Зелений соус

Зелений соус
Пропонуємо вам самим приготувати до своїх улюблених страв незрівнянний зелений соус, який містить у своєму складі тільки корисні інгредієнти.

Рецепт франкфуртського зеленого соусу до м'яса


Інгредієнти:

  • зелень петрушки, шпинату, базиліка і зеленого лука – по 05 пучка (кожної);

  • жирна сметана (25%) – 280 мл;

  • зварені яйця – 4 шт.;

  • соняшникова олія – 40 мл;

  • винний оцет – 20 мл;

  • готова гірчиця – 1 ст. ложка;

  • цукор, перець, сіль – по 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Жовтки ретельно розминаємо виделкою. Далі до них доливаємо рафінована олія, винний оцет і вводимо готову гірчицю. Додаємо в однакових пропорціях цукор, чорний перець і кухонну сіль, а потім всю суміш, гарненько перемішуємо ложкою.
    Все розмаїття зелені поміщаємо в невелику чашу блендера і перетворюємо в зелену кашку. Переміщаємо його в глибоку миску зі сметаною і до однорідного стану все перемішуємо. Тепер переміщаємо в цю мисочку суміш жовтків, потім додаємо подрібнені яєчні білки і з'єднуємо всі перемішуванням.

    Рецепт зеленого соусу песто


    Інгредієнти:

  • свіжий базилік і петрушка – по 1 пучку;

  • твердий сир (пармезан) – 80 г;

  • олія оливкова – 80 г;

  • молодий часник – 3 зубки;

  • сіль – щіпка;

  • лимонний сік – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Беремо ступку і прямо в неї продавлюємо через прес зубки молодого часнику.
    Всю наявну зелень дрібно рубаємо гострим ножем і відправляємо слідом за часником. Сюди ж протираємо через дрібну тертку шматочок сиру, беремо маточка і ритмічними рухами розтираємо інгредієнти. Коли зелень виділить достатньо соку і маса стане однорідною, не припиняючи процесу розтирання, вливаємо оливкова олія, свіжий лимонний сік і дрібку дрібної солі. Доводимо соус до гладкого стану і відставляємо його на півгодини, для настоювання.
    Тепер ваші страви з м'яса або риби з соусом песто придбають незвичайну вишуканість.

    Зелений соус з гострого зеленого перцю


    Інгредієнти:

  • зелений гострий перець – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • кінза – 1 пучок;

  • кріп – 05 пучка;

  • лимонний сік – 3 ст. ложки;

  • мед – 3 ч. ложки;

  • сметана (20%) – 130 мл


  • Приготування
    У чашу блендера поміщаємо вимиту, обов'язково просушену і нарізану зелень. Зелений перець акуратно чистимо і розміщуємо в чашу. За ним викладаємо зубки очищеного часничку і все перемелюємо. Сметану змішуємо з рідким медом і лимонним соком. Переміщаємо все в зелену кашку в блендері і збиваємо соус 1 хвилину.
    Додав: admin | 18-11-2016, 17:54
    Переглядів: 391