» » Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски
Сирна паска – солодке блюдо, за давньою традицією супроводжує святкування Великого дня і є одним з головних на святковому столі. Основа вироби – сир, який доповнюють компонентами, які поліпшують смак і текстуру солодощі.

Як приготувати сирну паску?


Щоб на чолі великоднього столу стояла ідеальна за всіма параметрами сирна паска, поради по правильному її приготування і поліпшення смаку допоможуть отримати бажаний результат.

  • Сир повинен бути натуральним, високої якості, в ідеалі домашнім.

  • Існує два види виробів: сирі, де використовується термічно не оброблений сир і варені або запечені.

  • Паска з сиру готується в спеціальній формі, застеленому всередині тканинним бавовняним або марлевим відрізу.

  • Додаткові інгредієнти, які часто додають до сиру: сметана, вершки, вершкове масло, згущене молоко, яйця або жовтки.

  • Смаковими наповнювачами ласощі традиційно вважаються сухофрукти, цукати, горіхи, ваніль, рідше шоколад, інші добавки.


  • Сирна паска без випічки

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Виконати рецепт сирної класичної великодня надзвичайно просто. Головне – дотримуватися пропорції інгредієнтів і з усією відповідальністю підійти до їх вибору, віддаючи перевагу тільки продуктам високої якості. Сир перед використанням слід двічі перетерти через сито або пробити блендером до однорідності.
    Інгредієнти:

  • сир – 1 кг;

  • жовтки – 6 шт;

  • вершки густі або сметана – 2 склянки;

  • масло топлене вершкове – 2 склянки;

  • цукор – 2 склянки;

  • ванільний цукор – 2 пакета;

  • сухофрукти, горіхи.


  • Приготування

  • Готують сир.

  • Додають масло, збиті вершки або сметану з цукром, ваніллю і жовтками.

  • Вмішують в основу сухофрукти, горіхи.

  • Перекладають масу у форму з марлею, притискають зверху вантажем і залишають на холоді.

  • Через добу сирна паска сира буде готова.


  • Сирна паска в духовці


    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Сирна паска на великдень – рецепт, який виконують шляхом приготування тіста на основі сиру з наступним випіканням порцій основи в духовці. Вироби вдаються неймовірно смачними, з вологим соковитою м'якоттю. Один раз оцінивши перевага подібної випічки, вона назавжди стане пріоритетною.
    Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • сир – 400 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • жовтки – 5 шт;

  • сметана – 200 г;

  • маргарин – 250 г;

  • цукор – 700 г;

  • масло рослинне та вершкове – 50 г;

  • дріжджі свіжі – 50 г;

  • борошно – 1-15 кг;

  • ванілін – 05 пачки;

  • грушева есенція – 05 флакона;

  • родзинки – 250 р.


  • Приготування

  • Дріжджі розводять в 50 мл води, додавши 1 ч. ложку цукру.

  • Суміш переливають в тепле молоко, додають склянку цукру, залишають до пінної шапки.

  • Збивають окремо жовтки з цукром, ваніліном і білки з дрібкою солі.

  • В опару вводять м'який маргарин, вершкове масло, жовтки, сметану і сир.

  • Вмішують в основу рослинне масло, есенцію, обсипаний борошном родзинки і борошно.

  • Тісто розташовують в теплі і залишають для триразового підйому.

  • Розкладають основу за формами, заповнюючи їх на третину, дають піднятися на дві третини.

  • Випікають сирний паска на Великдень в прогрітій до 180 градусів духовці.


  • Сирна паска з цукатами

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Рецепт сирної паски з цукатами дозволить отримати яскравий і смачний святковий десерт. Добавку слід попередньо замочити в гарячій воді і залишити як мінімум на 30 хвилин, після чого дати стекти. Подібним манером готують і сухофрукти, якщо такі використовуються як наповнення.
    Інгредієнти:

  • сир – 1 кг;

  • жовтки – 4 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • масло вершкове – 200 г;

  • цукор – 250 г;

  • ванільний цукор – 2 пакета;

  • цукати – 200 г;

  • сухофрукти і горіхи (за бажанням).


  • Приготування

  • Жовтки, сметану, масло та цукор з'єднують в сотейнику і прогрівають при помішуванні до перших ознак кипіння і загустіння.

  • Вмішують ванільний цукор, охолоджують, додають перетертий сир і цукати з сухофруктами і горіхами.

  • Перекладають масу у форму під вантаж.

  • Через 12 годин або добу сирна паска готова.


  • Сирна паска без яєць

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Сирна заварна паска без яєць готується за простою і доступною технологією з мінімальним набором додаткових інгредієнтів. Компоненти для наповнення визначають за смак: підійдуть традиційні сухофрукти з цукатами і всілякі горіхи, які слід попередньо підсушити і злегка підрум'янити.


