Запечені помідори можуть стати ситним сніданком, зручним перекусом, або доповненням до вечері. Гармонійно така закуска буде виглядати і на святковому столі, а її апетитний зовнішній вигляд і простий смак гарантовано сподобається гостям.
Рецепт запечених помідорів із сиром
Інгредієнти: томати - 4 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; сир асьяго - 30 г; сир пармезан - 30 г; суміш італійських трав - 1 1/2 ч. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 210 градусів. Помідори розрізаємо навпіл, а половинки укладаємо на деко, покрите пергаментним папером. У невеликій мисочці змішуємо олію з пропущеним через прес часником. За допомогою кулінарної кисті масляну суміш наносимо на поверхню томатів і приправляємо їх зверху сіллю і перцем. Обидва види сиру натираємо змішуємо. Покриваємо зрізи помідор сирною сумішшю і посипаємо сухими італійськими травами. Запікаємо томати в духовці 15-18 хвилин або до тих пір, поки самі плоди не стануть м'якими, а сир не схопиться золотистою скоринкою.
Як приготувати помідори, запечені з сиром?
Інгредієнти: помідори - 8 шт.; яйця - 4 шт.; сир фета - 350 г; свіжий базилік і петрушка; чорний перець. Приготування Зрізаємо з томатів капелюшки і акуратно, за допомогою чайної ложки, виймаємо м'якоть з насінням, залишаючи цілими лише стінки плоду. Розминаємо виделкою фету зі збитими яйцями і подрібненою свіжою зеленню. Сіль в даному випадку не знадобиться, оскільки сир солоний сам по собі, досить буде лише приправити сирну начинку перцем. Тепер начиняємо порожнини в томатах сирною масою.
В глибоке деко для випічки наливаємо 1/2 склянки води, розміщуємо томати і ставимо все в розігріту до 200 градусів духовку. Як тільки помідори стануть м'якими - страва готова.
Помідори, запечені з сиром моцарелла
Інгредієнти: оливкова олія; томати - 4 шт.; свіжий базилік; часник - 4 зубчики; сир моцарелла - 8 шт.; соус песто - 4 ст. ложки. Приготування Помідори нарізаємо товстими кружечками і викладаємо на змащене олією деко. Змащуємо сумішшю шматочки масла з часником, а поверх розподіляємо шар соусу песто . Покриваємо томати шматочками моцарели і ставимо в розігріту до 210 градусів духовку на 20 хвилин.
Помідори, запечені під сиром, готові! Залишається лише посипати їх подрібненим базиліком і подати до столу.