Вівсяні млинці
Всі ми знаємо про користь вівсяної крупи. Вона багата вітамінами і мікроелементами, в ній багато вуглеводів - відмінного джерела енергії. Регулярне вживання вівсянки захистить наш організм від захворювань серця, крові і судин.Завдяки вмісту вітаміну вона благотворно впливає на травлення і шкіру, а за рахунок вітамінів А і Е є антиоксидантом. Загалом, важко переоцінити користь вівсяної крупи, тому потрібно намагатися, щоб вона була присутня в нашому раціоні як можна частіше. При цьому з неї можна готувати не тільки кашу. Перемелену вівсяну крупу широко застосовують в кулінарії: з неї печуть печиво, смажать млинці. Ось на останньому ласощах ми зупинимося докладніше розповімо, як приготувати вівсяні млинці.
Інгредієнти:
борошно вівсяна - 400 г;
дріжджі свіжі - 10 г;
молоко - 450 мл;
жовтки - 6 шт;
білки - 4 шт.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Якщо ви купили готову вівсяну муку, чудово. Якщо ж ви не знайшли її в продажу, не біда, можна приготувати її самостійно, перемоловши вівсяні пластівці в кавомолці.
Молоко підігріваємо до температури приблизно 37 градусів, розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Тим часом вівсяне борошно просіваємо в миску, додаємо підійшли дріжджі, вимішуємо і ставимо хвилин на 40 у тепле місце. Жовтки збиваємо, додаємо потроху цукор. А охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі. Тепер у наше тісто вливаємо жовткову масу, додаємо пряжене молоко і акуратно вводимо збиті білки. Тісто вимішуємо. Смажимо млинці на розпеченій сковороді з двох сторін.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці - 200 г;
манна крупа - 200 г;
кефір - 500 мл;
яйця - 3 шт.;
мед - 30 г;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сода - 05 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
З'єднуємо вівсянку і манку і заливаємо кефіром. Перемішуємо і залишаємо на 2 години, щоб крупи просочилися і набрякли. Яйця збиваємо з цукром і додаємо мед.
Коли крупи добре просочаться, з'єднуємо їх з збитими яйцями, додаємо сіль і соду, масло рослинне. Тісто виходить середньої густоти. Сковороду змащуємо маслом і смажимо млинці. Коли млинці з вівсяних пластівців будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.
Млинці з вівсяної муки
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви купили готову вівсяну муку, чудово. Якщо ж ви не знайшли її в продажу, не біда, можна приготувати її самостійно, перемоловши вівсяні пластівці в кавомолці.
Молоко підігріваємо до температури приблизно 37 градусів, розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Тим часом вівсяне борошно просіваємо в миску, додаємо підійшли дріжджі, вимішуємо і ставимо хвилин на 40 у тепле місце. Жовтки збиваємо, додаємо потроху цукор. А охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі. Тепер у наше тісто вливаємо жовткову масу, додаємо пряжене молоко і акуратно вводимо збиті білки. Тісто вимішуємо. Смажимо млинці на розпеченій сковороді з двох сторін.
Млинці з вівсяних пластівців з манкою
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо вівсянку і манку і заливаємо кефіром. Перемішуємо і залишаємо на 2 години, щоб крупи просочилися і набрякли. Яйця збиваємо з цукром і додаємо мед.
Коли крупи добре просочаться, з'єднуємо їх з збитими яйцями, додаємо сіль і соду, масло рослинне. Тісто виходить середньої густоти. Сковороду змащуємо маслом і смажимо млинці. Коли млинці з вівсяних пластівців будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вівсяна каша на молоці - рецепт
Надзвичайно корисним і поживним сніданком, звичайно ж, є каші. Їх готують з різними крупами: рисом, манкою, гречкою, пшоном, перловкою. Давайте з
Медові оладки
Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
Вівсяні оладки
Оладки з вівсянки, можливо не саме дієтичне блюдо, яке можна приготувати з цих пластівців, але однозначно одне з найсмачніших. Поспішайте випробувати
Млинці з ікрою
Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
Пшоняні млинці
Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
Заварні гречані млинці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. А чи знаєте ви, що їх можна приготувати з гречаної муки? Ні, тоді давайте розберемося, як спекти дивовижні