Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ажурні млинці - рецепт

Ажурні млинці - рецепт

17-03-2015, 14:34
485
Ажурні млинці - рецепт
Млинці - це унікальне блюдо, яке люблять і дорослі і діти. Вони бувають і солодкими, і прісними, їх можна їсти як окремо, так і з будь-якими начинками і топінгами. Якщо ви любите цю страву, ми розповімо, як приготувати тонкі ажурні млинці.

Ажурні млинці - рецепт


Інгредієнти:

  • кефір - 500 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 3-4 ст. ложки;

  • борошно - 250-300 г;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • крутий окріп - 1 ст.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити ажурні млинці кефір та яйця потрібно дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. У мисці з'єднайте борошно, яйця, сіль, цукор і кефір, і збийте все віночком, щоб вийшла однорідна маса. Соду розчиніть у крутому окропі, і швидко влийте його в тісто. Добре перемішайте і дайте постояти 10-15 хвилин.
    Після цього додайте в тісто олію, розігрійте сковороду і смажте млинці, зачерпуючи тісто ополоником. Коли краю зарум'яняться перевертайте млинець на іншу сторону і готуйте ще кілька хвилин.

    Ажурні млинці на молоці


    Ажурні млинці на молоці, приготовані за цим рецептом, виходять солодкими, але дуже тонкими і ніжними.
    Інгредієнти:

  • молоко - 3 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 1-2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Яйця, 1 склянка молока, сіль, рослинне масло і цукор збийте вінчиком. Потім поступово всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудок. Потроху вливайте в тісто залишки молока, не перестаючи при цьому заважати його. Дайте тісту 15 хвилин постояти.
    Гарненько розжарте сковороду, не змащуйте нічим, так як в суміші вже є рослинна олія, наливайте трохи тіста і рівномірно розподіливши його по сковороді, смажте млинці. Коли краї трохи підрум'яняться, переверніть млинець на іншу сторону і смажте до готовності.

    Ажурні млинці


    Якщо вам хочеться чогось різноманітного і незвичайного, ми поділимося рецептом, як спекти ажурні млинці з різними візерунками.
    Інгредієнти:

  • вода - 100-150 мл;

  • яйце - 1шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сухе молоко - 1 ст. ложка;

  • розпушувач для тіста - на кінчику ножа;

  • борошно - 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Всі вищевказані інгредієнти з'єднайте і збийте міксером або блендером. Перелийте суміш у звичайну пляшку, в кришці якої зробіть маленьку дірочку, або в спеціальну пляшку, в якій на кришці є тонкий носик з отвором. Сковороду добре розігрійте, але не змащуйте, олія є в тісті.
    Швидкими рухами робіть візерунки прямо на сковороді. При цьому не стримуйте свою фантазію, малюйте колами, сіточкою, наискос або як прийде в голову. Як тільки краї стануть рум'яним перевертайте млинець. Готові вироби поверніть трубочками або конвертами, так буде гарніше, і подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою.

    Ажурні млинці - рецепт з фото


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 2-3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - для смаження.


  • Приготування
    Помістіть в блендер яйця, молоко, сіль, цукор і борошно, і збивайте протягом 2-3 хвилин. Готове тісто перелийте в пластикову пляшку, закрийте кришкою і зробіть у ній невеликий отвір.
    Масло розтопити в мікрохвильовці, а сковороду розжарте на плиті. Візьміть серветку, занурте її в масло і змастіть їм сковороду.
    Налийте тісто в спеціальну пляшку з гострим носом і дірочкою.
    Ажурні млинці - рецепт

    Прямо на сковороду почніть наносити візерунок. Спочатку намалюйте базову форму серця
    Ажурні млинці - рецепт

    Потім довільно заповніть форму хвилястим візерунком.
    Ажурні млинці - рецепт

    Прикрасьте зовнішні межі ажурного млинчика невеликими точками.
    Ажурні млинці - рецепт

    В результаті отримуємо ось такі красиві візерунки до сніданку. Робити такий млинець не складно навіть людині без особливих художніх нахилів, головне - не зволікати, інакше ласощі згорить.
    Ажурні млинці - рецепт

    Подавати таку страву можна прикрасивши карамеллю , медом, або в дуеті з домашнім морозивом .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт млинців на кислому молоці
    Рецепт млинців на кислому молоці
    Кисле молоко не привід для смутку, адже на ньому можна приготувати стільки смакоти! Взяти хоча б млинці на кислому молоці. Вони виходять пишні,
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці на кефірі - рецепт
    Млинці - традиційне і неймовірно смачне блюдо російської кухні, улюблене багатьма. Їх зазвичай подають з медом, варенням, сметаною і т. д. Давайте
    Млинці без соди
    Млинці без соди
    Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
    Млинці на ряжанці
    Млинці на ряжанці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно
    Панкейкі - рецепт
    Панкейкі - рецепт
    Панкейкі - вельми популярний американський сніданок. Готується він з самих звичайних продуктів, тому його з легкістю можна виготовити і в нашій