» » Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками
Шанувальниками домашньої випічки буде гідно оцінений приготований кекс в хлібопічці. Мінімум витраченого часу і чудовий результат – відмінна мотивація для частого застосування рецептів, які можуть бути досить різноманітними.

Як спекти кекс в хлібопічці?


Допоможуть приготувати домашній кекс в хлібопічці прості і смачні рецепти з правильними пропорціями інгредієнтів і рекомендації щодо поліпшення смаку подібної випічки.

  • Борошно перед використанням просіюють, насичуючи киснем і підвищуючи пористість і легкість готового виробу.

  • Тісто для кексу розпушують за допомогою соди, розпушувача або дріжджів.

  • Закладаючи продукти в відерце пристрою, беруть до уваги рекомендації виробника приладу, визначаючи індивідуально порядок: спочатку додають сухі або вологі компоненти.

  • Кекс в хлібопічці можна спекти з участю ізюму, сухофруктів, цукатів, або додавши в основу м'якоть овочів, фруктів, різні ягоди, смакові добавки: ваніль, корицю, цедру цитрусових.

  • Добавки закладають разом з базовими складовими або вводять в основу після сигналу, якщо таким облаштована використовувана модель приладу.

  • Для випікання вироби застосовують програму «Кекс», «Солодкий хліб» або «Випічка».

  • Для охолодження готовий кекс витягують на решітку, щоб уникнути розмокання поверхні від крапель конденсату.


  • Столичний кекс в хлібопічці – рецепт

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Спекти класичний кекс в хлібопічці з родзинками зможе навіть початківець кулінар. Родзинки перед додаванням в тісто необхідно ретельно промити, а потім обсипати з усіх боків борошном. Так добавка не опуститися на дно, а рівномірно розподілиться по всій товщині виробу. При випіканні вперше, слід перевірити готовність випічки за допомогою лучинки і за потреби продовжити час термічної обробки.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • цукровий пісок – 180 г;

  • масло вершкове – 180 г;

  • родзинки – 180 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування

  • Збивають міксером масло з цукром, додаючи по одному яйця, ванільний цукор і сіль.

  • Вмішують борошно, розпушувач і родзинки.

  • Перекладають масу в відерце пристрої та включають режим «Випічка».

  • Через 15 години простий кекс в хлібопічці буде готовий.


  • Сирний кекс в хлібопічці – рецепт


    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Особливий смак набуває приготований солодкий кекс хлібопічці, якщо доповнити склад тіста сиром. Для ніжної текстури готового виробу продукт пробивають попередньо блендером або перетирають через сито. Крім родзинок гармонійно впишеться у смакову палітру сушена або в'ялена вишня.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • сир – 200 г;

  • борошно – 320 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • ізюм, ягоди – 150 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування

  • В відерце пристрою закладають сир, додають яйця з розтопленим маслом і цукром.

  • Всипають борошно, розпушувач, ваніль, сіль, родзинки і ягоди.

  • Включають пристрій і печуть сирний кекс в хлібопічці 15-2 години, в залежності від потужності, в режимі «Кекс».


  • Шоколадний кекс в хлібопічці

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Кекс з какао в хлібопічці – справжня насолода для фанатів шоколадної випічки. Виріб можна після остигання прикрасити шоколадною глазур'ю, а після її застигання подати до чашки чаю, кави, какао або молока, розрізавши на порції. Апельсиновий сік можна замінити мандариновим, лимонним або будь-яким фруктовим.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • какао – 60 г;

  • борошно – 250 г;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • молоко – 40 мл;

  • апельсиновий сік – 20 мл


  • Приготування

  • Змішують окремо сухі і вологі компоненти, після чого з'єднують все в одній ємності і перекладають у відерце пристрою.

  • Вибирають на панелі режим «Кекс» і готують шоколадний кекс в хлібопічці 80 хвилин.


  • Морквяний кекс в хлібопічці – рецепт

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    До розряду корисної випічки відноситься приготовлений морквяний кекс на кефірі в хлібопічці. Багаті каротином коренеплоди наповнять виріб кольором, вітамінами і новим смаком. Їх попередньо перетирають на дрібній тертці або подрібнюють у блендері. Крім родзинок ефектно доповнить складу розпарена і нарізана курага.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • морква – 1-2 шт.;

  • борошно 160 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • масло вершкове – 150 г;

  • кориця і цедра лимона – 05 ч. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • родзинки і курага – по 80 р.


  • Приготування

  • Яйця збивають з цукром, змішують з розтопленим маслом і тертою морквою.

  • Додають цедру, корицю, сухофрукти, борошно з содою і розпушувачем.

  • Перекладають тісто в відерце пристрою.

  • Включають прилад в режимі «Випічка» або «Кекс» на 1 годину.


  • Лимонний кекс хлібопічці – рецепт

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Лимонний кекс в хлібопічці готується з додаванням в тісто соку і цедри лимона. Любителям несолодкої випічки слід зменшити кількість цукру до 120-150 р. Допускається змінювати і порцію борошна: при її зменшенні виріб вийде більш вологим і соковитим, але зажадає додаткові хвилини на випікання.


    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • борошно – 350 г;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • розпушувач – 25 ч. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування

  • Яйця збивають з цукром і дрібкою солі.

  • Додають розтоплене масло, цедру і сік лимона.

  • Всипають борошно і розпушувач, розмішують, перекладають основу в чашу, включають режим «Кекс».

  • Приблизно через 15 години кекс лимонний у хлібопічці буде готовий.


