиром в духовці - оригінальне і ситне блюдо, яке можна подати як на обід в недільний день, так і на святкове торжество.
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Баклажани, запечені в духовці
    Баклажани, запечені в духовці
    Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
    Гриби, запечені з сиром
    Гриби, запечені з сиром
    Гриби, звичайно ж, смачні самі по собі, але в доповненні з м'ясом, овочами або сиром - страва виходить дійсно дивовижним і ароматним. Давайте
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Помідори, фаршировані селерою
    Помідори, фаршировані селерою
    Помідори, фаршировані селерою - це чудова закуска на фуршетний та святковий стіл. Давайте розберемо кілька варіантів цієї оригінальної смакоту, яка