Всі ми знаємо про користь вівсяної крупи. Вона багата вітамінами і мікроелементами, в ній багато вуглеводів - відмінного джерела енергії. Регулярне вживання вівсянки захистить наш організм від захворювань серця, крові і судин.Завдяки вмісту вітаміну вона благотворно впливає на травлення і шкіру, а за рахунок вітамінів А і Е є антиоксидантом. Загалом, важко переоцінити користь вівсяної крупи, тому потрібно намагатися, щоб вона була присутня в нашому раціоні як можна частіше. При цьому з неї можна готувати не тільки кашу. Перемелену вівсяну крупу широко застосовують в кулінарії: з неї печуть печиво, смажать млинці. Ось на останньому ласощах ми зупинимося докладніше розповімо, як приготувати вівсяні млинці.
Млинці з вівсяної муки
Інгредієнти: борошно вівсяна - 400 г; дріжджі свіжі - 10 г; молоко - 450 мл; жовтки - 6 шт; білки - 4 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Якщо ви купили готову вівсяну муку, чудово. Якщо ж ви не знайшли її в продажу, не біда, можна приготувати її самостійно, перемоловши вівсяні пластівці в кавомолці.
Молоко підігріваємо до температури приблизно 37 градусів, розчиняємо в ньому дріжджі і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Тим часом вівсяне борошно просіваємо в миску, додаємо підійшли дріжджі, вимішуємо і ставимо хвилин на 40 у тепле місце. Жовтки збиваємо, додаємо потроху цукор. А охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі. Тепер у наше тісто вливаємо жовткову масу, додаємо пряжене молоко і акуратно вводимо збиті білки. Тісто вимішуємо. Смажимо млинці на розпеченій сковороді з двох сторін.
Млинці з вівсяних пластівців з манкою
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 200 г; манна крупа - 200 г; кефір - 500 мл; яйця - 3 шт.; мед - 30 г; масло рослинне - 3 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; цукор - 2 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування З'єднуємо вівсянку і манку і заливаємо кефіром. Перемішуємо і залишаємо на 2 години, щоб крупи просочилися і набрякли. Яйця збиваємо з цукром і додаємо мед.
Коли крупи добре просочаться, з'єднуємо їх з збитими яйцями, додаємо сіль і соду, масло рослинне. Тісто виходить середньої густоти. Сковороду змащуємо маслом і смажимо млинці. Коли млинці з вівсяних пластівців будуть готові, змащуємо їх розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.