Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буряк, фарширована овочами

Буряк, фарширована овочами

17-03-2015, 15:38
748
Буряк, фарширована овочами
Хочеться приготувати щось нетривіальне, цікаве смачне і корисне, і щоб пісне, і легке
Дивовижне незвичайне блюдо - буряк, фарширована овочами. Цей рецепт, безумовно, зацікавить вегетаріанців різного спрямування і тих, хто поститься. Буряк, яку ми будемо фарширувати, можна відварити і фарширувати підготовленими тим чи іншим способом овочами, або нафарширувати сирий буряк сирими овочами і запекти, або запекти буряк і нафарширувати окремо підготовленими овочами.

Запечена буряк, фарширована овочами і рисом


Інгредієнти:

  • коренеплоди буряка невеликі (зручніше довгастої форми) - 3-4 шт.;

  • рис зварений - 05 склянки;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції сухі мелені;

  • масло рослинне або натуральне вершкове топлене;

  • зелень для оформлення.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо начинку. Очистимо й наріжемо дрібно цибулю і моркву. Злегка спассеруем в сковороді цибулю, потім додати моркву і протушкуйте протягом 15 хвилин, щоб цибуля стала смачніше, а морква встигла просочитися жиром (так вона краще засвоюється). Приправимо спеціями, трохи присолим і змішаємо з вареним рисом .
    Буряк ретельно вимиємо холодною водою, зріжемо хвостики і залишки гички, очистимо овочевим ножем, разрежем кожен коренеплід уздовж навпіл і зробимо в кожній з половинок поглиблення. Будьте акуратні, буряковий сік яскравий і досить стійкий природний барвник (плями нормально видаляються за допомогою лимонного соку або розчину лимонної кислоти).
    У нас вийшли «човники» з половинок буряків, викладаємо їх у вогнетривку форму. Закладаємо в «човники» начинку з допомогою ложки.
    Круглу буряки краще фарширувати цілком: потрібно з одного боку зрізати частину так, щоб плід можна було поставити в форму, а з іншого - зробити поглиблення під начинку. У цьому випадку беріть дрібні коренеплоди.
    Запікаємо буряк в письмовій формі протягом близько 40-60 хвилин (краще під кришкою). Подаємо запечену фаршировану буряк , прикрасивши зеленню, під соусом сметанно-часниковим або сметанно-часниково-горіховим - буде дуже смачно. Для приготування соусів з горіхами їх треба подрібнити максимально.
    Перед запіканням ще неочищену і неразрезанную буряк
    Буряк, фарширована овочами
    можна підварити в протягом 10-20 хвилин (тоді вона буде м'якше), а вже потім очистити, розрізати і фарширувати. Можна просто проварити буряк перед фарширування протягом 40 хвилин, фарширувати і не запікати. Це блюдо можна подати з малосольною оселедцем.
    Невегетарианци і непостящиеся можуть видозмінити рецепт під свої смаки і приготувати буряк, фарширований овочами, рисом і телятиною. Коли пассеруете цибулю і моркву (див. вище), додайте в сковороду фаршу з телятини і протушкувати все разом, потім змішати з вареним рисом і фаршируйте підготовлену буряк. Також до складу начинки можна включити яйце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована буряк
    Тушкована буряк
    Страви з буряка завжди займали особливе місце в дієтичному меню. Володіючи приємним смаком і ніжною текстурою, тушкована буряк впишеться не тільки в
    Запечена буряк
    Запечена буряк
    Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
    Фарширований буряк
    Фарширований буряк
    Якщо вам набридло на кожній сімейне торжество готувати чергову оселедець «під шубою», спробуйте наші незвичайні рецепти фаршированої буряків.
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Буряк в скороварці
    Буряк в скороварці
    Новітня кулінарна техніка суттєво полегшує життя нашим домогосподаркам. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати буряк в скороварці. Читайте
    Вінегрет з солоним оселедцем
    Вінегрет з солоним оселедцем
    Вінегрет з оселедцем Вінегрет відноситься до холодних закусок. За кордоном його називають «російським салатом». Можна зробити його виключно овочевим,