    Інгредієнти:

  • сир – 1 кг;

  • сметана – 100 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • цукор – 250 г;

  • ванілін, цукати, сухофрукти і горіхи (за бажанням).


  • Приготування

  • Розтоплюють масло з цукром.

  • Додають сметану, протертий сир, ваніль, варять на водяній бані при помішуванні 15 хвилин.

  • Вмішують в основу сухофрукти та цукати з горіхами, перекладають у форму з марлею під прес.

  • Через 12-24 години перебування в холоді сирна паска готова.


  • Сирна шоколадна паска

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Шанувальникам шоколаду доведеться по душі сирна шоколадна паска, приготувати яку простіше простого. Замість розтопленого шоколаду можна додати в основу перетерті какао боби. Гармонійно доповнить палітру смаку розпарений в'ялений чорнослив, який слід перед додаванням в основу нарізати кубиками.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • вершки – 500 г;

  • сметана – 200 г;

  • масло вершкове і темний шоколад – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • родзинки, чорнослив і горіхи – по 100 р.


  • Приготування

  • Перетертий сир змішують з м'яким маслом.

  • Шоколад розтоплюють, додавши 100 г вершків, вмішують в сир з сухофруктами і горіхами.

  • Збивають зі звичайним і ванільним цукром вершки, додають в основу, яку перекладають у форму під прес.

  • Через 12 годин перебування в холоді сирна паска з шоколадом буде готова.


  • Сирна паска з желатином

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Приготовлена сирна паска з желатином без випічки має ніжний смак і повітряну текстуру. Крем-сир можна замінити порцією м'якого сиру або густими домашніми вершками і підкоригувати кількість цукру. Крім сухофруктів і горіхів складу доповнюють шматочками консервованих фруктів.
    Інгредієнти:

  • сир – 600 г;

  • крем-сир – 200 г;

  • молоко – 100 мл;

  • желатин – 50 г;

  • цукор – 150 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • сухофрукти, горіхи – за смаком.


  • Приготування

  • Змішують ттворог, крем-сир, звичайний і ванільний цукор, лимонний сік, пробивають все блендером.

  • Вмішують розпущений у молоці желатин, сухофрукти, горіхи, перекладають масу у форму з марлею, поміщають під прес на 12-24 години на холод.


  • Сирна паска зі згущеним молоком

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Підкорить серця всіх, хто встигне спробувати десерт, сирна паска з вареним згущеним молоком . Ніжний смак з легким відтінком карамелі і приємним післясмаком не залишить нікого байдужим. Особливо гармонійно доповнить палітру доданий в якості наповнення в основу або використовується для декору шоколад.
    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • варена згущене молоко – 200 г;

  • сметана – 150 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • ванільний цукор – 2 пакета;

  • сухофрукти, шоколад.


  • Приготування

  • З'єднують сир, сметану, масло і ванільний цукор, пробивають блендером.

  • Вмішують згущене молоко і сухофрукти.

  • Перекладають масу у форму з марлею, розташовують зверху вантаж, поміщають в холод на добу.


  • Сирна паска з заварним кремом

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Сирна паска – рецепт, який можна виконати за участю заварного ванільного крему. Підсумок за смаком нагадає ніжне пташине молоко. З наповнювачів максимально очікувані в цьому десерті цукати, родзинки. При додаванні обсмажених горіхів їх слід як можна дрібніше подрібнити за допомогою блендера.
    Інгредієнти:

  • сир – 600 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • вершкове масло – 100 г;

  • молоко – 300 мл;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • ванільний цукор – 2 пакета;

  • цукати, родзинки – за смаком.


  • Приготування

  • Яйця забивають з борошном, цукром і молоком, нагрівають на водяній бані до загустіння.

  • Додають ваніль, масло.

  • Після охолодження масу змішують із сиром і пробивають блендером.

  • Додають цукати, родзинки, перекладають базу у форму з марлею під прес на добу.


  • Сирна паска в мультиварці

    Сирна паска класична без випічки, з цукатами, без яєць і з шоколадом - рецепти і секрети приготування паски

    Рецепт паски з сиру може бути реалізований за допомогою мультиварочного пристрою. Результатом буде надзвичайно смачне виріб: щось середнє між традиційною паскою і сирною паскою. Ласощі можна прикрасити зверху, доповнивши цукрової або шоколадною глазур'ю і оформивши кондитерської посипкою.
    Інгредієнти:

  • сир – 500 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • манна крупа – 3 ст. ложки;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • ванільний цукор – 2 пакета;

  • горіхи, родзинки.


  • Приготування

  • Сир розтирають блендером зі звичайним і ванільним цукром, додавши яйця.

  • Вмішують манку, крохмаль, добавки, перекладають масу в чашу.

  • Включають «Випічку» на годину, залишають остигати в пристрої.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:37
    Переглядів: 55