Млинці - це унікальне блюдо, яке люблять і дорослі і діти. Вони бувають і солодкими, і прісними, їх можна їсти як окремо, так і з будь-якими начинками і топінгами. Якщо ви любите цю страву, ми розповімо, як приготувати тонкі ажурні млинці.
Ажурні млинці - рецепт
Інгредієнти: кефір - 500 мл; яйця - 2 шт.; цукор - 3-4 ст. ложки; борошно - 250-300 г; сіль - 1/2 ч. ложки; крутий окріп - 1 ст.; сода - 1/2 ч. ложки; рослинне масло - 3-4 ст. ложки. Приготування Перед тим, як зробити ажурні млинці кефір та яйця потрібно дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. У мисці з'єднайте борошно, яйця, сіль, цукор і кефір, і збийте все віночком, щоб вийшла однорідна маса. Соду розчиніть у крутому окропі, і швидко влийте його в тісто. Добре перемішайте і дайте постояти 10-15 хвилин.
Після цього додайте в тісто олію, розігрійте сковороду і смажте млинці, зачерпуючи тісто ополоником. Коли краю зарум'яняться перевертайте млинець на іншу сторону і готуйте ще кілька хвилин.
Ажурні млинці на молоці
Ажурні млинці на молоці, приготовані за цим рецептом, виходять солодкими, але дуже тонкими і ніжними.
Інгредієнти: молоко - 3 ст.; борошно - 1 ст.; яйця - 3 шт.; цукор - 1-2 ст. ложки; рослинне масло - 2-3 ст. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Яйця, 1 склянка молока, сіль, рослинне масло і цукор збийте вінчиком. Потім поступово всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не було грудок. Потроху вливайте в тісто залишки молока, не перестаючи при цьому заважати його. Дайте тісту 15 хвилин постояти.
Гарненько розжарте сковороду, не змащуйте нічим, так як в суміші вже є рослинна олія, наливайте трохи тіста і рівномірно розподіливши його по сковороді, смажте млинці. Коли краї трохи підрум'яняться, переверніть млинець на іншу сторону і смажте до готовності.
Ажурні млинці
Якщо вам хочеться чогось різноманітного і незвичайного, ми поділимося рецептом, як спекти ажурні млинці з різними візерунками.
Інгредієнти: вода - 100-150 мл; яйце - 1шт.; цукор - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; сухе молоко - 1 ст. ложка; розпушувач для тіста - на кінчику ножа; борошно - 2-3 ст. ложки. Приготування Всі вищевказані інгредієнти з'єднайте і збийте міксером або блендером. Перелийте суміш у звичайну пляшку, в кришці якої зробіть маленьку дірочку, або в спеціальну пляшку, в якій на кришці є тонкий носик з отвором. Сковороду добре розігрійте, але не змащуйте, олія є в тісті.
Швидкими рухами робіть візерунки прямо на сковороді. При цьому не стримуйте свою фантазію, малюйте колами, сіточкою, наискос або як прийде в голову. Як тільки краї стануть рум'яним перевертайте млинець. Готові вироби поверніть трубочками або конвертами, так буде гарніше, і подавайте до столу, посипавши цукровою пудрою.
Ажурні млинці - рецепт з фото
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; молоко - 1 ст.; борошно - 1 ст.; цукор - 2-3 ст. ложки; сіль - щіпка; вершкове масло - для смаження. Приготування Помістіть в блендер яйця, молоко, сіль, цукор і борошно, і збивайте протягом 2-3 хвилин. Готове тісто перелийте в пластикову пляшку, закрийте кришкою і зробіть у ній невеликий отвір.
Масло розтопити в мікрохвильовці, а сковороду розжарте на плиті. Візьміть серветку, занурте її в масло і змастіть їм сковороду.
Налийте тісто в спеціальну пляшку з гострим носом і дірочкою.
Прямо на сковороду почніть наносити візерунок. Спочатку намалюйте базову форму серця
Потім довільно заповніть форму хвилястим візерунком.
Прикрасьте зовнішні межі ажурного млинчика невеликими точками.
В результаті отримуємо ось такі красиві візерунки до сніданку. Робити такий млинець не складно навіть людині без особливих художніх нахилів, головне - не зволікати, інакше ласощі згорить.
Подавати таку страву можна прикрасивши карамеллю , медом, або в дуеті з домашнім морозивом .