Сирна паска – солодке блюдо, за давньою традицією супроводжує святкування Великого дня і є одним з головних на святковому столі. Основа вироби – сир, який доповнюють компонентами, які поліпшують смак і текстуру солодощі.
Як приготувати сирну паску?
Щоб на чолі великоднього столу стояла ідеальна за всіма параметрами сирна паска, поради по правильному її приготування і поліпшення смаку допоможуть отримати бажаний результат.
Сир повинен бути натуральним, високої якості, в ідеалі домашнім. Існує два види виробів: сирі, де використовується термічно не оброблений сир і варені або запечені. Паска з сиру готується в спеціальній формі, застеленому всередині тканинним бавовняним або марлевим відрізу. Додаткові інгредієнти, які часто додають до сиру: сметана, вершки, вершкове масло, згущене молоко, яйця або жовтки. Смаковими наповнювачами ласощі традиційно вважаються сухофрукти, цукати, горіхи, ваніль, рідше шоколад, інші добавки. Сирна паска без випічки
Виконати рецепт сирної класичної великодня надзвичайно просто. Головне – дотримуватися пропорції інгредієнтів і з усією відповідальністю підійти до їх вибору, віддаючи перевагу тільки продуктам високої якості. Сир перед використанням слід двічі перетерти через сито або пробити блендером до однорідності.
Інгредієнти: сир – 1 кг; жовтки – 6 шт; вершки густі або сметана – 2 склянки; масло топлене вершкове – 2 склянки; цукор – 2 склянки; ванільний цукор – 2 пакета; сухофрукти, горіхи. Приготування Готують сир. Додають масло, збиті вершки або сметану з цукром, ваніллю і жовтками. Вмішують в основу сухофрукти, горіхи. Перекладають масу у форму з марлею, притискають зверху вантажем і залишають на холоді. Через добу сирна паска сира буде готова. Сирна паска в духовці
Сирна паска на великдень – рецепт, який виконують шляхом приготування тіста на основі сиру з наступним випіканням порцій основи в духовці. Вироби вдаються неймовірно смачними, з вологим соковитою м'якоттю. Один раз оцінивши перевага подібної випічки, вона назавжди стане пріоритетною.
Інгредієнти: молоко – 500 мл; сир – 400 г; яйця – 6 шт.; жовтки – 5 шт; сметана – 200 г; маргарин – 250 г; цукор – 700 г; масло рослинне та вершкове – 50 г; дріжджі свіжі – 50 г; борошно – 1-15 кг; ванілін – 05 пачки; грушева есенція – 05 флакона; родзинки – 250 р. Приготування Дріжджі розводять в 50 мл води, додавши 1 ч. ложку цукру. Суміш переливають в тепле молоко, додають склянку цукру, залишають до пінної шапки. Збивають окремо жовтки з цукром, ваніліном і білки з дрібкою солі. В опару вводять м'який маргарин, вершкове масло, жовтки, сметану і сир. Вмішують в основу рослинне масло, есенцію, обсипаний борошном родзинки і борошно. Тісто розташовують в теплі і залишають для триразового підйому. Розкладають основу за формами, заповнюючи їх на третину, дають піднятися на дві третини. Випікають сирний паска на Великдень в прогрітій до 180 градусів духовці. Сирна паска з цукатами
Рецепт сирної паски з цукатами дозволить отримати яскравий і смачний святковий десерт. Добавку слід попередньо замочити в гарячій воді і залишити як мінімум на 30 хвилин, після чого дати стекти. Подібним манером готують і сухофрукти, якщо такі використовуються як наповнення.
Інгредієнти: сир – 1 кг; жовтки – 4 шт.; сметана – 200 г; масло вершкове – 200 г; цукор – 250 г; ванільний цукор – 2 пакета; цукати – 200 г; сухофрукти і горіхи (за бажанням). Приготування Жовтки, сметану, масло та цукор з'єднують в сотейнику і прогрівають при помішуванні до перших ознак кипіння і загустіння. Вмішують ванільний цукор, охолоджують, додають перетертий сир і цукати з сухофруктами і горіхами. Перекладають масу у форму під вантаж. Через 12 годин або добу сирна паска готова. Сирна паска без яєць
Сирна заварна паска без яєць готується за простою і доступною технологією з мінімальним набором додаткових інгредієнтів. Компоненти для наповнення визначають за смак: підійдуть традиційні сухофрукти з цукатами і всілякі горіхи, які слід попередньо підсушити і злегка підрум'янити.
