Кекс «Столичний»

Кекс «Столичний» в хлібопічці
Перед тим, як приступити до приготування «Столичного» кекси з родзинками, обов'язково перевірте, чи є на вашій моделі хлібопічки функція випічки кексів. Отже, якщо все в порядку, то приступимо до справи!
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати кекс столичний в хлібопічці? Беремо розтоплене вершкове масло, змішуємо зі сметаною, додаємо цукор і збиваємо в ємності за допомогою міксера. Якщо у вас є фруктоза, то замість цукру краще всього узяти її, тоді кекс вийде набагато пишніше і вище. В отриману масу додаємо яйця, сіль, цедру одного лимона і гарненько збиваємо міксером. Тісто для кексу «Столичний» готове. Акуратно перелити його в змащену маслом форму хлібопічки. Борошно ретельно просіваємо через сито, щоб вона збагатилася киснем. Потім додаємо до неї розпушувач, перемішуємо і додаємо у наше тісто. Далі додаємо добре промитий ізюм, зацукровані фрукти, ром і горіхи. Все акуратно перемішуємо і ставимо форму в хлібопічку. Виставляємо потрібну програму, так як у різних моделей своя програма. Якщо у вас в інструкції по експлуатації не зазначено, що в неї можна пекти кекси, то краще не експериментувати. Після сигналу хлібопічки, дістаємо наш кекс, перекладаємо на красиве блюдо і залишаємо на 10 хвилин остигати. Перед подачею на стіл посипаємо кекс столичний цукровою пудрою і подаємо до чаю.
Кекс «Столичний» в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кексу «Столичного» з родзинками, беремо родзинки, гарненько миємо, сушимо і змішуємо з 1 чайною ложкою борошна. В окремій ємності збиваємо розтоплене вершкове масло з цукром до отримання однорідної пишної маси. Потім додаємо по черзі по одному яйцю, постійно вимішуючи тісто. Кладемо сіль, ванільний цукор і добре перемішуємо. Борошно просіваємо через сито, додаємо розпушувач і перемішуємо. Тепер поступово всипаємо борошно в тісто, додаємо ізюм і вимішуємо так, щоб весь ізюм рівномірно розподілився в тісті. Беремо форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто для кексу. Ставимо форму в мультиварку, виставляємо режим «Випічка» і чекаємо приблизно 15 години. Готовий кекс трохи охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Кекс «Столичний» в духовці
Інгредієнти:

Приготування
Масло і цукор збиваємо міксером до отримання повітряної маси. Потім додаємо яйця і продовжуємо збивати. Борошно змішати з розпушувачем, додаємо цукор і висипаємо в нашу масу. Все добре перемішуємо. Тісто для кексів має бути достатньо густим.
Акуратно додаємо в нього родзинки і викладаємо тісто в змащену маслом прямокутну форму. Випікаємо в духовці приблизно 60 хвилин при температурі 160 °. Перед подачею на стіл посипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кекс з цукатами
Коли хочеться випити чашечку смачної кави та поласувати ніжним солодким ласощами, то варто згадати про простих рецепти кексів з цукатами. Про них ми

Кекс з яблуками рецепт
Не знаєте чим би смачненьким побалувати своїх близьких? Пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кекс з яблуками. У нашій статті ми зібрали кілька

Кекс з варенням
Якщо у вас в холодильнику залишилося трохи варення, і ви не знаєте що з ним робити, тоді пропонуємо вам чудові варіанти його корисного використання -

Кекс з маком
Кекс - дивовижна і проста в приготуванні випічка, яка припаде до смаку і дорослим і дітям. Варіантів її створення з різними інгредієнтами досить

Тісто для кексів
Кекс - приголомшливе блюдо, яке готується досить швидко при мінімальній кількості продуктів. І сьогодні ми поговоримо про те, як для нього правильно

Кекс зі згущеним молоком
Кекс - це дивовижна випічка до чашки чаю або кави в сімейному колі. І головне приготувати його досить просто. І сьогодні ми поговоримо про те, як