Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинцевий пиріг

Млинцевий пиріг

17-03-2015, 15:24
837
Млинцевий пиріг
Млинцеві пироги або торти, зазвичай готують, чергуючи прісні або дріжджові млинці з улюбленою начинкою. Урізноманітнює кожен торт саме начинка, яка може бути приготована практично з чого завгодно: паштети, варення і джеми, нарізані овочі і м'ясо, мед і крем, риба і морепродукти - все піде в хід при приготуванні цього смачного страви. Сьогодні ми розглянемо самі смачні рецепти млинцевих пирогів, які однозначно припадуть вам до смаку.

Млинцевий пиріг з сиром


Ніжний млинцевий пиріг з сиром має цікавий зовнішній вигляд і приємний смак, що нагадує сирну запіканку - саме те до чашки ароматного чаю.
Інгредієнти:
Для млинців:

  • молоко - 500 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • олія - для смаження.


  • Для начинки:

  • сир - 200 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • персики (консервовані) - 100 г;

  • сметана - 100 р.


  • Приготування
    Основна частина млинцевого пирога - це, звичайно ж, млинці, тому почнемо з їх приготування. У глибоку миску вбиваємо яйця і збиваємо їх з цукром і сіллю, після додаємо молоко. Просіяне борошно порційно підсипаємо до яєчно-молочної суміші, стежимо, щоб не було грудочок. Кількість борошна може варіювати в залежності від її вологості, тому насипаємо до тих пір, поки не отримаємо консистенцію нежирного кефіру. Готове тісто виливаємо на злегка змащену маслом сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Якщо ви хочете отримати «ажурні млинці» - виливайте тісто на розігріту сковороду, а якщо ні, то готуйте на помірному вогні. Для даного рецепту нам знадобиться близько 10 млинців.
    Для начинки сир і цукор змішати з одним яйцем, гарненько розтираємо і додаємо нарізану персик. Наносимо смугу сирної суміші на середину млинця і загортаємо трубочкою. «Млинцеві сигари» викладаємо в жароміцний посуд і рівномірно покриваємо сумішшю з яєць, цукру і сметани. Такий млинцевий пиріг готується протягом 20-25 хвилин при 180 градусах.

    Млинцевий пиріг з капустою


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування
    Смажимо млинці по першому рецепту.
    Готуємо начинку, попередньо обсмаживши цибулю і гриби з нашаткованої капусти. Нашу зажарку заливаємо 1/2 склянки води і тушкуємо до м'якості з додаванням сметани. Знову чергуємо шари млинців і капусти, а перед запіканням заливаємо торт сумішшю яйця і соловой ложки сметани, готуємо в духовці 25 хвилин при 200 градусах. Для краси торт можна посипати сиром і дати йому розтанути.

    Млинцевий торт з шинкою


    Інгредієнти:
    Для соусу:

  • борошно - 1/2 ст.;

  • молоко - 1 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 60 г;

  • сир твердий - 60 р.

  • сіль, білий перець, мускатний горіх.


  • Для начинки:

  • шинка - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень - 1/2 пучка.


  • Приготування
    Спочатку готуємо соус Бешамель: для цього на вершковому маслі обсмажуємо борошно до золотистого кольору, потім потроху підливаємо молоко, постійно помішуючи. Даємо майбутнього соусу загуснути протягом 7-10 хвилин, заправляємо спеціями і жменею тертого сиру. Шинку нарізаємо соломкою і обсмажуємо з цибулею і часником. На приготовані за раніше описаним рецептом млинці наносимо шар густого соусу і присипаємо смаженою шинкою. Чергуємо начинку і млинці, верхній шар змащуємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо млинцевий пиріг з шинкою в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Готовий торт прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

    Млинцевий пиріг з помідорами


    Млинцевий торт з помідорами - наша відповідь італійської піци, так що якщо вам приїлися неаполітанські шедеври, зробіть меню традиційним російським блюдом.
    Інгредієнти:

  • помідори - 5-6 шт.;

  • сир - 250 г;
  • Млинцевий пиріг

  • часник - 2 зубчики;

  • кріп - 1/2 пучка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Готуємо млинці по першому рецептом. Для начинки подрібнюємо сир, часник, зелень і спеції в блендері, за бажанням, масу можна заправити майонезом або оливковою олією для зв'язки. Кожен млинець змащуємо отриманої сирною масою і накриваємо тонкими скибочками помідор, чергуємо млинці начинку. Сформований торт ставимо в духовку на 180 градусів і чекаємо, поки не розплавиться сир (5-7 хвилин). Готовий торт посипаємо залишилася зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Млинцевий торт з грибами
    Млинцевий торт з грибами
    Млинці - смачне блюдо, яке подають з різноманітними начинками. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення млинцевого торта з
    Млинцевий торт з куркою
    Млинцевий торт з куркою
    Млинцевий пиріг з куркою - відмінне блюдо. Його можна готувати й на масницю, коли млинців на столі дуже багато, і в будь який інший час, перетворивши
    Млинцевий торт з печінкою
    Млинцевий торт з печінкою
    Млинцевий торт - це чудова і оригінальна закуска, готувати яку можна досить часто, оскільки варіантів начинки у цієї страви безліч. Сьогодні ми
    Як приготувати млинцевий торт?
    Як приготувати млинцевий торт?
    Рецептів млинцевого торта багато, тому ми продовжуємо їх розглядати. Сьогодні поговоримо про те, як зробити пиріг з млинців з сьомгою, грибами і
    Млинці з капустою
    Млинці з капустою
    Доступний і простий рецепт млинців з капустою завжди можна доповнити улюбленими інгредієнтами: грибами, м'ясом, або іншими овочами. У цій статті ми
    Млинцевий шоколадний торт
    Млинцевий шоколадний торт
    Любите млинці у всіляких варіаціях? Думаєте, що перепробували всі рецепти? Як би не так! Ми підібрали для вас деякі варіації на тему млинцевого