Інгредієнти: сир – 1 кг; сметана – 100 г; масло вершкове – 150 г; цукор – 250 г; ванілін, цукати, сухофрукти і горіхи (за бажанням). Приготування Розтоплюють масло з цукром. Додають сметану, протертий сир, ваніль, варять на водяній бані при помішуванні 15 хвилин. Вмішують в основу сухофрукти та цукати з горіхами, перекладають у форму з марлею під прес. Через 12-24 години перебування в холоді сирна паска готова. Сирна шоколадна паска
Шанувальникам шоколаду доведеться по душі сирна шоколадна паска, приготувати яку простіше простого. Замість розтопленого шоколаду можна додати в основу перетерті какао боби. Гармонійно доповнить палітру смаку розпарений в'ялений чорнослив, який слід перед додаванням в основу нарізати кубиками.
Інгредієнти: сир – 05 кг; вершки – 500 г; сметана – 200 г; масло вершкове і темний шоколад – 100 г; цукор – 150 г; ванільний цукор – 1 пакет; родзинки, чорнослив і горіхи – по 100 р. Приготування Перетертий сир змішують з м'яким маслом. Шоколад розтоплюють, додавши 100 г вершків, вмішують в сир з сухофруктами і горіхами. Збивають зі звичайним і ванільним цукром вершки, додають в основу, яку перекладають у форму під прес. Через 12 годин перебування в холоді сирна паска з шоколадом буде готова. Сирна паска з желатином
Приготовлена сирна паска з желатином без випічки має ніжний смак і повітряну текстуру. Крем-сир можна замінити порцією м'якого сиру або густими домашніми вершками і підкоригувати кількість цукру. Крім сухофруктів і горіхів складу доповнюють шматочками консервованих фруктів.
Інгредієнти: сир – 600 г; крем-сир – 200 г; молоко – 100 мл; желатин – 50 г; цукор – 150 г; ванільний цукор – 1 пакет; лимонний сік – 1 ст. ложка; сухофрукти, горіхи – за смаком. Приготування Змішують ттворог, крем-сир, звичайний і ванільний цукор, лимонний сік, пробивають все блендером. Вмішують розпущений у молоці желатин, сухофрукти, горіхи, перекладають масу у форму з марлею, поміщають під прес на 12-24 години на холод. Сирна паска зі згущеним молоком
Підкорить серця всіх, хто встигне спробувати десерт, сирна паска з вареним згущеним молоком . Ніжний смак з легким відтінком карамелі і приємним післясмаком не залишить нікого байдужим. Особливо гармонійно доповнить палітру доданий в якості наповнення в основу або використовується для декору шоколад.
Інгредієнти: сир – 500 г; варена згущене молоко – 200 г; сметана – 150 г; вершкове масло – 100 г; ванільний цукор – 2 пакета; сухофрукти, шоколад. Приготування З'єднують сир, сметану, масло і ванільний цукор, пробивають блендером. Вмішують згущене молоко і сухофрукти. Перекладають масу у форму з марлею, розташовують зверху вантаж, поміщають в холод на добу. Сирна паска з заварним кремом
Сирна паска – рецепт, який можна виконати за участю заварного ванільного крему. Підсумок за смаком нагадає ніжне пташине молоко. З наповнювачів максимально очікувані в цьому десерті цукати, родзинки. При додаванні обсмажених горіхів їх слід як можна дрібніше подрібнити за допомогою блендера.
Інгредієнти: сир – 600 г; цукор – 200 г; яйця – 4 шт.; вершкове масло – 100 г; молоко – 300 мл; борошно – 2 ст. ложки; ванільний цукор – 2 пакета; цукати, родзинки – за смаком. Приготування Яйця забивають з борошном, цукром і молоком, нагрівають на водяній бані до загустіння. Додають ваніль, масло. Після охолодження масу змішують із сиром і пробивають блендером. Додають цукати, родзинки, перекладають базу у форму з марлею під прес на добу. Сирна паска в мультиварці
Рецепт паски з сиру може бути реалізований за допомогою мультиварочного пристрою. Результатом буде надзвичайно смачне виріб: щось середнє між традиційною паскою і сирною паскою. Ласощі можна прикрасити зверху, доповнивши цукрової або шоколадною глазур'ю і оформивши кондитерської посипкою.
Інгредієнти: сир – 500 г; цукор – 200 г; яйця – 3 шт.; манна крупа – 3 ст. ложки; крохмаль – 1 ст. ложка; ванільний цукор – 2 пакета; горіхи, родзинки. Приготування Сир розтирають блендером зі звичайним і ванільним цукром, додавши яйця. Вмішують манку, крохмаль, добавки, перекладають масу в чашу. Включають «Випічку» на годину, залишають остигати в пристрої.