  • Банановий кекс в хлібопічці

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Чудовою здатністю перетворювати характеристики домашньої випічки славиться банан. Приготований кекс в хлібопічці, рецепти якого передбачають додавання м'якоті тропічного фрукта, стане ідеальним частуванням для гостей або просто доповненням до чашки чаю або молока за обідом або вечерею.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • банан – 3 шт.;

  • борошно – 240 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • сметана – 200 г;

  • какао порошок – 4 ст. ложки;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • шоколад білий і темний – 50 г;

  • мелена кориця і сіль – по щіпці.


  • Приготування

  • Збивають банани зі сметаною, цукром і яйцями за допомогою блендера.

  • Додають суміш з борошна, розпушувача і какао, вмішують скибочки темного шоколаду.

  • Готують кекс в хлібопічці в режимі «Випічка» 15 години.

  • Остигле виріб покривають розтопленим білим шоколадом, дають застигнути.


  • Кекс в хлібопічці на сметані

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Смачний кекс в хлібопічці виходить на сметані без яєць. Виріб можна зробити без усіляких добавок, або вмішати в тісто ваніль, інші ароматизатори, родзинки, цукати або подрібнені горіхи. Останні слід попередньо підсушити і трохи підрум'янити на сухій сковороді або на листі в духовці.
    Інгредієнти:

  • борошно – 200 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • сметана – 150 г;

  • масло вершкове – 3 ст. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • ваніль, родзинки, сіль – за смаком.


  • Приготування

  • Масло розтирають з цукром і сметаною.

  • Додають борошно з розпушувачем і сіллю, вмішують при бажанні за смаком добавки.

  • Перекладають отриману масу в відерце пристрою і готують виріб в режимі «Випічка» 1 год.


  • Дріжджовий кекс в хлібопічці

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Приготування кексу в хлібопічці за таким рецептом дозволить отримати аналог паски. Тут більш доречними будуть режими для випікання: «Солодкий хліб» чи «Солодка випічка», де тісто більш якісно вимішується і ідеально пропікається. Після охолодження виріб можна покрити шоколадною або цукровою глазур'ю і прикрасити за смаком.
    Інгредієнти:

  • борошно – 340 г;

  • масло вершкове – 130 г;

  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • молоко – 80 мл;

  • ізюм – 100 г;

  • ванілін.


  • Приготування

  • Закладають у відерце приладу сухі і вологі складові відповідно до рекомендацій інструкції до пристрою.

  • Включають хлібопічку у відповідному режимі і готують дріжджовий кекс до сигналу.


  • Пісний кекс в хлібопічці

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Приготований пісний кекс без яєць в хлібопічці не поступається за смаком аналогам, що містить здобу. В якості наповнювача можна додати в тісто родзинки, чорнослив без кісточок, в'ялені ягоди, цукати або подрібнені горіхи. Крім ваніліну допускається ароматизація основи меленою корицею, мускатним горіхом, іншими прянощами.
    Інгредієнти:

  • борошно – 220 г;

  • масло рослинне – 80 мл;

  • вода – 250 мл;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • ванільний цукор – 2 ст. ложки;

  • порошок какао – 40 г;

  • розпушувач – 1 ст. ложка;

  • вишня в'ялена і горіхи – 50 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування

  • З'єднують в мисці просіяне борошно, розпушувач, ванільний і звичайний цукор, сіль і какао.

  • Вмішують до сипких інгредієнтів суміш з води й олії.

  • Додають горіхи, вишні, інші добавки за смаком, переливають основу в відерце пристрою.

  • Включають прилад в режимі «Випічка» на 1 годину.


  • Гарбузовий кекс в хлібопічці

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Випічка кексу в хлібопічці з гарбузом передбачає попереднє приготування гарбузового пюре. Для цього м'якоть овоча припускають з невеликою кількістю води в сотейнику або запікають в духовці, після чого пюрируют блендером. Якщо пюре вийшло рідкуватим, кількість води, що додається в тісто, слід зменшити.
    Інгредієнти:

  • пюре гарбузове – 220 г;

  • борошно – 300 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • жовтки – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • кориця і мускатний горіх – по 05 ч. ложки;

  • вода – 1/3 склянки;

  • розпушувач – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • З'єднують жовтки з пюре, водою, розтопленим маслом, виливають у ємність з сипучими інгредієнтами.

  • Перемішують тісто і переливають в промаслене відро хлібопічки.

  • Включають пристрій в режимі «Випічка» і готують 1 годину, перевіривши після сигналу ступінь готовність зубочисткою.


  • Яблучний кекс в хлібопічці

    Кекс в хлібопічці шоколадний, сирний, лимонний - прості і смачні рецепти з родзинками або яблуками

    Якусь подобу улюбленої всіма «Шарлотки» вдасться отримати, додавши в якості наповнювача в тісто нарізані кубиками або часточками яблука. Плоди можна не очищати від шкірки, якщо вона не надто жорстка, а тільки вирізати середину з насіннєвою коробкою. Максимально гармонійно доповнить базу кориця, але можна додати ваніль.
    Інгредієнти:

  • яблука – 3 шт.;

  • борошно 160 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 2/3 склянки;

  • мелена кориця – 05 ч. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Збивають яйця з цукром до розчинення цукру і пишності.

  • Додають розтоплене масло, борошно з розпушувачем і яблучну нарізку.

  • Перекладають масу в промаслене відерце і печуть кекс з яблуками в хлібопічці в режимі «Випічка» або «Кекс» 1 год.
    Додав: admin | 5-04-2018, 06:52
    Переглядів: 24