Вернуться назад Распечатать

Вівсяні млинці

Вівсяні млинці
Всі ми знаємо про користь вівсяної крупи. Вона багата вітамінами і мікроелементами, в ній багато вуглеводів - відмінного джерела енергії. Регулярне вживання вівсянки захистить наш організм від захворювань серця, крові і судин.Завдяки вмісту вітаміну вона благотворно впливає на травлення і шкіру, а за рахунок вітамінів А і Е є антиоксидантом. Загалом, важко переоцінити користь вівсяної крупи, тому потрібно намагатися, щоб вона була присутня в нашому раціоні як можна частіше. При цьому з неї можна готувати не тільки кашу. Перемелену вівсяну крупу широко застосовують в кулінарії: з неї печуть печиво, смажать млинці. Ось на останньому ласощах ми зупинимося докладніше розповімо, як приготувати вівсяні млинці.

Млинці з вівсяної муки


Інгредієнти:

  • борошно вівсяна - 400 г;

  • дріжджі свіжі - 10 г;

  • молоко - 450 мл;

  • жовтки - 6 шт;

  • білки - 4 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Якщо ви купили готову вівсяну муку, чудово. Якщо ж ви не знайшли її в продажу, не біда, можна приготувати її самостійно, перемоловши вівсяні пластівці в кавомолці.
    Молоко підігріваємо до температури приблизно 37 градусів, розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Тим часом вівсяне борошно просіваємо в миску, додаємо підійшли дріжджі, вимішуємо і ставимо хвилин на 40 у тепле місце. Жовтки збиваємо, додаємо потроху цукор. А охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі. Тепер у наше тісто вливаємо жовткову масу, додаємо пряжене молоко і акуратно вводимо збиті білки. Тісто вимішуємо. Смажимо млинці на розпеченій сковороді з двох сторін.

    Млинці з вівсяних пластівців з манкою


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 200 г;

  • манна крупа - 200 г;

  • кефір - 500 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • мед - 30 г;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;
  • Вівсяні млинці

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    З'єднуємо вівсянку і манку і заливаємо кефіром. Перемішуємо і залишаємо на 2 години, щоб крупи просочилися і набрякли. Яйця збиваємо з цукром і додаємо мед.
    Коли крупи добре просочаться, з'єднуємо їх з збитими яйцями, додаємо сіль і соду, масло рослинне. Тісто виходить середньої густоти. Сковороду змащуємо маслом і смажимо млинці. Коли млинці з вівсяних пластівців будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.