Млинцеві пироги або торти, зазвичай готують, чергуючи прісні або дріжджові млинці з улюбленою начинкою. Урізноманітнює кожен торт саме начинка, яка може бути приготована практично з чого завгодно: паштети, варення і джеми, нарізані овочі і м'ясо, мед і крем, риба і морепродукти - все піде в хід при приготуванні цього смачного страви. Сьогодні ми розглянемо самі смачні рецепти млинцевих пирогів, які однозначно припадуть вам до смаку.
Млинцевий пиріг з сиром
Ніжний млинцевий пиріг з сиром має цікавий зовнішній вигляд і приємний смак, що нагадує сирну запіканку - саме те до чашки ароматного чаю.
Інгредієнти: Для млинців:
молоко - 500 мл; яйця - 2 шт.; борошно - 250 г; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; олія - для смаження. Для начинки:
сир - 200 г; цукор - 3 ст. ложки; яйця - 3 шт.; персики (консервовані) - 100 г; сметана - 100 р. Приготування Основна частина млинцевого пирога - це, звичайно ж, млинці, тому почнемо з їх приготування. У глибоку миску вбиваємо яйця і збиваємо їх з цукром і сіллю, після додаємо молоко. Просіяне борошно порційно підсипаємо до яєчно-молочної суміші, стежимо, щоб не було грудочок. Кількість борошна може варіювати в залежності від її вологості, тому насипаємо до тих пір, поки не отримаємо консистенцію нежирного кефіру. Готове тісто виливаємо на злегка змащену маслом сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору. Якщо ви хочете отримати «ажурні млинці» - виливайте тісто на розігріту сковороду, а якщо ні, то готуйте на помірному вогні. Для даного рецепту нам знадобиться близько 10 млинців.
Для начинки сир і цукор змішати з одним яйцем, гарненько розтираємо і додаємо нарізану персик. Наносимо смугу сирної суміші на середину млинця і загортаємо трубочкою. «Млинцеві сигари» викладаємо в жароміцний посуд і рівномірно покриваємо сумішшю з яєць, цукру і сметани. Такий млинцевий пиріг готується протягом 20-25 хвилин при 180 градусах.
Млинцевий пиріг з капустою
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; печериці - 250 г; яйце - 1 шт.; сметана - 4 ст. ложки; сіль, перець, рослинна олія. Приготування Смажимо млинці по першому рецепту.
Готуємо начинку, попередньо обсмаживши цибулю і гриби з нашаткованої капусти. Нашу зажарку заливаємо 1/2 склянки води і тушкуємо до м'якості з додаванням сметани. Знову чергуємо шари млинців і капусти, а перед запіканням заливаємо торт сумішшю яйця і соловой ложки сметани, готуємо в духовці 25 хвилин при 200 градусах. Для краси торт можна посипати сиром і дати йому розтанути.
Млинцевий торт з шинкою
Інгредієнти: Для соусу:
борошно - 1/2 ст.; молоко - 1 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 60 г; сир твердий - 60 р. сіль, білий перець, мускатний горіх. Для начинки:
шинка - 400 г; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; зелень - 1/2 пучка. Приготування Спочатку готуємо соус Бешамель: для цього на вершковому маслі обсмажуємо борошно до золотистого кольору, потім потроху підливаємо молоко, постійно помішуючи. Даємо майбутнього соусу загуснути протягом 7-10 хвилин, заправляємо спеціями і жменею тертого сиру. Шинку нарізаємо соломкою і обсмажуємо з цибулею і часником. На приготовані за раніше описаним рецептом млинці наносимо шар густого соусу і присипаємо смаженою шинкою. Чергуємо начинку і млинці, верхній шар змащуємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо млинцевий пиріг з шинкою в духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Готовий торт прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!
Млинцевий пиріг з помідорами
Млинцевий торт з помідорами - наша відповідь італійської піци, так що якщо вам приїлися неаполітанські шедеври, зробіть меню традиційним російським блюдом.
Інгредієнти: помідори - 5-6 шт.; сир - 250 г; часник - 2 зубчики; кріп - 1/2 пучка; сіль, перець. Приготування Готуємо млинці по першому рецептом. Для начинки подрібнюємо сир, часник, зелень і спеції в блендері, за бажанням, масу можна заправити майонезом або оливковою олією для зв'язки. Кожен млинець змащуємо отриманої сирною масою і накриваємо тонкими скибочками помідор, чергуємо млинці начинку. Сформований торт ставимо в духовку на 180 градусів і чекаємо, поки не розплавиться сир (5-7 хвилин). Готовий торт посипаємо залишилася зеленню.